Azzurra
|
Odgovor na tvoje vprašanje je lahko tudi zelo preprost: ker se brigajo zase. Pa ne me vzet za slabo. Vsak razmišlja kot želi sam in vsak poimenuje otroka po lastnih željah in vodilih. Tisti, ki izberejo tebi čudno zveneče ime, se ne sekirajo, kako bodo otroka zafrkavali v vrtcu. Pa poglej še z druge strani: pri nas je bila vsaka ANA tudi BANANA, vsaka JANJA je bila BANJA, vsaka SONJA je bila FONJA (in fonja po italijansko pomeni kanalizacija!), pa so bila to za tisti čas zelo običajna imena. Nasploh mislim, da še vsako najbolj običajno in najbolj slovensko ime bo dobilo kako rimo, ki jo bodo otroci v različnih obdobjih s pridom izkoriščali za zafrkavanje. Poleg tega pa tudi nam, ki danes same rojevamo (torej nekje med 20 in 40 let stare ženske), ni več ime Frančiška, Marija, Justina itd. (ali je takih vsaj manj), pač pa smo Jane, Mateje, Tine, Vanje, Barbare, Helene itd. Ta imena so bila pred vojno verjetno bolj slabo poznana, poleg tega pa so to tuja imena, zdaj pa se nekateri kar hočemo kao ustit, da so to pristna slovenska imena. Ne, pa niso. Helena je grško ime, npr., če vzamem eno za primer. Skratka, mene več kot toliko ne briga kakšna imena dajejo drugi starši in se sigurno s tem ne mislim obremenjevat. Če slišim kakšno ime, ki mi je všeč, potem si mislim pač všeč mi je, če mi pa ni pa si mislim ni mi všeč in tukaj zaključim.
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|