Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
zamašitev mlečnega voda oz. mastitis! NUJNO 10.1.2006 23:55:40
|
|
|
|
nazaj
|
Pozdravljene! Mene zanima kako izgleda na dojki zamašitev mlečnega voda oz. mastitis, ker namreč na moji desni dojki se nekaj dogaja in ne vem, če je to to. Namreč, imam na kolobarju dojke neko mehko bunko, okoli nje pa trd kolobar, ki se mi zdi, da se veča, poleg tega je dojka na tisti strani tudi rdeča, vročine nimam, boli pa me na dotik in ko mali ziza. Drugače moj sonček že ves čas ziza pretežno samo iz te dojke in jo vsakič tudi isprazne. Začelo se pa je s tem, da sem imela malo bunkico, ki ni bolela in sem mislila, da je mlečna žleza zamašena in sem jo šla masirat pod vroč tuš, no naslednji dan se mi je pa pojavila ta bulica. Prosim, če mi lahko katera pomaga in pove ali je tudi imela mogoče takšno stvar. V naprej se vam zahvaljujem za odgovore.
|
|
|
|
RE: zamašitev mlečnega voda oz. mastitis! NUJNO 11.1.2006 0:32:27
|
|
|
|
Katja6
|
Ja, imela dvakrat . Znaki: vročina, rdečica na delu dojke, boli brez sesanja in boli, ko sesa. Se pa ne spomnim, da bi imela bulico In to masiranje oz. oblivanje z vročo vodo bi moralo pomagat. Ja trajal je pa 2-3 dni bolečina, vročina pa en dan in to kar visoka. Da bi se čimprej porihtalo....
|
|
|
|
RE: zamašitev mlečnega voda oz. mastitis! NUJNO 11.1.2006 8:10:38
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Verjetno si na poti k mastitisu. Sem imela jaz tudi enkrat. Jaz sem tudi masirala pod vročo vodo in sem se pripognila, tak da je gravitacija potegnala mlek ven. Masirat moraš tako dolgo, da se sprosti bula in tisto mleko ven steče! Mali mislim, da ne more to ven potegnit, tak da še vedno not ostane, tudi če on celo dojko sprazni. Jaz sem potem še ko je zizal držala zobe skup in masirala pa spet v položaj, da gravitacija dol vleče dojko. Pa je blo po treh dneh vse ok. Potem sem pa bolj redno spremljala in že prej preprečevala, da bi prišlo do tega ker boli ko hudič. Vročine pa nisem imela.
|
|
RE: zamašitev mlečnega voda oz. mastitis! NUJNO 11.1.2006 8:30:24
|
|
|
|
bskrle
|
Topli obhladki na prsih, pogosto tuširanje, da mleko spet steče. Vztrajno! Dokler ni vročine, je v redu. Mene je bolelo kot pes, vsaj ene 3 dni z res visoko vročino.
|
|
|
|
RE: zamašitev mlečnega voda oz. mastitis! NUJNO 11.1.2006 8:36:36
|
|
|
|
Magi*
|
5 dni sem se mučila s tem, pa nisem fasala vročine, tudi ne mastitisa. mi je ratalo zadevo uredit brez zdravil. čim je vročina, pa le hitro k zdravniku. sicer pa vroči obkladki, vroč tuš + masaža, fino je nabaviti sprej sintocynon (spodbudi iztekanje mleka, dobiš ga v porodnišnici, sprej si našpricaš v nosnico neposredno pred dojenjem), čimveč pristavljaj malega, ponoči magari črpaj. veliko sreče.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?