emaa
|
Midva sva s presikavami začela po enem letu. Jaz sem se zglasila pri moji G (že prej sestri pri naročanju povedala zakaj gre, da me je naročila sredi ciklusa, ko naj bi bila O), kjer mi je z UZ gledala ali imam O. Prvič sem bila malo prezgodaj, je rekla, še kake 4,5 dni pa bo O, me je naročila čez 5 dni, da vidi ali je O nastopila. To se vse vidi na UZ, je ugotovila, da mi folikel ni počil, da ga enostavno ni nikjer več videti. Nato je sledil UZ, da poskusi pogledati ali imam pregrado, pa napotitev mojega na spermiogram. Med tem, ko je moj opravil spermiogram (napotnico dobi pri svojem osebnem zdravniku, preko telefona se naroči v najbližjo ambulanto, odvisno iz kje si), kjer je bilo vse v redu, je tudi bil moj UZ mimo. Pregrada ni bila vidna. Nato je moja G rekla, da me bo napotila naprej, lahko pa izbiram, da dam najprej kri za pregled hormonov ter počakam izvide ter potem dobim napotnico, ali pa naprej napotnico. Odločila sem se počakati z napotnico. Na napotnico za kri ti napiše katere hormone se gleda, ter kdaj v ciklusu moraš dati kri. Pri meni ni ugotovila posebnosti, malo nižje vrednosti, ampak nič tragičnega. Hormone ti preverijo zato, da ugotovijo ali morda zato nimaš svojih O, ker si imaš kak hormon z nenormalno vrednostjo, morda nimaš več zaloge jajčec, v glavnem lahko preprečuje zanositev. V specilaistični ambulanti me je povprašala ali sem imela kako operacijo trebuha, ker sem jo imela, me je najprej napotila na operacijo za zagotovitev prehodnosti jajcevodov, potem pa naj bi dobila klomifen. na operaciji se je ugtovilo, da klomifen jemala brez haska, zaradi stanja kot je bilo. To so popravili, potem sem dobila klomifen, ki pa mi na žalost ni pomagal, tako, da zdaj zbirava dokumentacijo za IVF.Če te pa še kaj zanima, pa le vprašaj.
|