|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zamašen nosek
26.9.2007 22:45:46   
blustar
Kako čistite noske mičkenih otrok?

Moja enoletnica je staknila prehlad. Valjda, nič presenetljivga. Najhuje, ko je teklo iz nosa, je mimo, ampak zdaj ima pa zamašene, ne vem, sinuse?

Dajemo fiziološko v nosek, čistimo s pumpico (kolkr se da in kolkr pusti), ampak noče in noče ven. Saj vem, da se takoj spet nabere, sam tud do konca vsaj za mal časa ne moremo spucat.

Saj čez dan gre, ampak težko spi, ker ji gre iz noska, zgleda, tudi v grlo in potem še težje diha.  Smo ji tudi dvignili vzgavje in imam  pripravljen topel čajček za vsak slučaj, več pa ne vem. Še kakšna finta?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zamašen nosek
26.9.2007 23:20:45   
babylove
Fiziološko tekočino daj v nosek, ampak tisto v spreju, ker je pod pritiskom. Izberi trenutek takoj po vdihu in ji bradico potisni navzgor (da drzi zaprta usta) ter stisni eno nosnico. Tako bo prisiljena izdihniti samo skozi eno nosnico in bo šlo več ven.

Ni prijetno, ampak pomaga.

Pri privzdigovanju vzglavja je treba privzdigniti celotno vzmetnico, da telo leži na ravnem, ni 'prelomljeno'. Samo vzglavnik ni v redu. No, to verjetno itak veš.

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2007 7:32:21   
srki
Jaz sem pri enem letu dobivala kapljice Operil za otroke. Poskusi jo pripraviti do tega, da spiha ven iz nosa.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2007 7:42:14   
Tiamo
Moj recept je pa takle:

če ima zabasan nos, jo grem skopat, prej v kopalnici naredim orng soparo, v lijak nalijem vroče vode in dam not posušene cvetove kamilic, da po kopalnici zadiši. Potem jo skopam in med kopanjem ji kar teče iz noska.

Ko gre spat ji dam na prsi toplo gazo v kateri so posušene kamilice (prej jih segrejme kar v microvalovni pečici).

Pomaga tudi krema materina dušica od Justa, otroka namažeš po prsih.

Spiranje s foziološko, jaz kupim v sanolaborju, take male flaške za spiranje nosa. Notri ulijem fiziološko in ji pod pritiskom špricnem v nosnico (otrok mora biti v sedečem ali stoječem položaju), čez drugo nosnico se kar ulije smrkel in fizološka. Potem pa še s pumpico potegnem vse ostalo kar je še v nosku. Čistim pa sigurno enkrat na uro. Zgleda grozno, ampak moja se je že tok navadila, da k ima zamašen nos, kar sama prinese vse pripomočke.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2007 8:51:16   
Enolla
Fiziološko raztopino smo špricali v nos s pomočjo pumpice kot jo ima aqamaris ali sterimar in potem smo z Narhinelom vlekli ven.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2007 8:52:49   
Lenny
V vročo vodo daj žličko Wick kreme, lonec postavi na tla, dete v naročje in se oba pokrita z eno kopalno brisačo. Malo hecen domač recept, pri katerem lahko uporabiš tudi baterijo za zabavo v "šotoru". Nosek zagotovo odmaši!
Veliko uspeha!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2007 9:31:33   
MATEJA
Meni pediater ni priporočal Operil (za otroke) samih - sicer je sinku manjkalo 2 meseca do 1. leta, ampak razredčenih z fiziološko raztopino (50:50). Po dve kaplici v vsako nosnico 3 - 4x na dan in glavo mu potisnit nazaj - v ležečem položaju pojdi iza njega (k vzglavju) in ga malo zabavaj, da te gleda nazaj in potem ga še malo lahko držiš na rokah, rahlo nagnitega nazaj. Kapljice morajo steči v sinuse oz. nosni kanal, ker če steče v grlo, nima prav nobenega učinka. Pa krema Materina dušica od Just je super - po pljučkih, odzadaj po hrbtu - na predelu pljuč in po stopalcih ga namaži 2x na dan.  Želim vam, da čimprej ozdravite, vem kako je zoprno.

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2007 11:27:01   
s.
Tako, Tiamo ima prav.

pa za odpiranje nosa, vlaženje sluznice sta dobra et.olja evkalipta in bora, pa kopeli slezenovca in sleza.

Drugače je pa ob prehladih krema materine dušice ( lahko kateri priskrbim) odlična in veliko mamic prisega nanjo. Mi brez nje...ne znamo.

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2007 12:42:22   
mojmaček
Naš mali 16 mesečnik je tudi bil fejst prehlajen. Kar sveče so mu visele z noska, da ko smo ga brisali je bil ves rdeč okoli in po ustih. Ker je dihal še skozi usta in se fejst slinil zraven je bil taki ta dol padeš. Ko je videl pumpico se je že jokal.

Pomagala je fiziološka v spreju čez dan, večer pa sva se kopala v fajn topli kopalnici in vročo (fajn toplo) vodo, ki sem ji dodala ene par kapljic PO-HO Vogel, to so kapljice za inhaliranje za odrasle (včasih je bil mentoklar). Pol sem mu pa po kopanju fajn namazala prsa in hrbet z FITOBIMBI gelom (isto kot Wick). Pa v noska operil za otroke, da je lahko spal. Po dveh dneh je bil bistveno boljši.

Pri takih malih je hudo ker se ne znajo spihat in skašljat, pol pa se jim vozi gor pa dol. Pa traj dalj časa zaradi tega.

Bo minlo
čav

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.9.2007 22:53:58   
blustar
Ej, hvala vsem. Bom sprobala.

Za Stediril oz. fiziološke pod pritiskom sem sicer že slišala, sam sem mislila, da za take male ni. Še men je zoprno namreč.

Tole s soparo v kopalnici je pa super. Imamo majhno kopalnico in se bo verjetno kar dal naredit soparno kopel notri.

(odgovor članu mojmaček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.10.2007 18:12:01   
blustar
Sem kupila Fitobimbi gel. Torej ga namažem po prsih in hrbtu? Sem mislila, da je tudi ta za inhalirat tako kot Wick.

Pa eno neumnost sem napisala zgoraj. Namesto Sterimar sem napisala Stediril. Saj ste vedele verjetno, kaj mislim povedat.user posted image

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.11.2007 7:43:38   
levcek07
Kaj pa pumpica od Rije? Je krasna zadeva in se super obnese - tudi za najmlajše user posted image .

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.11.2007 7:49:50   
rija
od vseh fitobimbijev, po-hojev (btw. vse nam stoji domauser posted image ) mate najboljše zdravilo za odmašitev noska ponoči kar doma v hladilniku: ena velika čebula.

čebulo narežeš na krhlje, zaviješ v pleničko in obesiš čez posteljico. ni boljše žavbe od tega. in dete celo noč fajn diha....

...vox populi...

(odgovor članu levcek07)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.12.2009 0:17:41   
Biba Buba

čebulo narežeš na krhlje, zaviješ v pleničko in obesiš čez posteljico. ni boljše žavbe od tega. in dete celo noč fajn diha....

[/quote]Zanimivo, res! Bomo probal se s cebulo, da bi vsaj ponoci mel mir.

< Sporočilo je popravil Biba Buba -- 19.12.2009 0:21:28 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.12.2009 7:36:52   
pupika
Tole s čebulo je res fajn, zelo pomaga, pri nas je to preverjeno. Ravno tako tudi pomaga pri kašljanju, kadar otrok ne more spati zaradi kašlja.

(odgovor članu Biba Buba)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.