Gina
|
Poglej Petra, ljudje smo različni, tako kot so krave različne. Nekateri imamo srednje mnogo mleka, druge ga imajo ogromno, trejte nič. Tudi s kravami je tako. Vendar so v starih časih,leta 1500, otroci mater, ki niso bile mlekarice, umirali. Take matere so imele manj preživelih otrok in s tem manj deklic-ne mlekaric, ki bi to svojo lastnost prenašale naprej.Ampak so vseeno otroci umirali zaradi ne zadosti mleka pri mamah. Moj prvi otrok je bil ves čas lačen. Zakaj? Ker sem jaz, trapa, verjela knjigam, ki pravijo, da če neprestano dojiš, da je mleka dovolj. Ampak ga ni bilo. Žal. Potem me je pamet srečala in nisem več puščala svojih otrok lačnih. Začela sem dodajat. Še vedno sem dojila čez cel dan, zvečer pa so pritekle tri kapljice, pa konec. Otrok je tulil. Dala sem mu dodatek, ko ni več teklo pri meni. POnoče sem parkrat vstala in si stiskala mleko, medtem, ko je otrok spal, da bi ja ustvarila še več mleka. Kar dosti mesecev sem to počela. Matr sem bila neumna.Vsa moja energija, vržena v luft, zaradi tistega enega dodatka, ki bi ga še dobil, če ne bi vstajala ponoči. Imam prijateljico, ki je tudi verjela tem nesmislom, da imajo vse matere mleko. Samo dojila je in dojila, klicala od LLL, do patronažne, zdravnice, pač vse, kar je bilo mogoče, da bi le dojila. Otrok je tako shujšal, da ga je morala vozit tehtat, ker je bilo že zaskrbljujoče. NO, še vedno se ful trudi, doji kar naprej, ampak....včasih pa rabi mali še vedno dodatek, čeprav ona joka zraven - je mislila, da knjige ne lažejo. Zato te lepo prosim, ne ponižuj s takimi predvidevanji, da imajo vse mamice dovolj mleka, če ga hočejo imeti, množice mamic, ki smo se trudile. Več kot trudile. Dodajale smo z razlogom. Pa četudi kakšna noče dojiti, je to njena lastna odločitev, do katere ima vso pravico. Veš, mene je dojenje bolelo. Ves čas, celo leto me je bolelo, kot da bi me mlatili, kot bi mi igle zabadali. Vsakič. Nič lepega ni v dojenju za nekatere. Ampak sem se vendarle trudila. Več kot trudila. Ampak razumem čisto vsako, ne glede na to, kako se odloči. Ima pravico do svobodne izbire.
|