|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaprtost
27.5.2007 16:00:48   
Aja1
Moja user posted image  je stara pol leta. Se trudi kakat že od včeraj, pa še nič (se stalno napenja, zraven joka). Prej sem ji pa malo šla z vatirano palčko v ritko - se je napenjala, da bi kakala, ritka se je odprla, notr pa blato full, full trdo...sem ji komaj malo spravila ven...ona je pa jokala, se napenjala. Pa ima še tega blata notr...Kaj naj naredim??? Sem ji dala že sladek čaj, pa ne pomaga user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaprtost
27.5.2007 16:17:28   
digi
Hm no to da bi naj dala full sladek kamilični čaj na tešče, to torej ne rabim pravit. No baje pomaga tudi, če namočiš suhe slive čez noč v vodo in ji daš potem to za pit, drugače pa ti priporočam, da malo paziš na njeno prehrano, ker ji morda pač nekaj ne "ugaja" oz. jo zapira. Lahko pa probaš tudi s kakšno takšno poganjajočo hrano. Naš je bil zaprt, ko je bil star nekje 4 mesece in sem mu dala tudi čaj pa nič, niti termometer oz palčka ni pomagala, sem pa mu pol začela dajat gosto hrano oz. fruteka in je bilo na enkrat vse OK..... No, sicer pa če ne bo bolje pa pojdi k zdravniku. Samo baje itak ni nič hudega, če malčki ne kakajo po nekaj dni..... čeprav se meni zdi mučenje, če vidiš kako potiska pa ne gre.....

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.5.2007 16:43:09   
krfjolca
Če ima čep trdega blata, jo verjetno res boli - pri našem je bilo tako, ko je pil Novalac user posted image . Nam je pomagalo drezanje z namazano vatirano palčko, če pa še ni šlo, sem dala glicerinsko svečko. Lahko pa tudi navadno milo daš, če nimaš svečk. Prehrana, ki najbolj zapira: korenje (kuhano), banana (če je zrela) in riž.  Temu se pri nas izognemo, če  se da. Sicer se pa prebava poštima pri večini. Mi smo imeli ful probleme z zaprtjem, zdaj, po dobrem mesecu uvajanja GH pa kakamo tudi 3x na dan. Najbolj ga požene jabolčna čežana, tako da skoraj vse sadje delam na tej osnovi, pa pač ostalo noter zamešam.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.5.2007 17:07:37   
alja01
Tud donat lahko daš svojemuuser posted image , samo brez mehurčkov, koliko pa ga lahko doziraš pa poglej na med.over.net.
Lp

26.11. 2006 je v najino življenje posijal sonček z imenom Alina.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.5.2007 17:18:31   
tančica
Moj je star 2 meseca in tudi kaka na 3-5 dni, včasih ga nič ne matra včasih pa malo. Dojiva se ne, uporabljava Aptamil že od začetka. Vmes sem probala Novalac proti zaprtju in ko sva ga ponucala je 2 dni zaporedoma kakal, ker pa sem že vmes kupila Aptamil ker sem mislila da nič ne pomaga sva zdaj zopet na istem. Bom še enkrat kupila Novalac proti zaprtju, sedaj imam pa vprašanje koliko časa naj ga uporabljam in ali potem predlagate prehod na navadnega? Kako hitro pa poženejo kamilice - 1 dcl 5 žličk sladkorja - imam prav? Ali moram dati na tešče ali lahko vmes med obroki?

(odgovor članu alja01)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.5.2007 17:28:30   
anajmad
Mi imamo večni problem s kakanjem,smo pa na Milumilu. Dajem ji zluftan Donat,pa vse te bale od suhih sliv,do sladkih kamilic. Mal pomaga,toda ne dolgotrajno. Nam je pediatrinja pred ,meseci predpisala suspenzijo za mehčanje blata Lactecton, ki se dobi tudi brez recepta. To ji dajem dve žlički na dan,pa je malo boljše.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.5.2007 20:56:21   
Aja1
Hvala punce user posted image

Sem ji dala svečko in je malo kakala, tako, da se ne napenja več tako zelo....mogoče bo ponoči še kaj nafilala plenico.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.5.2007 21:01:09   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Sem ji dala že sladek čaj, pa ne pomaga user posted image .

Čaj pomaga samo takrat, če je vrečka s kamilicami manj ko minuto v vodi. Drugače kamilični čaj ZAPIRA. Pa na 1 dcl čaja cirka 5 žlic sladkorja. TOrej fejst "pocukrano" vodo, drugače res ne pomaga..

Pa svečka, jasno...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.5.2007 22:24:00   
Vesna
če dojiš pride v poštev ta varianta,mojuser posted image je bil tudi večkrat zaprt in mu je pomagalo samo to ,če sem jaz jedla kislo zelje ali repo.
pa tudi če mu namažem ritko z kremo becutan,ne vem zakaj ampak deluje.

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.5.2007 8:53:09   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Sem ji dala že sladek čaj, pa ne pomaga user posted image .

Čaj pomaga samo takrat, če je vrečka s kamilicami manj ko minuto v vodi. Drugače kamilični čaj ZAPIRA. Pa na 1 dcl čaja cirka 5 žlic sladkorja. TOrej fejst "pocukrano" vodo, drugače res ne pomaga..

Pa svečka, jasno...

Ups, potem sem predolgo kuhala in premalo sladkala. 5 žličk? jaz sem dala eno na pol deci čaja...torej očitno premalo. Bom vedela za drugič.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.5.2007 10:59:01   
majas
Pa tudi če daš konico toplomera v ritko in čisto narahlo vrtič in odpiraš luknjico na ritki.
Vem da se sliši grozno, ampak res pomaga.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.5.2007 14:47:11   
livia
Isto je bilo pri nas, ko smo bili stari 6 mesecev. Verjetno ste začeli z GH. Vsaj nam je GH to naredila. Jaz sem probala od sladkanih kamilic, do masaže ritke, vse, a je pomagalo samo, če je vsako jutro spila 2 dcl slivovega hipp soka. Mešala sem 1 dcl soka, 1 dcl vode.
Veliko naj pije, da ne bo blato tako trdo. zdaj še nima čist razvitega črevesja, zato je tako.
Kmalu bo bolje. Vsaj pri nas je. Zdaj lepo kaka, brez napenjanja vsaj 1x na dan.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?