|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaposlitev preko občine...
29.3.2006 19:20:15   
india
Joj, saj niti ne vem, kako se temu reče, pa me zanima, če katera ve kaj več o tem.
Lani sme se že 1x zanimala o tem in sem dobila neke informacije, pa sem pozabila, kam moram poklicat in kdo o tem odloča.
Gre namreč o tem, da invalidna oseba, ki sicer ne dobi dodatka za tujo pomoč ( lahko bi ga, se mu pa odpove ) in v zameno zato zaposli nekoga od svojcev kot pomoč na domu oz. v gospodinjstvu. Vem, da potem nekdo ( to je zdaj vprašanje,....nekaj vem,d a ima občina s tem), plača prispevke, ter da še neko minimalno plačo.

Vem,da je to  blo še lani spomladi možno, sem pa tako zmedeno napisala, da upam,d a me bo kdo razumel.
Zanima me, če kdo ve,kam se naj obrnem in ali je to še sploh možno???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaposlitev preko občine...
29.3.2006 19:22:19   
gamini
Miška, a na CSD si vprašala?

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.3.2006 19:46:45   
Lunca1
A to misliš prek javnih del?

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.3.2006 20:00:04   
india
Ne, ne preko javnih del. Na CSD bom jutri vprašala, pa na občino pa k invalidom,ker gre v bistvu za mojo mamo,ki je invalid.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.3.2006 20:29:58   
balaena
jaz mislim, da vem o čem govoriš.
če invalidna oseba potrebuje nego in pomoč na domu, potem lahko namesto negovalke to opravlja družinski član - ker pa zaradi tega ne more v službo, se mu kot delo prizna ta nega in dobi plačilo od države (namesto da bi država plačevala negovalko). nekaj takega? to sem enkrat po TV gledala. pa se tudi jaz ne spomnim prek koga se to ureja.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.3.2006 20:50:21   
india
Točno to mislim, balaena!
Boom kar na CSD jutri tečnarla, oni morajo vedet,kdo to ureja!

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.3.2006 20:50:48   
lelaval
če invalidna oseba potrebuje nego in pomoč na domu, potem lahko namesto negovalke to opravlja družinski član - ker pa zaradi tega ne more v službo, se mu kot delo prizna ta nega in dobi plačilo od države (namesto da bi država plačevala negovalko)

Bo držalo.

Od mojega user posted image  teta je tako zaposlena pri svoji mami.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.3.2006 20:52:42   
mihelca
http://www.gov.si/csd/pomocnik.htm

Miška,ali je to kar misliš?

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.3.2006 21:03:08   
balaena
ja, bravo mihelca, skorej ziher to misli.

(odgovor članu mihelca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.3.2006 21:43:57   
india
Mihelca, super, to je to, ja!!! Hvala!!!

ellaval, a mi morda lahko preneseš kakšne izkušnje te vaše tete? Je težko to zadevo uredit? Fejst komplicirajo?
Moji mami namreč niso priznali dodatka za tujo pomoč, čeprav ima 100 % odvzet sluh in vid. Zdaj pa je zbolela še na srcu in res čisto nič več ne more sama. Zato bi jaz sedaj poskusial s to možnostjo.

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.3.2006 23:17:31   
mihelca

Kdo ima pravico do izbire družinskega pomočnika?
Pravico do izbire družinskega pomočnika ima:
  • invalidna oseba, za katero je pred uveljavljanjem pravice do družinskega pomočnika skrbel eden od staršev, ki je za to skrb po predpisih o starševskem varstvu prejemal delno plačilo za izgubljeni dohodek
  • invalidi po Zakonu o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb (Uradni list SRS, št. 41/1983), ki potrebujejo pomoč za opravljanje vseh osnovnih življenjskih potreb
  • invalidna oseba, za katero komisija za priznanje pravice do izbire družinskega pomočnika ugotovi, da gre za osebo s težko motnjo v duševnem razvoju ali težko gibalno ovirano osebo, ki potrebujejo pomoč pri opravljanju vseh osnovnih življenjskih potreb.

Kam vložim vlogo za priznanje pravice do izbire do družinskega pomočnika?
Invalidna oseba uveljavlja pravico do izbire družinskega pomočnika pri pristojnem centru za socialno delo, kjer lahko pridobi vse potrebne informacije v zvezi s priznanjem pravice in vloži vlogo za priznanje pravice. Vloga se vloži na predpisanem obrazcu. Obrazci so dosegljivi na centrih za socialno delo ter na našem spletišču.

Ali imam pravico do delnega plačila za izgubljeni  dohodek?
Družinski pomočnik je oseba, ki invalidni osebi nudi pomoč, ki jo potrebuje. Zato ima v skladu z določili zakona o socialnem varstvu  pravico do delnega plačila za izgubljeni dohodek v višini minimalne plače oziroma do sorazmernega dela plačila za izgubljeni dohodek v primeru dela s krajšim delovnim časom od polnega.

Kdo izdela mnenje v zvezi s pravico do izbire družinskega pomočnika?
Za izdelavo mnenja v zvezi s pravico do izbire družinskega pomočnika je pri centrih za socialno delo imenovanih šest komisij I. stopnje, ki pokrivajo naslednje regijske koordinacije centrov za socialno delo:
  • Komisija I, CSD Velenje (Celjska in Koroška  regijska koordinacija)    
  • Komisija II, CSD Novo mesto (Dolenjska regijska koordinacija)
  • Komisija III, CSD Ljubljana Moste-Polje (Ljubljanska in Gorenjska regijska  koordinacija)
  • Komisija IV, CSD Maribor (Štajerska in Prekmurska regijska  koordinacija)
  • Komisija V, CSD Domžale (Obljubljanska regijska koordinacija)
  • Komisija VI, CSD Nova Gorica (Koprska in Severno primorska regijska koordinacija)

Za izdelavo mnenja v pritožbenem postopku je imenovana Republiška komisija II. stopnje za priznanje pravice do izbire družinskega pomočnika, ki ima sedež na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve.

Pravna podlaga:

Predstavitev ministrstva

user posted image
Kdo je kdo

user posted image
Minister

user posted image
Državna sekretarka

user posted image
Organizacijska sestava

user posted image
Poslanstvo in naloge ministrstva

Informacije javnega značaja

Dokumenti in zakonodaja

Razpisi

Obrazci

Statistika

Publikacije

Povezave

user posted image

Različne življenjske situacije

Novinarsko središče

Aktualno

user posted image

Ali po vašem mnenju slovenski vozniki spoštujejo parkirišča, rezervirana za invalide?
Got error 127 from storage engine

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Vprašanje.
пеперутка16

Ste na tem forumu vedno 100 % iskreni?

Vedno. (100%)

V glavnem. (0%)

Po potrebi. (0%)

Redko. (0%)

Število vseh glasov: 3

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!