|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zamrzovanje bradavic
27.2.2009 22:01:27   
kaja02
Pozdravljene!

Moja 7.letnica ima v torek dermatologa, namreč na peti so se ji nardile bradavice, jih ima kar en kup, pa jo je njena osebna zdravnica poslala na odstranitev, mislim, da na zamrzovanje .

Povejte mi, ali to kaj boli? Ker je od kolegice  punčka zelo vpila, ko so ji jih odstranjevali. Sicer moji ne bom povedala, sam da bom jaz pripravljena na reakcijo, ki jo lahko pričakujem.

Aja pa še to, drugi teden ima plavalni tečaj, ali lahko gre potem v bazen? Ali je boljše da priskrbim opravičilo?

Hvala za informacije!

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zamrzovanje bradavic
27.2.2009 22:05:28   
jakaracman
Mene je bolelo, za v bazen pa po moje ni.Bolečina sicer ni grozna je pa.

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.2.2009 22:13:26   
*sato*
Moji so dvakrat "žgali" na obrazu, pa ji je obakrat nazaj zrasla. Je pa po moje tako, kot opeklina- zacvrči in se skadi, kot bi s cigareto žgal. Pa še po skurjeni koži smrdi. Ko so končali, jo je še nekaj časa prav peklo (samo tisti dan).
Po enem tednu krastica odpade, tako da verjetno res ni za v bazen že teden po posegu.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.2.2009 22:34:48   
muška
za v bazen ni, tako grozno pa tudi ni. pač neki nov neprijeten občutek

(odgovor članu *sato*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.2.2009 22:43:51   
marjetica23
jest sem to mela lansk let. Neprijetno je, ampak živa sm šeuser posted image  za v bazen pa absulutno ni

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.2.2009 23:36:06   
barika
meni jih je dermatologinja "scvrla" dol na bokih (tam, ko pride rob od hlač), pa ni pretirano bolelo.user posted image

(odgovor članu marjetica23)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.2.2009 6:07:31   
vozek
Meni so zmrzovali na roki trikrat in ni pomagalo.Za bazen pa to ni.Sem si kupila v Avstriji tinkturo proti bradavicam,ki je pomagala in se mi niso več pojavile.(MARQUART)

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.2.2009 6:48:42   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: vozek

.Sem si kupila v Avstriji tinkturo proti bradavicam,ki je pomagala in se mi niso več pojavile.(MARQUART)

To zadevo imajo pri nas v lekarnah in resnično pomaga. Jaz sem jih tudi s tem odpravila.

(odgovor članu vozek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.2.2009 6:58:25   
caillou
IZVIRNO SPOROČILO: vozek

Meni so zmrzovali na roki trikrat in ni pomagalo.Za bazen pa to ni.Sem si kupila v Avstriji tinkturo proti bradavicam,ki je pomagala in se mi niso več pojavile.(MARQUART)

Ja, ne serjite s tem, vsaj po moje. Poskusite s tem kar predlaga vozek.

Meni so pred leti s tekočim dušikom žgali bradavico (saj ne vem, mene je zeblo in žgalo?) pa so mi prst požgali do kosti. Brezveze, potem sem bila pa dva meseca na bolniški, ker se mi je vse infeciralo.

Ne grem več žgat, nikol več. Za v bazen pa ni, ker so to žive ranice, ki jih  klor še bolj razžira. Pa vse skupaj močno peče. Lahko pride do okužbe.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu vozek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.2.2009 7:06:58   
muha1
Tudi moj sin je imel kar polno bradavic na podplatu in sva imela že napotnico. Potem pa je moja mama prebrala v neki stari zdravilni knjigi, da pomaga surova čebula. Vsako večer pred spanjem sem mu s čebulo natrla podplate in za čuda so izginile in se sedaj v sedmih leti od takrat še niso pojavile. Zakaj se nebi najprej poslužili naravnih zdravil?

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.2.2009 9:07:27   
Anonimen
So ve vrste bradavic, tuste po rokah ali obrazu nastanejo zaradi padca odposrnosti telesa, tiste na nogah pa jih stakeš kje na bazenu ali pa v tuš kabinah, če se je kdopred tabo kopal ali tuširal, ki ji je imel.

Mojemu vnuku so že trikrat na rokici zamrzovali in je valda jokal, ker ga je bolelo, pri odrslih je drugače, bol potrpijo.dermatolog bi ti moral nato dati kremo s katero boš mazala mesto bradavice pol, ko se bo ta posušila in odpadla.Krema je zato, da dokončno uniči še korenine bradavice .Našemu na žalost niti krema ni pomagla in bomo morali še četritič
na zamrzovanje.Hčeri so pa tiste na nogah prvič kot majhni punčki s posebno žličko izrezali, tarat še ni bilo modno zamrzvanje.Te na nogah se zelo rade ponavljajo, ko si jih enkrat staknil .

Tista tinktura ali v lekani kupljeno sredstvo za zamrzovanje pa pomagajo le pri čisto majhnih začetnih bradavicah, mi je dermatolog povedal.

Po zamrzovanju pa ne smete v bazen dokler zamrnjena bradavica se ne posuši in odpade, ti bo dermatolog povedal.Niti ne smeš, ker je izloček iz ranice kužen.

(odgovor članu muha1)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
28.2.2009 18:24:02   
Splišni
Drugače pa menda ful pmagajo tudi homeopatske kroglice pri teh zadevah. Moja sodelavka jih je z njimi odpravila sinu. Jaz bi vsekakor najprej probala vse drugo, preden bi šla to žgat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.2.2009 19:54:39   
Ribica **
A pri nas se tudi dobi tale Marquart? Ker meni zamrzujejo ze vec kot eno leto, na roki je zginla in se spet pojavila in zginla, na podplatih se jih pa nikakor ne znebim. user posted image  

Imela sem pa Verrumal iz AUT pa tudi ni pomagalo. Splišni, katere homeopatske tablete pa in če slučajno veš, kje se jih dobi?

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.2.2009 22:31:32   
kaja02
hvala za odgovore,

ja kaj naj rečem, me je torka pošteno strah! Sporočim, kako je blo!

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.3.2009 9:21:20   
ZARA
Jst imam samo dve in jih ne bi ravno zamrzovala.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.3.2009 9:22:28   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR
Ker meni zamrzujejo ze vec kot eno leto

Imela sem pa Verrumal iz AUT pa tudi ni pomagalo.

Jaz hodim že od avgusta (enkrat mesečno), pa mi je tudi priporočal Verrumal, sam ga nisem šla iskat, dal mi je pa tudi neko mazilo, ki ga naredijo v lekarni (vsebuje kislino), tisto mi je precej pomagalo, ampak še vedno ni dobro user posted image Po obisku dermatologa pa par dni komaj hodimuser posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.3.2009 9:23:28   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Jst imam samo dve in jih ne bi ravno zamrzovala.

Samo pazi, če se bodo začele širit... jaz sem predolgo čakala, pol sem jih pa slišala..... ker se mu je zdelo, da jih je že prevečuser posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.3.2009 10:36:57   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR

A pri nas se tudi dobi tale Marquart? Ker meni zamrzujejo ze vec kot eno leto, na roki je zginla in se spet pojavila in zginla, na podplatih se jih pa nikakor ne znebim. user posted image  

Imela sem pa Verrumal iz AUT pa tudi ni pomagalo. Splišni, katere homeopatske tablete pa in če slučajno veš, kje se jih dobi?

Ti pošljem kontakt za ZS, pa vprašaj gospo kar po meilu. Menda da je res učinkovito.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.3.2009 9:12:13   
Anonimen

Bradavice pri otroku

Pozdravljeni, pri triletnem sinu so se pred meseci na notranji strani prstov na roki pojavile bradavičke, ki so se razmnožile. Enako se je pred leti dogajalo pri starejšem sinu; bradavice so mu izžgali s tekočim dušikom. Poseg je bil za otroka zelo travmatičen in boleč, bradavice so se tudi vnele. Ali obstaja kakšna druga metoda za odstranjevanje bradavic in zakaj se sploh pojavljajo? Hvala za odgovor Tadeja

Zdravnik odgovarja:
Spoštovani,
pri vašem sinu gre najbrž za običajne bradavice, ki jih povzročajo virusi. To pomeni, da je deček v svojem bivalnem okolju (vrtec, igralnice, druženje z vrstniki) prišel v stik z virusom, za katerega je značilno, da povzroča nastanek bradavičk. Inkubacijsko obdobje od okužbe do nastanka bradavic je od dva do štiri mesece, lahko je tudi daljše. Bradavice običajno nastanejo na prstih rok, redkeje na podplatih. Včasih so v večjih skupinah, zlasti na predelih, kjer se koža poškoduje (praske, ureznine ...). Bradavičke največkrat ne povzročajo težav. Pogosto se zgodi, da bradavičke izginejo spontano, zlasti pri otrocih. Žal ne moremo predvideti, v katerih primerih in kdaj bo prišlo do tega. Nekoliko trdovratnejše so bradavice ob nohtih in na podplatih.

Bradavice lahko zdravimo na več načinov:
* Če ne povzročajo posebnih težav, lahko čakamo, da bodo spontano izginile, vendar nemalokrat dočakamo le širjenje v okolico.
* Z nekaterimi sredstvi, ki jim pravimo keratolitiki (salicilna kislina, urea, kolodij) bradavičke zmehčamo in zmanjšamo.
* Postopek, pri katerem z ostro žličko odstranimo oroženelo bradavico, imenujemo kiretaža. S kiretažo običajno ni mogoče odstraniti celotne rašče.
* Najbolj ustaljeno je zamrzovanje s tekočim dušikom, ohlajenim na -196,5 oC). Postopek je precej boleč, zlasti če gre za bradavice ob nohtih in na podplatih. Na mestu zamrznitve nastane mehur, ki se po nekaj dneh odlušči. Dobra stran tovrstnega posega je, da za tako rekoč ne pusti trajnih posledic, zlasti ne brazgotin. Običajno je treba postopek ponavljati vsake tri tedne, dokler se bradavica povsem ne odstrani. Lahko se zgodi, da se na robovih zamrznjenega žarišča čez čas pojavijo nove bradavice.
* Elektrodisekacija - bradavice odstranimo ob pomoči elektrode. Poseg je boleč in največkrat zahteva lokalno anestezijo. Po posegu je vidna krasta, pozneje nežna brazgotina (zlasti kadar je poseg obsežen).
* Kirurški poseg - pri otrocih ga ne uporabljamo, ker obstaja velika verjetnost, da bodo bradavičke izginile spontano. V poštev pride za posamične trdovratne bradavice. Takšen poseg za pusti brazgotino.
* Poseg z laserjem - CO2 ali z nekaterimi vaskularnimi laserji. Tudi takšen poseg ni neboleč.
* V zadnjem obdobju so v tujini registrirali zdravilo imiquimod, ki spodbuja lokalni imunski sistem in s tem omogoča odpravljanje bradavic. Za zdaj je v uporabi le za genitalne bradavice, raziskovalci pa poročajo tudi o uspešnem zdravljenju navadnih bradavic.
* V strokovni literaturi se pojavljajo tudi prispevki, ki opisujejo nekatere druge metode uspešnega zdravljenja bradavic, vendar jih za zdaj še ne uporabljajo rutinsko.
Svetujem, da se o tem, kaj je najprimernejše za vašega sina, pogovorite z dermatologom, ki bo spremembe tudi pregledal in vam pri odločitvi tudi pomagal. Prav gotovo tako, da bo za otroka in ob tem tudi za vas travma čim manjša.

Lep pozdrav, mag. Metka Adamič, dr. med.

Bradavice- kako se jih znebimo

user posted image
Bradavice so majhne kožne rašče, ki jih povzroča humani papiloma virus. Pojavijo se lahko pri vsaki starosti; najpogostejše so pri otrocih in najredkejše pri starejših ljudeh. Zlahka se prenašajo z enega območja kože na drugo, vendar se večinoma ne prenašajo z medosebnim stikom. Velikost in videz bradavice sta odvisna od virusa, ki jo je povzročil, a tudi od njene lege. Bradavice najpogosteje nastanejo na prstih rok, redkeje se pojavijo na podplatih in drugih predelih.

Včasih so v večjih skupinah, zlasti tam, kjer se koža hitreje in pogosteje poškoduje (praske, ureznine …). Z neposrednim kožnim stikom se lahko okužimo v bazenih, športnih dvoranah in telovadnicah, otroci pa pridejo v stik z virusom tudi v vrtcu, igralnicah ali pri druženju z vrstniki.
Obdobje od okužbe do nastanka bradavic traja od dva do štiri mesece, lahko je tudi daljše. Navadno so bradavice nenevarne in ne bolijo, to pa ne velja, če pritiskajo ob živec; takrat so lahko celo zelo boleče.

Navadne bradavice prej ali slej dobi skoraj vsak človek. Te bradavice so čvrste in s hrapavo površino, okrogle ali nepravilne oblike, sivkaste, rumene ali rjave barve in v premeru merijo manj kot centimeter. Pojavijo se na predelih, ki se pogosto poškodujejo: na prstih na rokah, zlasti v bližini nohtov, kolenih, obrazu in lasišču. Bradavice na podplatih so zaradi pritiska med hojo sploščene in jih obdaja zadebeljena koža, lahko so tudi izredno občutljive in boleče. Filiformne bradavice so daljše, tanjše in manjše; navadno se pojavijo na vekah, obrazu, vratu ali ustnicah. Ploščate so pogostejše pri otrocih in mladih ljudeh, pojavljajo se v skupinah kot gladke, rumeno-rjave izbokline, najpogosteje na obrazu.
Rade se ponovijo
Bradavice pogosto izginejo brez zdravljenja, nekatere ostajajo na koži dolga leta, druge izginejo in se pozneje spet pojavijo. Žal ni možno predvideti, v katerih primerih in kdaj bodo bradavice izginile. Večina navadnih bradavic brez zdravljenja izgine v dveh letih. Ne glede na način zdravljenja se bradavica v približno tretjini primerov ponovi. Še posebno trdovratne so bradavice ob nohtih in na podplatih.
Boj proti bradavicam
Zdravljenje bradavic je odvisno od njihove lege, vrste in izrazitosti, a tudi od tega, kako dolgo so že na koži. O metodi odstranjevanja se je koristno posvetovati z dermatologom, ki spremembe pregleda in vam tudi pomaga pri odločitvi o zdravljenju.

Proti bradavicam se lahko borimo na več načinov:
· Če ne povzročajo posebnih težav, lahko čakamo, da izginejo same od sebe − toda žal nemalokrat dočakamo le širjenje v okolico.
· Z nekaterimi sredstvi, ki vsebujejo salicilno kislino, mlečno kislino, ureo, jodovo tinkturo, ali kolodij, lahko bradavice sami zmehčate in zmanjšate. Pripravki so na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah. Vsakodnevno nanašanje raztopine ali obliža olajša luščenje, zato bradavica hitreje izgine.
· Ko sredstva, s katerimi ste sami poskušali odstraniti bradavico, ne pomagajo več, obiščite zdravnika, ki vam bo bradavico odstranil drugače.
· Kiretaža je postopek, pri katerem z ostro žličko odstranijo poroženeli del bradavice, z njim pa navadno ni možno odstraniti celotne rašče.
· Najpogostejša oblika zdravljenja je zamrzovanje s tekočim dušikom (ohlajenim na - 196,5 oC). Postopek je razmeroma boleč, zlasti če gre za bradavico ob nohtu in na podplatu. Na mestu zamrznitve nastane mehur, ki se po nekaj dneh odlušči. Dobra stran tega posega je, da ne pusti trajnih posledic, zlasti ne brazgotin. Slabost postopka je v tem, da ga je običajno treba ponavljati na dva do tri tedne, dokler bradavica ne izgine v celoti. Lahko se tudi zgodi, da se na robovih zamrznjenega žarišča čez čas pojavijo nove bradavice.
· Z elektrodisekacijo bradavice odstranjujejo ob pomoči elektrode oziroma z električnim tokom. Poseg je boleč in največkrat zahteva lokalno anestezijo. Po posegu na mestu bradavice ostane vidna krasta in pozneje brazgotina (zlasti če je poseg obsežen).
· Bradavice lahko odstranijo tudi z laserjem, kar je običajno boleče.
· Kirurški poseg pride v poštev pri posamičnih trdovratnih bradavicah. Takšen poseg pusti brazgotino, navadno pa ga odsvetujejo pri otrocih.

NP 

Želite vedeti več? Naročite se na revijo Viva.
Izpolnite naročilnico!

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?