marjeticacom
|
Naš devetmesečnik se je rodil kot zahiranček, pri čemer večjih težav zaradi tega na srečo nismo imeli. Trenutno nekoliko zaostaja s težo (cca 1 kg). Pri šestih mesecih se še ni začel postavljati na nogice, pa nas je pediatrinja najprej hotela poslati v razvojno, potem pa dejala, da mu da še tri tedne časa. V tem času se je mali začel nekoliko postavljati na noge, pa je bilo potem na pregledu rečeno, da je zdaj ok. Sedaj pri devetih mesecih še ne sedi popolnoma samostojno, plazi se ne, v nogicah je precej trd in ko je utrujen se začne še precej zvijati nazaj, tako da imava prave bitke pri previjanju, da mu sploh lahko namažem ritko. Po mnenju pediatrinje je sicer vse to še ok (pravi namreč, da ima še nekaj časa, da začne sedeti, z dvigovanjem ritke le nakazuje, da mu nekaj ni prav...). Ker mi ni dalo miru, sem malega peljala na samoplačniški pregled k fizioterapevtki T. Breznik. Le-ta je opazila, da je mali zelo trd, samostojno ne sedi-sedi tako, da se ne upa premakniti ne v levo ne v desno, nogice ima precej zakrčene, na rokice se ne zna opirati. Zna se pa kotaliti v levo in desno. Fizioterapevtka mi je pokazala več vaj in naročila, da vadimo doma, čez en mesec se pa pridemo pokazat. Hkrati je dejala, da nevrološko ni nič narobe, mali le zaostaja v gibanju, kar se bo z vajami skozi čas lahko popravilo. Ker se mi počasi izteka porodniška, sem v dilemi ali so omenjene težave zadosten razlog za oddajo vloge za podaljšanje porodniške ali nima smisla niti poskušati (vadimo sicer pridno, a napredujemo počasi). Namreč pediatrinja nam ni dala nobene napotnice za nadaljne preglede, na fizioterapijo sem šla samoplačniško, tako da tudi nimam nobenih izvidov. Prosim za nasvet, hkrati se opravičujem za tako dolgo pisanje. Hvala in lep dan vsem še naprej.
|