|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zamašen nosek, ven pa ne gre nič
7.3.2009 17:05:42   
Katy78
Jaz sem že čisto obupana. Naš 3-mesečnik ima že 2 meseca zamašen nosek, ki ga izpiramo s fiziološko, pa ne dobimo ven skoraj nič. Probali smo tudi BabyVac in isto - ven ne spravimo skoraj nič, v nosku se pa sliši, da je še vedno zabasan. Sicer pa ni prehlajen. P pravi, da je verjetno zaradi polivanja ko mleko, ki se dvigne, draži nosno sluznico... Ima katera podobno izkušnjo? Kako ste rešili situacijo? Ker če je res zaradi polivanja, to potem pomeni zamašen nosek dokler se polivanje ne konča, to pa je lahko pri 3, ali pa rpi 6 mesecih ali pa še kasneje... user posted image  Sicer pa v redu napreduje in pridobiva na teži.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zamašen nosek, ven pa ne gre nič
7.3.2009 18:59:19   
nia5
Pojdi do P.

_____________________________

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zamašen nosek, ven pa ne gre nič
7.3.2009 19:22:25   
Katy78
Ja, saj sva bila prejsnji teden, ko smo imeli posvetovalnico. Pa je rekla da je vzrok verjetno polivanje in da naj kar spiramo s fiziološko. Meni se pa mali smili, ker ga že dva meseca "zalivam" s fiziološko, pomaga mu pa ne. Saj če bi mu fiziološka pomagala, potem se mi ne bi zdelo neumno vsak dan ga matrat... user posted image

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zamašen nosek, ven pa ne gre nič
7.3.2009 20:01:25   
Ryssa
A pa ima prav zamašen nosek da ne more dihat ali se samo sliši kot nekakšen "hrkelj"? To se je našemu slišalo od rojstva, kot da ima med nosom in grlom "hrkelj". P je rekla da je to pač ta sluz in je v grlu. Ni pomagalo popolnoma nič, je samo minilo. Pa še to pred kratkim, ko je začel intenzivneje kravice past. Se mu pa tudi občasno še sliši. P je takrat rekla, da bo minilo ko bo bolj pokonci in je očitno imela prav. Aja, prehlajen pa še nikoli ni bil.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zamašen nosek, ven pa ne gre nič
7.3.2009 20:16:52   
Hope2
Naš je star 4 mesece in imamo isto situacijo že 2 meseca. Pri P, v lekarni in na netu sem dobila iste odgovore kot ti je dala tvoja P. Sam da omenim komu da ima refluks, je takoj odgovor zaradi polivanje se nabira vs ena sluzi in pol to slišiš kot da bi non stop vlekel smrkelj gor in doluser posted image . Jaz sem že vsega i svašta probala, seveda naravne stvari, v kake kapljice za otroke se ne spuščam. Torej baby vac zjutraj in zvečer pred spanjem, ob vsakem previjanju ali pa še pogosteje fiziološka, ob kopanju sem zdaj začela delat paro z vlažilcem, curek fiziološke dierekt v nosnico... Opažam pa da je tega šmrklja najbolj slišat ravno, ko pride iz ležečega položaja (spanje, počivanje...) in ko po flaši pije. Čez dan, ko je velik pokonci oz na rokah pa ni slišat. Tak da je sigurno pol povezano z polivanjem in refluksom.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 7.3.2009 20:17:51 >

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zamašen nosek, ven pa ne gre nič
7.3.2009 21:02:53   
Taddy78
Naš je imel refluks do 8.meseca, pa nismo nikoli imeli problemov z zamašenim noskom...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zamašen nosek, ven pa ne gre nič
7.3.2009 21:13:40   
Katy78
Ryssa, Hope2, pri nas se sliši, kot bi se smrkelj "vozil" gor pa dol, še sploh po "zalivanju" s fiziološko, ko se sluz zgleda razmoči. Ven pa ne pride skoraj nič. In res je tudi pri nas najhuje proti jutru, ko se začne premetavat, ker ga zamašen nosek moti - težko diha pa še od lastnega smrčanja se zbuja. No in zjutraj ponavadi dobimo ven iz vsake nosnice po en malo večji smrkeljček ampak sliši se pa še vedno, da je še vedno kar precej notri, ker se "vozi" gor pa dol ko diha. Jaz sem mu do pred kratkim vlivala fiziološko pred vsakim obrokom, pa je bil rezultat krčevit jok. Tako se je znerviral, da mi je potem po hranjenju še več polival. Sem poskusila tudi 2 uri po hranjenju, pa je od joka spet polival ali celo bruhal. Tko da zdaj ga ne zalivam več s FR, oz. samo zjutraj, ko vstane in rezultat je občutno manj polivanja, nos ni pa prav nič bolj zamašen kot takrat, ko je parkrat na dan dobil FR. Mi je pa zanimivo, da ko smo zunaj in v vozičku spi po dve uri in več, ni slišati nobenega smrklja, ki bi se vozil gor in dol po nosu user posted image , medtem ko proti jutru zaradi tega nihče od nas več ne spi. user posted image  Res se mi revček smili, ker se vidi, da bi rad spal, pa ne more. Sem mu pa enkrat probala dati Operil za otroke (1 kapljico v vsako nosnico), pa je bilo kakšni 2-3 uri super, potem pa je bilo še slabše, tako da ga zagotovo ne bom več uporabila, vsaj za zdaj ne.

Hope2, a vi imate prav diagnozo refluks ali kako? Ali gre pač samo za tisti "običajni" nenevarni refluks, ko dojenčki pač polivajo in s časom mine?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zamašen nosek, ven pa ne gre nič
8.3.2009 7:05:51   
Hope2
Ja katy78 to je tako kot pri nas in kot je ryssa napisala. N sluznici se iz različnih razlogov nabira sluz, ostanki hrane in pol se to tak sliši. Jaz sem se nehala sekirat oz skušam na naraven načim izboljšat ampak ne gre. Saj vidiš, da ni cel dan isto in ne vozi šmrklja čez cel dan. ko je pa pokonci pa je veliko boljše

Mi smo imeli grozne težave z refluksom, ampak naša pediatrinja je vztrajala, da dokler se otrok redi in smeje, da ga ne bo matrala z gastrouser posted image . Ona pa je potrdila refluks. No pa se je k sreči zdaj omililo zaletavanje in davenje, bruhanja in polivanja pa smo se že navadili.

A si probala z fiziološko ali z navadno prekuhano vodo narediti dierkten velik curek v nos, tak da v drugi nosnici ven pride. Vzameš šprico (od inekcije), posrkaš fiziološko, nastaviš v eno nosnico, otrok naj boolj pokonci nad umivalnikom in stisneš (pa ne prepočasi, ker pol gre po grlu navzdol). Pri nas tak malo več te sluzi ven pride, pol pa tudi z baby vacom mal veš pride ven. Pa še kako parno kopel mu naredi. Kolk pa ima v sobi vlažnost? Ker je lahko taka sluznica tudi zaradi suhega zraka.


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.3.2009 7:22:53 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zamašen nosek, ven pa ne gre nič
8.3.2009 9:06:00   
Ryssa
No, pri nas je bilo malenkost drugače, malega to nikoli ni motilo. Spal je normalno, slišalo se je pa samo takrat ko je hitreje dihal, če je npr. koga videl in se razveselil, včasih se je mogoče slišalo že pri normalnem dihanju...
Ko spi pa itak smrči, že od rojstva.
Možno, da je od polivanja, naš je tudi polival oz. občasno še. Refluks pa ne vem če je bil, ker ga polivanje nikoli ni motilo, refluks pa baje peče.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zamašen nosek, ven pa ne gre nič
8.3.2009 12:26:36   
Najaa
Moja 1-mesečnica ima tudi ves čas zabit nosek. Sliši se, kot opisujete - kot da bi se hrkelj vozil gor in dol. Včasih se mi zdi, da jo moti, ampak pri dihanju nima težav. Tudi meni so rekli že v P in patronažna, da je to verjetno zarad polivanja. In res ji včasih priteče iz noska tudi kakšna kapljica mleka. Vsekakor je boljše, odkar ima vzdignjeno ležišče, čeprav ne kaj dosti. Poliva še vedno, kolca še vedno in nos je še vedno zamašen. Not ji dajem fiziološko in čistim pri vsakem previjanju.

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zamašen nosek, ven pa ne gre nič
8.3.2009 12:32:32   
Detece
Tudi mi smo imeli te težave. Mali se mi je tako smilil, da joj. Tudi baby vac ni pomagal. Ko sem mu nosek zalivala z fiziološko, se mu je pa sluz nabrala v grlu. Mali ni mogel ne spati ne jesti. Šla sem k pediatrinji, čeprav so mi govorili, da to pač tako je in da bo minilo in da naj pač čistim s fiziološko.
Pediatrinja nam je predpisala antibiotične kapljice, ki jih je jemal 5 dni in nosek je bil čist. In vsi smo bili veseli. Tako da kar pogumno k pediatru, saj zato pa so tam, da jih me mamice gnjavimo za vsako malenkost:)...

Veliko uspeha.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zamašen nosek, ven pa ne gre nič
8.3.2009 18:18:06   
Katy78
Hope2 - ja, mu tako čistim nosek, kot si opisala, pa zelo malo pride ven. user posted image  Tudi vlažilec sva prav zato kupila in imava vlažnost med 50 in 60, pa nič bolje. user posted image
Detece - a pa je imel tvoj mali tudi kao zaradi polivanja zamašen nosek? Se mogoče spomniš, kako so se imenovale kapljice? Samo če je res krivo polivanje, potem pri nas te kapljice verjetno ne bodo pomagale na dolgi rok in se bo stvar ponovila. Zgleda, da bomo morali prerasti zadevo. user posted image

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zamašen nosek, ven pa ne gre nič
8.3.2009 19:32:48   
Detece
Katy ne meni ni noben rekel, da bi to bilo od polivanja. Je pa seveda takrat še polival, je bil star komaj 3 tedne.
Kapljice se imenujejo Tobrex.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zamašen nosek, ven pa ne gre nič
17.3.2009 11:27:52   
samka
jst sm svojemu dala fiziološko v nos potem pa sem ga obrnila na trebuh in ga pustila da se je začel malo jokat in bolj intenzivnn dihat na nos, pa je šlo ven.probaj

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zamašen nosek, ven pa ne gre nič
17.3.2009 11:53:58   
Madre
Moj ima tudi refluks pa v nosu nima nič oziroma je imel ko je bil prehlajen. Sama zadevo rešim z vkapavanjem fiziološke ob vsakem previjanju v nos. Občasno se mu po kopanju mal nabere sline tako da je nočno dojenje včasih malce mučno, takrat mu pa z aspiratorjem in fiziološko mal potegnem če kaj gre. Če nič ne pride ven in še vedno težje diha oziroma se sliši da ima nekaj v nosu mu nalijem fiziološko in malce glavo nagnem nazaj preko komolca da požre vse skupaj.....

Ja ko je nos zamašen je res hudič, sama sem se zelo namatrala ko je bil prehlajen, je komaj sesal...

Srečno..

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?