|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj vsi starši....
28.10.2007 22:02:19   
MajaA82
...danes razmišljajo kako se bo otrok počutil v vrtcu, ko bodo otroci delali iz njegovega imena rime?

Noben pa ne pomisli kako mu bo ko bo najstnik in ko bo že odrasel. Mojemu sošolcu ni bilo všeč njegovo ime in so ga vsi morali kliacti po priimku (razen seveda prof.)user posted image Saj se drug se vsega navadi, amapk verjetno ti v že tako težavnem obdobju ni lahko če si ......

Ne razumem tudi poante z y, x,... - pred časom sem v nekih cajtngah vidla, da so dali punčki starši ime Zoya - kar je lepo ime, ampak če so že hotli dat kakšno angleško različico tega imena je Zoe, Zoey; v slovanski kultui je pa Zoja.

Nič nimam proti imenom ki so vzeta iz drugih kultur in imajo pomen in se napišejo enako tako pri nas kot tudi nevemkjedrugjenaZemlji, ampak popačenke pa mi res gredo na živce.

Moje menje pač. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakaj vsi starši....
28.10.2007 22:13:14   
Anonimen
ampak popačenke pa mi res gredo na živce.

Kaj češ, tako je dandanašnji.

Škoda živcev za to user posted image .

(odgovor članu MajaA82)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.10.2007 22:27:24   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: MajaA82
Moje menje pač. user posted image

Vsak ima pravico do lastnega mnenja ter ga svobodno izražati. Prav pa je, da spoštujemo drug drugega in pravico do drugačnega mnenja. In nikakor ni ok, da vsiljujemo svoje mnenje nekomu, ki je drugačnega mnenja. Ne vem, zakaj je tako težko razumeti, da nekateri pač razmišljajo drugače.

(odgovor članu MajaA82)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.10.2007 10:25:27   
Anonimen
Ah, danes je povsod toliko tujk in angleščine povsod, da je to drugače, kot je bilo včasih. Otroci so navajeni živeti s tem.

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
29.10.2007 11:06:00   
Izabela_
Ko bodo že x in y preveč običajni, pa pridejo na vrsto še kakšne švedske in danske črke pa nemški umlauti, no, pa seveda čimmanj šumnikov, s katerimi je danes, kot večkrat preberem, težko živeti!  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.10.2007 11:17:22   
Azzurra
Odgovor na tvoje vprašanje je lahko tudi zelo preprost: ker se brigajo zase.  Pa ne me vzet za slabo.

Vsak razmišlja kot želi sam in vsak poimenuje otroka po lastnih željah in vodilih. Tisti, ki izberejo tebi čudno zveneče ime, se ne sekirajo, kako bodo otroka zafrkavali v vrtcu. Pa poglej še z druge strani: pri nas je bila vsaka ANA tudi BANANA, vsaka JANJA je bila BANJA, vsaka SONJA je bila FONJA (in fonja po italijansko pomeni kanalizacija!), pa so bila to za tisti čas zelo običajna imena. Nasploh mislim, da še vsako najbolj običajno in najbolj slovensko ime bo dobilo kako rimo, ki jo bodo otroci v različnih obdobjih s pridom izkoriščali za zafrkavanje.

Poleg tega pa tudi nam, ki danes same rojevamo (torej nekje med 20 in 40 let stare ženske), ni več ime Frančiška, Marija, Justina itd. (ali je takih vsaj manj), pač pa smo Jane, Mateje, Tine, Vanje, Barbare, Helene itd. Ta imena so bila pred vojno verjetno bolj slabo poznana, poleg tega pa so to tuja imena, zdaj pa se nekateri kar hočemo kao ustit, da so to pristna slovenska imena. Ne, pa niso. Helena je grško ime, npr., če vzamem eno za primer.

Skratka, mene več kot toliko ne briga kakšna imena dajejo drugi starši in se sigurno s tem ne mislim obremenjevat. Če slišim kakšno ime, ki mi je všeč, potem si mislim pač všeč mi je, če mi pa ni pa si mislim ni mi všeč in tukaj zaključim.

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Izabela_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.10.2007 11:22:36   
cmokec
Še vedno je boljša kašna Hanna z dvema n, kot pa mala urška, ki bo tudi pri 60 letih, z eno veliko ritjo, pa gubami na obrazu še vedno Urška.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Izabela_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.10.2007 11:42:29   
Nami
Se strinjam z bambino ki je napisala: Ne vem, zakaj je tako težko razumeti, da nekateri pač razmišljajo drugače.
Meni se tud dopadejo malo drugačna in nova imena. Mislim, da starši mogoče namesto j napišejo y da zgleda ime napisano bolj moderno (nap.: Naja ali Naya). Sej v bistvu na koncu oba imena enako izgovoriš, sam ku je v pisavi majhna razlika!
Sej naša punčka se imenuje Nami, in če bi živeli v Ljubljani bi vsi najprej pomislili na veleblagovnico Nama in se na to posmehovali...sam tukaj na primorskem sploh ni tako in je za enkrat ime izpadlo prav srčkano, pa tud ko bo večja ne verjamen da se ji bojo vrstniki posmehovali! Ne vem...

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.10.2007 13:51:54   
Balonchy
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.10.2007 13:59:55   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: cmokec

Še vedno je boljša kašna Hanna z dvema n, kot pa mala urška, ki bo tudi pri 60 letih, z eno veliko ritjo, pa gubami na obrazu še vedno Urška.

Cmokec, tale tvoja izjava je pa malo mimo. Ime raste s človekom, ne glede na to, a je Lili, Urška, Hanna ali Lui.

:)

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.10.2007 14:10:04   
cmokec
Je pač tako moje mnenje, da mi sploh niso všeč pomanjševalnice imen, ki k odraslemu ne pašejo. Razne Urške, Simonce, Nataške, pa ne vem, kaj še vse. Ne vem, zakaj bi mogla bit izjava mim, če je pa tako moje mnenje. 

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.10.2007 14:31:49   
sasa79
Glede na to, da bo najina punčka imela y v imenu, se  ne strinjam s tabo MajaA82. Pa se nisma za y odločla, ker bi nama bil všeč, ampak zato, ker je ime tuje in bi bilo hecno z j. Če sma se že odločila, da bo imela tako ime, naj jo ima kot je v originalu. Je pa zanimivo, da mi nikoli niso bila neka posebna imena všeč, tudi z x in y ne. Zdaj pa sem se jih navadla, ker jih je vedno več in to je tudi prav.            Sicer pa, ti boš svojemu dala ime kakor tebi paše in se res nimaš za sekirat kako bo drugim ime.

Sreča... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni tvoje življenje z ljubeznijo.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.10.2007 15:57:51   
t*e*j*k*a
Ko že imate te debate o imenih...  meni so dali tako ime da mi je nerodno povedat kako mi je ime. Težave se niso pojavljale v vrtcu (so se začele ampak to ni blo to), težave rastejo v najstniških letih, ko si občutljiv na vse opazke. Mene je to pripeljalo tako daleč da sem si izmislila novo ime. In mojemu sedanjemuuser posted image sem se valda predstavla pod tem *izmišljenim imenom*. Kako mi je ime je izvedel šele čez kaka dva meseca. Zdaj me vsa njegova žlahta kliče po nepravem imenu, ker so se pač tako navadili in meni je tudi tako bolj prav.
Še danes mi je nerodno povedati kako mi je ime, ker z norčevanjem se mi je ful zasidralo da tako ime pač ni vredu in ga jaz nočem.

Pa da ne bo pomote ime ni kako čudno tuje al pa kaj, čist slovensko je ampak se ga lahko na kaj zrima al pa kako črko zamenja in pride čist nova beseda ven.

Tko da folk pomislite preden dajete čudna imena kot je Lulu al pa ne vem kaj! Trpeli bodo vaši otroci ne vi!!

(odgovor članu sasa79)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.10.2007 18:17:36   
Anonimen
Naš fantič je dobil ime Timothy,dva sta v Sloveniji s tem imenom in okoli 400 po celem svetu(v Ameriki imamo strica s tem imenom)
Ja in doma ga kličemo ljubkovalno Timi v vrtcu pa ga vsi Timothy.
On sam se vsakemu tujcu predstavi po prvotnem imenu(točno ve kako mu je ime) za domače in tiste ki ga imamo radi pa bo vedno Timi.
In na koncu koncev po dolgem iskanju pomena in izvora imena smo prišli do podatkov,da je svetopisemsko ime,ki pomeni oboževan od Boga.
Negodovanje in zaničevanje kakršnih koli imen ali pomajnševalnic ali okrajšav se mi zdi neusmestno in nesramno,žaljenje tistih,ki so dali ime svojemu otroku in navsezadnej nositelja imena.Take pripombe,ki jih slišijo vaši otroci iz vaših ust,postanejo orožje vaših otrok,da lahko ponižujejo in se norčujejo
iz otrok,ki jim pridejo na pot v njihovem življenu,to pa ni vzgojno.
Spoštuj vse in vsakogar,tudi drugačne in drugače misleče.

(odgovor članu t*e*j*k*a)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
29.10.2007 18:32:42   
san
če se ta stari ne bi tolk obremenjeval z imeni, se tud tamladi ne bi. ljudje imamo različne okuse, ker smo si različni in pač vsakemu je všeč nekaj drugega. in ne, ko sem otrokoma izbirala imeni mi niti na kraj pameti ni padlo, da bi se spraševala, kaj vse se bodo otroci v vrtcu, ali kasneje v šoli, izmišljevali na račun njunih imen.

ja pa pri hčeri, ko je še hodila v vrtec, en otrok rekel tovarišici Melita- prdita, pa mu je nazaj rekla, kaj pa če bi jaz tebi rekla Jan - prdan. in se je otrokom to tko fajn slišal, da so bili vsi potem: Špela - prdela, Vita - prdita, Teja - Prdeja, Grega - prdega, Leon - prdeon... Tko, da se da iz vseh imen mal ponorčevat - pa so to za moje pojme vse ”normalna” imena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.10.2007 20:39:17   
Anonimen
Jaz nobenga ne obsojam in mi je tudi vseeno kako je komu ime, je pa res da iz mojega stališča gledano jaz ne bi dala otroku ime npr. Timi(pa ne leti zdaj nate neva6), ker si ne znam predstavljat odraslega moškega pri 40. letih, nekega konkretnega deda ali kako se naj izrazim s takim imenom.
Meni pač to ne gre v uho, ker je po mojem mnenju to ime za malega fantka. Pa ne samo to ime, še veliko takih se najde, to sem dala samo za primer.

Seveda pa se strinjam s tem da ima vsak svoj okus, zato pač nobenga ne obsojam in za nobenim ne kažem s prstomuser posted image

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
30.10.2007 21:46:15   
frrrr
se strinjam s cmokecom... ime naj bo ime... pomanjševalnica imena, pa nej bo ljubkovalna oblika imena in ne kot ime v osebnem dokumentu

poznam odrasle ljudi z imeni Lukec, Mihec, Urška, Marjetka, Cvetka, Dorica, Elica... user posted image user posted image

in tetka s 100+ kilogrami se mi predstavi kot Cvetka user posted image js bi ji rekla CvetAAA

< Sporočilo je popravil frrrr -- 30.10.2007 21:53:17 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.10.2007 21:55:06   
Anonimen
MajaA82 si pa takšna kot moj mož, ki mu tudi ni jasno zakaj morajo dajati y in x, če je pa ni v Slovenski abecedi, no tako on pravi user posted image user posted image . Jaz pa bi dala svoji punčki Kaya, pa me mož samo grdo pogleda user posted image user posted image user posted image . Tko da bomo ostali pri Kaja.

Ne vem kaj naj ti odgovorim, meni je Kaya bolj posebno ime kot Kaja, ne vem zakaj, mogoče smo pa res ratal že mal čudno, z mano na čelu user posted image user posted image user posted image

Recimo meni osebno pa ni všeč ko dajejo otročkom po dva imena, ampak tko pač je, sto ljudi sto čudi user posted image

(odgovor članu frrrr)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
30.10.2007 22:32:27   
Naja30
Jaz imam tudi čudno ime in v najstniških letih mi je bilo nerodno zaradi njega. Ampak kot je ena rekla, če se odrasli ne bi obremenjevali s tem, se tudi otroci ne bi. Tudi nova imena, nekatera so mi všeč, druga ne. Izpeljanke, nekatere so mi všeč, druge ne. Ime je stvar staršev in če je njim všeč, morajo to ljudje spoštovat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.10.2007 22:50:31   
Gina
Meni so pa fajn tale nova imena. user posted image  Luštna, odštekana, prijazna, zanimiva, ... Sama imam eno najbolj dolgočasnih, množičnih imen pri nas. Zato nisem hotela, da bi moji otroci tako "trpeli", da bi imeli še tri sošolce z istim imenom. pri nas v službi nas je 5, ki slišimo na isto ime. Bog pomagaj, kaj se je staršem zmešalo, da niso imeli čisto nobene domišljije?user posted image user posted image user posted image   A veš kolk se mora šele moj pradedek v grobu križat, ko mi ni ime francka, al pa Jožica, al pa Pepca?

Še moja bivša tašča, ki tri mesece ni prišla svojega prvega vnuka pogledat, ker smo mu dali tako čudno ime (brez vseh y, x in w-jev), se je navadila, če se pa en **** ne bo, mi pa gladko dol visi. Aja, otroci se ne zafrkavajo iz imen. Njim so normalna. Ta stari smo mal za časom. user posted image  Saj se boš navadila, ker druge izbire ne bošimela.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?