|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zanositev in muc
24.12.2009 10:37:01   
New York
Pozdravljene,

naj se najprej opravičim, da o zanositvenih in nosečniških temah vem bolj malo. Upam, da bo kmalu drugače :).

V prvi polovici 2010 upam na prvo zanositev. Že dlje časa pa razmišljam tudi o nakupu muca. Tu se pa začne moja dilema. Kolikor sem v preteklosti ujela iz slučajnih nosečniških debat naj se nosečnice ne bi družile z mačkami, ker jim te lahko prinesejo neko bakterijo. Ampak ta nevarnost naj ne bi veljala za vse ženske ampak le za enkatere ....

Za katero bakterijo/okužbo gre in od česa je odvisno ali sem jaz imuna nanjo ali ne.

V preteklosti sem živela na vasi in bila vedno v stiku z živalmi. Imela sem 2 psička, do lanksega avgusta pa smo imeli 13 let mačko.

Hvala za odgovore,

NY
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zanositev in muc
24.12.2009 10:40:47   
Anonimen
Potem uporabljaj iskalnik

http://bibaleze.si/clanek//nosecnost/toksoplazma-v-nosecnosti-nevarna-okuzba.html
Druženje z mačkami,da je to nevarno user posted image user posted image

(odgovor članu New York)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.12.2009 11:10:37   
zmajaz
Mačke lahko prenašajo bakterijo, ki povzroča toksoplazmozo, ta pa je navarna predvsem za otroka. To je nevarno pri nosečnicah, ki toksoplazmoze še niso prebolele in še nimajo protiteles, za tiste, ki so jo že, pa ne. To, da si se dosti "družila" z mačkami, še ne pomeni nujno, da si toksoplazmozo že prebolela - jaz sem se tudi, pa je nisem, zato se je moral naš muc, ko sem zanosila izseliti iz stanovanja. Vsekakor boljše, da ne nabavljaš mačka ko se pripravljaš na zanositev ali v nosečnosti.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 24.12.2009 11:11:36 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.12.2009 11:34:03   
Anonimen
A sploh veste kako se prenaša toxa???
Mislim halo,če imaš žival jo imaš ne pa kar tako da se mora izseliti in ne vem še kaj user posted image
In da si zaradi tega mačko dala stran no coment

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
24.12.2009 11:52:43   
zmajaz
A sem slučajno rekla, da sem jo dala stran??? Me kar nekaj brez veze napadaš, ne da bi sploh vedela, zakaj se gre, pri tem pa se skrivaš še pod anonimnostjo. user posted image  No comment zate.  Naš muc je še zdaj živ in zdrav in mu prav nič ne manjka. Živimo na vasi in muc ni tipični hišni muc, ker je raje več zunaj kot notri, ker je pravi lovec - poleti prinese tudi po 3 voluharje ali miši na dan. In prej je lahko prišel tudi k nama v stanovanje, če je želel, med nosečnostjo pa pač več ne - potem je pač spal v garaži, na stopnišču ali na podstrešju.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 24.12.2009 11:55:13 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.12.2009 11:55:40   
New York
Pa je smiselno, da bi se dala testirat že sedaj? In, če se izkaže, da še nisem bila okužena, za nekaj časa pozabim na mucke, če sem pa že bila, je pa vse ok ...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.12.2009 11:57:18   
zmajaz
Ne vem, kako je s tem testiranjem - če lahko greš samoplačniško - drugače te da testirat ginekolog tam nekje okoli 10. tedna nosečnosti. No čeprav - za denar itak naredijo vse. user posted image  

(odgovor članu New York)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.12.2009 11:58:48   
Anonimen
in zakaj med nosečnostjo ne user posted image
A veš kako se sploh lahko okužiš??
Si preberi

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.12.2009 11:59:05   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
in zakaj med nosečnostjo ne user posted image
A veš kako se sploh lahko okužiš??
Si preberi

Zato ker mi je ginekolog rekel, da se moram izogibati mačk - in drugo me ni več zanimalo. Pa on verjetno po tvojem itak nima pojma, ne - ti si večji strokovnjak za take zadeve. 

In ja - vem, kako se okužiš - bakterija je v iztrebkih. IN če malo logično pomisliš -  glede na to, da muc hodi v mačji WC, potem nehote lahko stopi tudi v iztrebke in lahko bakterijo prinese tudi na tačkah - ali misliš, da ne? Pa da ne govorimo, da ima, ker je lovec, kar naprej zajedalce - vsaj kakih 2x na leto dobi trakuljo od te golazni, ki jo lovi, zato tudi zdaj, ko so mali otroci ne sme v stanovanje.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 24.12.2009 12:02:47 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.12.2009 12:16:05   
Arwenko
Samo nekaj, toksoplazma se prenaša z mačjimi iztrebki in iztrebki so edini način kako se lahko okužiš. Zato je edino pomembno priporočilo, da bi naj v nosečnosti mačji wc bodisi čistil kdo drug, bodisi ga čistiš z rokavicami in si dobro umiješ roke. To je vse. Mački, ki so samo notrajni, se pravi nimajo izhoda ven, pri njih praktično ni možnosti, da bi te okužili s toksoplazmo, ker se oni nimajo kje okužit!!! Zato so vse panike in izselitev mačke iz stanovanja popolnoma nesmiselni ukrepi. Pa če malo prebrete Pušenjaka, vam bo povedal, da se s toxo 100x prej okužite preko domače solate kot pa od domače mačke.

Zato le mirno v nakup muca, poglej si npr. na macjahisa.si in posvoji kaksnega, pa lepo nosečnost.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.12.2009 12:23:53   
Anonimen
Ah,kaj naj govorim nekomu ,ki nima blage vezeuser posted image   ,pa misli da zna

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
24.12.2009 12:33:49   
Felicita
prvo, toxa ni bakterija, je parazit. drugo, deleč od tega da bi jo prenašale samo mačke oz. jo od mačke težje dobiš (če si npr po čiščenju wc-ja umiješ roke temeljito, kar ne dvomim da si večina jih) kot npr s svežo zelenjavo, predvsem z domačega vrta, kamor pride z okuženimi živalmi, spet ne nujno mački, prenašajo jo tudi mali glodalci (miške, polhi,...) itd. nahajajo se pa v iztrebkih teh živali, na dlaki pa načelno ne, razen s sekundarnim prenosom, samo spet, kdo si pa ne umije rok po božanju mačke?
torej umivanje rok, umivanje hrane in toplotna obdelava kjer se le da, če se ne da ne umit in ne skuhat rajš ne jest (ok in ponavad je tm notri lahko še kej drugega, pa pustmo to).
torej mačka + nosečnost, jest ob previdnosti ne vidim nobenga problema oz. ga je glih tok kot če ješ domačo solato ali domače suhe mesnine...

aja, zmajaz, ginekolog je zdravnik; ni parazitolog, ne mikrobiolog in če ti je reku da je toxa bakterija je že tuki pogrnu...

< Sporočilo je popravil Felicita -- 24.12.2009 12:36:04 >

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.12.2009 12:38:14   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko
Mački, ki so samo notrajni, se pravi nimajo izhoda ven, pri njih praktično ni možnosti, da bi te okužili s toksoplazmo, ker se oni nimajo kje okužit!!! Zato so vse panike in izselitev mačke iz stanovanja popolnoma

Se strinjam - če so mački samo notranji je OK, ampak naš je že od nekdaj bolj zunanji kot notranji. Smo hoteli najprej, da bi bil samo not, pa je samo iskal priliko, kako bi pobegnil ven, zato smo mu potem pač dovolili, da je po želji zunaj ali notri, kakor si je pač namislil. Pozimi je sicer rad dosti notri, ampak pač ni direkt v bivalnem delu hiše, ker mi pač nekak ne gre skupaj, da bi hodil notri, ko se 7-mesečnik plazi naokoli po celem stanovanju, muc ima pa kar naprej zajedalce. Ravno pred 14-imi dnevi je spet dobil tableto proti zajedalcem, ker je že nevem kolikič imel trakuljo.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.12.2009 12:39:16   
manna
ledenaa a se skrivaš pod Anonimen ? user posted image   Tvojih postov se res ne da falit...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.12.2009 12:42:26   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita
aja, zmajaz, ginekolog je zdravnik; ni parazitolog, ne mikrobiolog in če ti je reku da je toxa bakterija je že tuki pogrnu...

Dobro pa naj bo parazit - nisem se nikoli ukvarjala s tem, kaj je, pa tudi nisem rekla, da mi je G rekel, da je bakterija - se niti ne spomnim več dobesedno, kaj mi rekel - opozoril me je pač, naj se izogibam mačk, pa tudi za zelenjavo z vrta ipd. me je seveda opozoril. Pa ne vem, kaj me zdaj vsi toliko napadate zarad tega mačka - itak še vedno lepo skrbimo zanj, in tule daleč naokoli ni tako lepega mačka, kot je naš - se vsak samo čudi, ko ga vidi. Me pa obsojate hujše, kot da sem zdaj ne vem kaj naredila, če maček ne sme v stanovanje. Kaj pa tisti na kmetijah, ki so itak ves čas zunaj.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.12.2009 12:47:24   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: manna
ledenaa a se skrivaš pod Anonimen ? user posted image   Tvojih postov se res ne da falit...

Ledenaa je vedno ostra ja, samo se ponavadi ne skriva pod anonimnostjo - razen če je zdaj začela. user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.12.2009 12:52:33   
Anonimen
se podpisem pod arwenko....
ni smo dobili mladega mucka, ko sem bila noseca. samo z drekci bodi previdna!user posted image

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
24.12.2009 12:54:07   
Anonimen
Nikoli ne veš

Zmajaz edina težava ,ki jo jaz vidim je v tem da pišeš tako kot da ne daj bog mačka ne bi smela noter  v stanovanje-hišo,da se ji nosečnica mora izogibati .
In s tem tudi daješ naprej dezinformacije in se bodo druge nosečnice odločale za drastične primere,če imajo doma mačke.
Nekatere ravno zaradi tega,mačke odvržejo

Za ostale pa:

http://med.over.net/forum5/read.php?19,1038441,1038441#msg-1038441

http://med.over.net/forum5/read.php?19,935427,935427#msg-935427

Torej pomemebno je samo umivanje rok.
Pa nisem te hotela napadati,ampak si pisala kot da je mačke treba dati stran,ker se pač kar tako okužiš- no vsaj jaz sem tako dojemala

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
24.12.2009 13:01:30   
kristinaj
ma larifari

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu New York)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.12.2009 13:06:49   
zmajaz
Torej pomemebno je samo umivanje rok.
Pa nisem te hotela napadati,ampak si pisala kot da je mačke treba dati stran,ker se pač kar tako okužiš- no vsaj jaz sem tako dojemala

Potem je pa prišlo do nesporazuma - niti slučajno nisem hotela reči, da je treba mačke dati stran, če jih imaš, ampak samo, da če pa je možnost, da se jih je vendarle boljše izogibati - in da pač nosečnost vendarle ni najboljši trenutek, da greš nabavit mačka, če ga še nimaš. Pa če bi bil naš muc strogo hišni, ga tudi zagotovo ne bi "izselila", še manj pa dala stran, ker pa je že tako ali tako bil več zunaj kot notri in je bila možnost, da ni neposredno v stanovanju, smo pač naredili tako, ker nikoli ne veš in varnost nerojenega otroka je vendarle na prvem mestu, ker posledice toksoplazmoze pa (sicer ni nujno), ampak lahko pa so tudi kar hude.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.12.2009 13:15:19   
Anonimen
In kako zgleda če imaš to toxo?
Kako sploh veš da jo imaš?
Men to ni nč jasn.

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
24.12.2009 13:19:45   
zmajaz
In kako zgleda če imaš to toxo?
Kako sploh veš da jo imaš?

Problem je ravno v tem, da ne veš, da jo prebolevaš - zato te pa morajo, če je še nisi prebolel, v nosečnosti 3x testirati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.12.2009 13:24:01   
Anonimen
A ja no...
Men so rekl da sm jo prebolela...
Pa nimam pojma da bi js to kdaj mela
pa niti ne vem kako to zgleda user posted image

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
24.12.2009 13:26:56   
Felicita

A ja no...
Men so rekl da sm jo prebolela...
Pa nimam pojma da bi js to kdaj mela
pa niti ne vem kako to zgleda user posted image

večino časa mine čist brez kakršnihkoli simptomov, lahko pa se pojavi glavobol, utrujenost,... pač simptomi gripe ali prehlada. in če si jo prebolela (imaš protitelesa) potem je ne moreš še 1x dobit in si lahko brez skrbi.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
24.12.2009 13:27:49   
SaaS
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Ne vem, kako je s tem testiranjem - če lahko greš samoplačniško - drugače te da testirat ginekolog tam nekje okoli 10. tedna nosečnosti. No čeprav - za denar itak naredijo vse. user posted image  

Lahko greš na testiranje za toxo samoklačniško. Jaz sem šla. Šla sem na center za transfuzijo krvi in plačala 10 ali 12 tisoč sit, če se prav spomnim (verjetno je zdaj kakih 50, 60 eur). Rezultat so mi poslali po pošti.
Jaz sem šla med nosečnostjo, ker me je skrbelo, kolegica pa vem da se je testirala pred nosečnostjo, ker je imela doma mucke in da je vedela, kako ravnati z njimi..

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.