Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
zaposlitev preko občine... 29.3.2006 19:20:15
|
|
|
|
india
|
Joj, saj niti ne vem, kako se temu reče, pa me zanima, če katera ve kaj več o tem. Lani sme se že 1x zanimala o tem in sem dobila neke informacije, pa sem pozabila, kam moram poklicat in kdo o tem odloča. Gre namreč o tem, da invalidna oseba, ki sicer ne dobi dodatka za tujo pomoč ( lahko bi ga, se mu pa odpove ) in v zameno zato zaposli nekoga od svojcev kot pomoč na domu oz. v gospodinjstvu. Vem, da potem nekdo ( to je zdaj vprašanje,....nekaj vem,d a ima občina s tem), plača prispevke, ter da še neko minimalno plačo. Vem,da je to blo še lani spomladi možno, sem pa tako zmedeno napisala, da upam,d a me bo kdo razumel. Zanima me, če kdo ve,kam se naj obrnem in ali je to še sploh možno???
|
|
|
|
RE: zaposlitev preko občine... 29.3.2006 19:22:19
|
|
|
|
gamini
|
Miška, a na CSD si vprašala?
|
|
|
|
RE: zaposlitev preko občine... 29.3.2006 19:46:45
|
|
|
|
Lunca1
|
A to misliš prek javnih del?
|
|
|
|
RE: zaposlitev preko občine... 29.3.2006 20:00:04
|
|
|
|
india
|
Ne, ne preko javnih del. Na CSD bom jutri vprašala, pa na občino pa k invalidom,ker gre v bistvu za mojo mamo,ki je invalid.
|
|
|
|
RE: zaposlitev preko občine... 29.3.2006 20:29:58
|
|
|
|
balaena
|
jaz mislim, da vem o čem govoriš. če invalidna oseba potrebuje nego in pomoč na domu, potem lahko namesto negovalke to opravlja družinski član - ker pa zaradi tega ne more v službo, se mu kot delo prizna ta nega in dobi plačilo od države (namesto da bi država plačevala negovalko). nekaj takega? to sem enkrat po TV gledala. pa se tudi jaz ne spomnim prek koga se to ureja.
|
|
|
|
RE: zaposlitev preko občine... 29.3.2006 20:50:21
|
|
|
|
india
|
Točno to mislim, balaena! Boom kar na CSD jutri tečnarla, oni morajo vedet,kdo to ureja!
|
|
|
|
RE: zaposlitev preko občine... 29.3.2006 20:50:48
|
|
|
|
lelaval
|
če invalidna oseba potrebuje nego in pomoč na domu, potem lahko namesto negovalke to opravlja družinski član - ker pa zaradi tega ne more v službo, se mu kot delo prizna ta nega in dobi plačilo od države (namesto da bi država plačevala negovalko) Bo držalo. Od mojega teta je tako zaposlena pri svoji mami.
|
|
RE: zaposlitev preko občine... 29.3.2006 21:03:08
|
|
|
|
balaena
|
ja, bravo mihelca, skorej ziher to misli.
|
|
|
|
RE: zaposlitev preko občine... 29.3.2006 21:43:57
|
|
|
|
india
|
Mihelca, super, to je to, ja!!! Hvala!!! ellaval, a mi morda lahko preneseš kakšne izkušnje te vaše tete? Je težko to zadevo uredit? Fejst komplicirajo? Moji mami namreč niso priznali dodatka za tujo pomoč, čeprav ima 100 % odvzet sluh in vid. Zdaj pa je zbolela še na srcu in res čisto nič več ne more sama. Zato bi jaz sedaj poskusial s to možnostjo.
|
|
|
|
RE: zaposlitev preko občine... 29.3.2006 23:17:31
|
|
|
|
mihelca
|
Kdo ima pravico do izbire družinskega pomočnika? Pravico do izbire družinskega pomočnika ima: - invalidna oseba, za katero je pred uveljavljanjem pravice do družinskega pomočnika skrbel eden od staršev, ki je za to skrb po predpisih o starševskem varstvu prejemal delno plačilo za izgubljeni dohodek
- invalidi po Zakonu o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb (Uradni list SRS, št. 41/1983), ki potrebujejo pomoč za opravljanje vseh osnovnih življenjskih potreb
- invalidna oseba, za katero komisija za priznanje pravice do izbire družinskega pomočnika ugotovi, da gre za osebo s težko motnjo v duševnem razvoju ali težko gibalno ovirano osebo, ki potrebujejo pomoč pri opravljanju vseh osnovnih življenjskih potreb.
Kam vložim vlogo za priznanje pravice do izbire do družinskega pomočnika? Invalidna oseba uveljavlja pravico do izbire družinskega pomočnika pri pristojnem centru za socialno delo, kjer lahko pridobi vse potrebne informacije v zvezi s priznanjem pravice in vloži vlogo za priznanje pravice. Vloga se vloži na predpisanem obrazcu. Obrazci so dosegljivi na centrih za socialno delo ter na našem spletišču. Ali imam pravico do delnega plačila za izgubljeni dohodek? Družinski pomočnik je oseba, ki invalidni osebi nudi pomoč, ki jo potrebuje. Zato ima v skladu z določili zakona o socialnem varstvu pravico do delnega plačila za izgubljeni dohodek v višini minimalne plače oziroma do sorazmernega dela plačila za izgubljeni dohodek v primeru dela s krajšim delovnim časom od polnega. Kdo izdela mnenje v zvezi s pravico do izbire družinskega pomočnika? Za izdelavo mnenja v zvezi s pravico do izbire družinskega pomočnika je pri centrih za socialno delo imenovanih šest komisij I. stopnje, ki pokrivajo naslednje regijske koordinacije centrov za socialno delo: - Komisija I, CSD Velenje (Celjska in Koroška regijska koordinacija)
- Komisija II, CSD Novo mesto (Dolenjska regijska koordinacija)
- Komisija III, CSD Ljubljana Moste-Polje (Ljubljanska in Gorenjska regijska koordinacija)
- Komisija IV, CSD Maribor (Štajerska in Prekmurska regijska koordinacija)
- Komisija V, CSD Domžale (Obljubljanska regijska koordinacija)
- Komisija VI, CSD Nova Gorica (Koprska in Severno primorska regijska koordinacija)
Za izdelavo mnenja v pritožbenem postopku je imenovana Republiška komisija II. stopnje za priznanje pravice do izbire družinskega pomočnika, ki ima sedež na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve. Pravna podlaga: Predstavitev ministrstva Kdo je kdo Minister Državna sekretarka Organizacijska sestava Poslanstvo in naloge ministrstva Informacije javnega značaja Dokumenti in zakonodaja Razpisi Obrazci Statistika Publikacije Povezave Različne življenjske situacije Novinarsko središče Aktualno Ali po vašem mnenju slovenski vozniki spoštujejo parkirišča, rezervirana za invalide? Got error 127 from storage engine
|
|
|
| Stran: [1] |
Vprašanje.пеперутка16Ste na tem forumu vedno 100 % iskreni?Vedno. (
100%)
V glavnem. (
0%)
Po potrebi. (
0%)
Redko. (
0%)
Število vseh glasov: 3Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!