MioBambino
|
Odmisli, zadihaj, sprosti se. Bolj boš mislila, štela dneve, slabše bo(no, to pride mogoče v poštev, da ne uspe v nekaj mesecih). Znebi se stresa, začni zdravo živeti. Pravzaprav- začni živeti z vso dušo, telesom. Spolni odnosi so priporočljivi v razmaku dva dni(baje je kvaliteta spermijev najboljša), ovulacijo lahko ugotoviš z ovulacijskimi testi(ki pa niso najbolj zanesljivi), penis pa mora za boljši rezultat v času, ko priteče sperma, biti čimbolj globoko v nožnici, da imajo spermiji krajšo pot do maternice. Izogibaj se cigaretam, alkoholu, rentgenu,... In začni piti folno kislino(lekarna), ki jo je priporočljivo jemati tri mesece pred zanositvijo. Pa izklopi forum, ker drugače boš še samo razmišljala, katera je nosečka, komu ni uspelo, kdaj imaš plodne dneve, koliko dni je še do testa,... to pa nič ne pomaga do rezultata, ki si ga želiš, vrjemi, le psiha ti lahko še bolj dela. No, pravega recepta, ki zagotavlja 100% zanositev, žal ni. Zavedaj se tudi, da v prvem letu rednih nezaščitenih spolnih odnosov uspe zanositi le 80% zdravim parom(če številka ni prava, naj me kdo popravi). Jaz sem prvič zanosila, ko sem zanositev čisto odmislila(in imamo zdaj angela med zvezdicami), drugič pa... še nevem, kdaj bo uspelo in se s tem ne obremenjujem. Enkrat že bo, tudi jaz bom mama. Srečno!
|