srki
|
Joj, to spanje. Pri nas tudi še zdaj ni mira. Saj da bi bilo tako hudo, da bi bila zjutraj kot zombi ni, ampak kot ti praviš, enkrat bo celo noč nekaj govoril in sitnaril, drugič pa samo enkrat. Kadar sva šla z mojim kam ven, je spal pri stari mami in staremu atu. Kaj praviš, kako je spal? Kot angelček. Ne vem, zakaj je tako ampak menim, da otrok točno ve, da si ti njegova mami, pa ne glede na to, ali si stroga ali ne. Zadnjič se zbudi, začne nekaj jokcat in klicat "mami, mami" in kar lepo svtane iz postelje in gre iz sobe v kuhinjo gledat, kje sem jaz. Meni sploh ni bilo jasno, kaj se pravzaprav dogaja, vem samo, da ga je moj prinesel nazaj v posteljo, pol je blo pa mir. Kar se discipline tiče, tudi starega ata (mojega očeta) najbolj uboga, drugi pa lahko ali grdo gledamo, ali se zaderemo, ali ga po riti-nič. Ata pa samo pogleda ali pa malo glas povzgigne, to je tak mir.... No, ravno včeraj smo bili na eni gasilski veselici. Tam polno peska, naš med proslavo seveda po tistem pesku brcal, da se je kadilo naokrog. Nobenega ni šmerglal, razen mojega očeta. Kaj je naredil oče? Nič, šel ga je iskat, postavil ga je zraven sebe in mali je stal kot vojak, čisto mirno, z rokami ob telesu, pa še ravno himna je bila, tako da ga je bilo prav fletno videt. No, sem malo zašla s teme. Se opravičujem. Jaz se tolažim samo še tako, da si skozi govorim, da bo enkrat minilo in bomo tudi mi nekoč lahko dolgo predvsem pa trdno spali.
|