|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zanositev po cr
5.1.2008 11:41:23   
Anonimen
pred 8 meseci sem rodila s cr. No, sedaj sem ponovno zanosila (6 tednov).Problem je v tem, da me 10 cm pod popkom vsake toliko časa zapeče, pekoča bolečina. Je imela še katera takšne bolečine po cr, je to normalno? Pregled imam šele 15.1, tako da me je že malček strah. Prosim za pomoč vse, ki ste rodile s cr
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zanositev po cr
5.1.2008 12:39:17   
rosen
Tudi sama sem drugič rodila s CR in ne bi rada nikoli več. Stvar se je zelo zakomplicirala.Bila sem pet dni na intezivni in potem sem še vnetje dobila...in bilo je hudo.
Dolgo časa me je bolelo po porodu in še danes po šestih letih čutim otrdelost in pekočo bolečino,še zlasti ob vremenskih spremembah.
Pokliči ginekologinjo in jo vprašaj za mnenje.Želim ti veliko sreče.

------------------------------------------------
krade mi te cesta, kradu mi te ljudi.........
------------------------------------------------

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2008 12:50:26   
brest
Pred dvema letoma se rodila s CR, ter do sedaj nisem imela posebnih bolečin, razen seveda nekaj mesecev po posegu. Sedaj sem v 12.t in čutim bolečine, ki jih v prvi nosečnosti nisem. Na trenutke imam trgajoče bolečine ko npr. kašljam ali pa vstanem, največkrat se to zgodi zvečer ali pa ponoči, ko se premikam. Tudi jaz imam namen pri naslednjem pregledu povprašati ginekologinjo....

(odgovor članu rosen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2008 12:53:29   
Suza
Tudi sama sem pred 6 meseci rodila s carskim rezom in mi je porodničar pred odhodom domov svetoval ponovno zanositev šele čez eno leto, še boljše pa več.
Vendar, ker mi je kasneje šla rana narazen, vnetje in vsi naslednji zaplet so naju privedli do odločitve, da imamo dva otroka dovolj. Ker tudi v naslednji nosečnosti bi imela sigurno carski rez.

Malo si sicer hitro zanosila vendar ne bo mogoče nič narobe. Bolj te bodo bolj podrobno spremljali. Pa bolniška od vsega začetka in nič dvigovanja.
Kako boš pa to reševala z majhnim otrokom pa je druga zgodba.

Prijatelji so angeli, ki nas dvignejo s tal in nas spomnijo, da znamo leteti.

(odgovor članu rosen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2008 13:20:24   
Anonimen
kaj pa je to cr? neki tazga kot epiduralna?

(odgovor članu Suza)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2008 13:25:50   
vila
Pozdravljene. Tudi jaz sem imela junija 2004 cr, ampak sploh nisem imela nobenih težav, čeprav me je bilo zelo strah, ker sem med močnejšimi. In naslednje leto oktobra rodila drugega otroka, po naravni poti, brez komplikacij. Šivo od cr me še niso nikoli boleli, šivi od poroda pa zelo, sploh zdaj po tretjem otroku.

SREČA JE OPOTEČA!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2008 13:35:01   
Anonimen
brest, vidim, da se tudi tebi dogaja podobno. Imaš mogoče takšno pekočo bolečino, ne vem kako jo opisati, kot da zapeče na trenutke. No, bomo videli pri ginekologu. Upam, da bo vse v redu. 

(odgovor članu vila)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2008 15:06:50   
Anonimen
Ja, menda ravno zaradi takšnih razlogov priporočajo, da ženske po CR ne zanosijo prej kot šele po letu in pol. Ti g. ni tega povedal?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2008 16:16:11   
Leiah
cr oz. carski rez!!

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2008 18:41:58   
Bonnie_RR
Meni je G svetovala vsaj 2 leti premora do naslednjega poroda (ne zanositve), raje še več. Verjetno so že razlogi za svetovan premor. Podrobneje je o tem nisem spraševala, ker itak nisem imela namena imeti naslednjega otroka še tako kmalu.
No, tamali bo kmalu star 2 leti, noseča pa tud še nisem...user posted image

Js bi se o teh bolečinah posvetovala s svojo G. Po vsej verjetnosti je to kar normalno (glede na to, da mene ob spremembi vremena kdaj fajn zaskeli brazgotina, so kakšne bolečine v nosečnosti verjetno lahko kar pričakovane), se pa malo pomiriš, ko ti to pove G. user posted image

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Leiah)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.1.2008 9:09:34   
Majabo
moja ginekologinja mi ni svetovala koliko naj preteče po cr in ponovno zanositvijo, se obratno, vedno me je spodbujala naj ze....
no sedaj sem drugic noseča, dve leti po 1. carskem
v 20. tednu nimam težav, vendar se mi pa obeta še en carski..
baje režejo po istem rezu kot prvič?? user posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.1.2008 15:37:33   
pikica86
živjo

tudi jaz sem imela pred skoraj 5.meseci cr-nenačrtovan.nisem noseča, me pa zanima, če katera ve, če lahko pri drugem porodu(če je naraven) vzameš ea?

Preden si bil spočet sem te želela, še preden si bil rojen sem te ljubila in komaj si se rodil, bi zate umrla.To je čudež življenja.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.1.2008 19:50:30   
hugolina24

zanosila sem slabih 8mesecev po prvem cr. morm povedat da sem se celo nosečnost dobro počutla nikol me ni kaj bolelo me je pa skrbelo kako bo z rano zadnje mesece ko bo otrok skoz bol rastu moja ginekologinja me je skoz spodbujala da bo vse ok da ni panike ker sem tok zgodaj zanosila pa da bo porod brez problema naravni (prvič je bla medenična vstava).no pa sm pršla do 36 tedna in grem popolne v porodnišnico sg(moja gin.takrat ni delala)ker me je v trebuhu bolelo tam pa doživim tak rahel šok. zdravnik me je nadru če mislem da zastonj piše da ne smeš zanosit prej kot v enem letu če se zavedam do česa lahko pride da mi lahko kadarkol poči rana itd morm povedat da sm bla tok šokirana razočarana da so mi solze kar lile pol je šlo pa vse ful hitro obdržali so me notr in mi že čez 4 ure nardili Cr naravni porod ni pršu v poštev lih zarad tega ker sem prehitro zanosila. tko da tud zdravniki na to gledajo različno ko sm šla na poporodni pregled sm svoji gin. rekla kako da ona ni na to gledala tko mi je pa rekla. ja res je da pri tako mal razlike se lahko naredi da rana med popadki poči sam to je tako redko ena proti nevem kok.............sam halo kaj pa če bi bla js tistauser posted image
tko da želim ti da se boš do konca počutila vredu da neboš mela težav vsem ostalim pa splača se počakat saj eno leto

(odgovor članu pikica86)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.1.2008 20:44:17   
Anonimen
hugolina, pa te je ginekologinja dala na bolniško zaradi prehitre zanostive? Si bila zaradi tega vodena kot rizična nosečica?

(odgovor članu hugolina24)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
8.1.2008 20:58:33   
hugolina24
ne. za njo ni blo nikol nobenih težav ne to da sploh sm tok hitro zanosila ne kaj druzga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
8.1.2008 21:00:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
9.1.2008 9:13:13   
Majabo
hvala za odgovor morrak

imam pa še eno vpr na zalogi
ali ste se po carskem kaj mazale po brazgotini (in s čim)?
v porodnisnici so mi takrat rekli da ni potrebe, da se nobeni ne pozna in bla bla in se nisem
sem pa mela še celo leto "zelo" vidno in grdo brazgotino, mi je moja g rekla, da je to zato ker imam tak tip kože, ki pač brazgotini in da je to - to in da se pač res "pozna" no, danes je veliko bolje (še dobro da je v obliki nasmejanega smajlija :-) ) ampak če mi sledi še en rez....
bi vseeno imela na zalogi kakšno kremico......
slišala sem, da je za to dobra ....polhova mast?!

lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.1.2008 10:03:55   
brest
Pikica, baje da je epiduralna po CR odsvetovana saj ne čutiš če bi slučajno šivi popokali user posted image . Jaz sem kar razočarana, ker sem hotela v drugo roditi po naravni poti vendar vsekakor z epiduralno (tudi CR sem imela spinalni) in me ni bilo čisto nič strah poroda. Sedaj pa res ne vem kaj bo....

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.1.2008 11:24:05   
pikica86
brest hvala za odgovor.se mi je kr zdelo, da ni ravno priporočljiva.tudi jaz si drugi porod želim naraven, sem pa rekla da če se da ea, jo ziher vzamem, ampak zgleda da ne bo nič iz tegauser posted image

Preden si bil spočet sem te želela, še preden si bil rojen sem te ljubila in komaj si se rodil, bi zate umrla.To je čudež življenja.

(odgovor članu brest)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?