|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaposlitev preko sp-ja
23.2.2011 14:07:27   
nosecka26
Včeraj sem bila na razgovoru za službo in direktor te zasebne firme mi je rekel da bi me radi zaposlili prek s.p.-ja, ker hočejo ostati mala firma-torej do 10 zaposlenih, jaz bi tako bila 11. in to za njih ne pride v poštev.
Z fantom itak že dalj časa nameravava odpreti s.p., on ga na svoje ime ne more ker ima v zaposlitveni pogodbi konkurenčno klavzulo, torej mogoče ideja da bi jaz odprla s.p. sploh ni slaba. Vem, da bo moj delodajalec vsekakor na boljšem če me najame kot s.p. (neplačana bolniška, neplačan dopust, ni plačevanja prispevkov zame, lahko se me znebi kadarkoli...), zato me zanima, na kaj vse moram paziti. Rekel je da bom plačana po uri, v katero bomo všteli tudi prevoz in malico.
Kaj bom morala jaz ob mesecu plačevati? Koliko je minimalni prispevek na mesec in kaj se v ta prispevek šteje? Kako je z ddv-jem? Kako je z računovodstvom? Nekje sem prebrala, da če ne presežeš na letni ravni 25.000€ ti ni treba plačati davka...ali je to mišljeno 25.000€ bruto ali neto? Kako je z subvencijo?
Rekel mi je tudi, da naj se pozanimam, kako je s tem, da odpreš s.p. da ne plačuješ članarine obrtni zbornici in da naj rečem da sem davčni zavezanec, ker naj bi bilo to bolje-v kakšnem smislu?
Uf, preveč vprašanj-bom vesela če mi boste kaj svetovale user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaposlitev preko sp-ja
23.2.2011 14:40:23   
bučkabb
imaš malo pomešano in ti glih ni dal preveč dobrih podatkov

če boš odprla s.p. maš mesečni strošek prispevke za socialo varnost, ki so najmanjši v višini 285,79 € trenutno, če ne boš sama vodila papirjev moraš najet računovodstvo, kar manj kot 30 € ne boš skoz prišla, na koncu leta boš oddala dohodninski obračun, kjer se ti bo ugotavljal davek od dohodka, glede na višino dobička, ki ga boš imela, davčni zavezanec pa postaneš nad 25.000 € prometa, kar pa verjetno ne boš takoj, razen če ti bodo tak fajn plačal na uro....

to je na kratko povedano, s tem da men tukaj nekaj ne diši, da ti oni ponudijo takšno možnost zaposlitve....

glede subvencije za zamozaposlitev pa se moreš pozanimat na Zavodu, če sploh ustrezaš pogojem, dobiš pa tolk da maš pokrite prispevke za čas ko moreš imet firmo registrirano.

aja da je fajn da si davčni zavezanec, je samo v primeru da maš velik prometa in velik prejetih računov, od katerih si DDV lahko obračunaš, v tvojem primeru, ko boš izdala  en račun tej firmi na koncu meseca in takorekoč ne boš imela nobenih stroškov druga kot malica prevoz in prispevki, kar pa ni nič povezano z DDV boš sam plačevala le tega državi.

< Sporočilo je popravil bučkabb -- 23.2.2011 14:43:48 >

(odgovor članu nosecka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.2.2011 15:01:17   
zmajaz
Se strinjam- če nimaš vstopnega DDV-ja, ki bi si ga lahko odbijal, je to, da si zavezanec za DDV samo slabost, ker potem državi poleg dohodnine in prispevkov odvajaš še DDV - razen če delodajalec pristane na to, da ti svojemu računu še pribiješ DDV (kar se pogosto ne - jaz sem že imela tak primer, ko sem morala DDV odbiti od svojega zaslužka - dejansko pač za toliko znižati svojo ceno, da je bila cena z DDV-jem enaka prejšnji brez DDV-ja).

Glede članstva v obrtni zbornici je pa tako, da je obveznost članstva odvisna od tega, kako dejavnost imaš - če za svojo dejavnost potrebuješ obrtno dovoljenje, je tudi članstvo obvezno, če ga ne, pa tudi članstvo ni obvezno.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.2.2011 15:05:29   
zmajaz
Aja - če ne boš imela nekih posebnih stroškov v svojem s.p.-ju, ki bi jih lahko uveljavljala, da bi tako zmanjšala dobiček, morda razmisli tudi o normiranih stroškoih, kjer se ti avtomatsko prizna 25 % stroškov, ki jih potem nič ne dokazuješ, pa če imaš to varianto, tudi računovodstva ne rabiš, ker moraš voditi samo evidenco izdanih računov in osnovnih sredstev. Ampak to se ti splača samo, če imaš zelo malo stroškov, ki bi jih lahko uveljavljala (oziroma jih imaš manj kot 25 % zaslužka). Od dobička pa potem namreč plačaš še dohodnino.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

Neposredna povezava do sporočila: 4
23.2.2011 15:23:41   
babylove
Nekje sem prebrala, da če ne presežeš na letni ravni 25.000€ ti ni treba plačati davka...ali je to mišljeno 25.000€ bruto ali neto?

Zavezanka za davek na dobiček si v vsakem primeru in ga boš plačala v okviru dohodninske napovedi.

Če presežeš 25.000€ bruto prometa (če vsota izdanih računov v obdobju 12 mesecev preseže 25.000€), padeš v DDV sistem in si dolžna državi odvajati DDV. Kar je zate nesmiselno, če nimaš vstopnega DDV - kar ga po napisanem sodeč ne boš imela, ker boš 'prodajala' storitve, kajne? No v DDV sistem lahko vstopiš tudi prostovoljno ne glede na fakturirano realizacijo.

Vedi tudi, da z vstopom v DDV sistem postane tudi računovodstvo bolj zahtevno in posledično dražje.

Pojdi po nasvete na DURS, ker tale delodajalec ti je stvari predstavil v sliki, ki ustreza njemu!

Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.