ronja
|
Nimam izkušnje z ovulacijski testi, lahko ti samo biološko odgovorim: če sta oba zdrava in ni nobenih drugih preprek, imata v vsakem ciklu 50% šans, da zanosiš, če ne uporabljata zaščite in seksata (tudi) med plodnimi dnevi. Kar se ovulacije tiče: lahko se zamakne sem ali tja, zato metoda plodnih dni ni davno dobra kontracepcijska metoda (mimogrede: jaz sem 3x od 5x zanosila med neplodnimi dnevi). Je pa največja verjetnost, da zanosiš med 12 in 16 dnem cikla (če je navaden 28 dnevni cikel, seveda). Nekatere ovulacijo tudi čutimo, ker nas boli jajčnik, vendar lahko vseeno zanosiš tudi, če ne spiš takrat - ker spermiji lahko preživijo 3-5 dni in lepo čakajo na svojo šanso:). Seveda je pa tako manj možnosti, kot če spiš točno takrat. Sama ovulacija oz. pripravljenost jajčeca na sprejem semenčice, je pa zelo kratka - v bistvu cca 2 uri, zato je tudi % tako majhen (samo polovica). In nazadnje: ne sekiraj se - lej, komaj 3 mesece poizkušata, povprečje je preceeeeeej višje, čisto zdravi pari dostikrat poizkušajo tudi po 1 leto, pa ni zato nič narobe z njimi, pač se ni prijelo prej. Na tvojem mestu vsaj še nekaj časa ne bi preveč računala in merila, ker se mi zdi, da znajo te stvari ženske kar malo napsihirat - mislim, težko se ti sproščeno veseliš spolnosti, če veš, kdaj je čas, ko "naj bi" oz. ko "ni treba", če malo karikiram. Pa še dokaz zanositve neplodnih dni je zdaj star skoraj 6 mesecev. Nisva računala plodnih dni, vendar sva oba biologa in je to nekak naravno, veva, kdaj je to in sva ga nameraval anaredit 2 meseca kasneje, pa še ravno na sredi cikla sploh nisva bila skup in s puncama smo bile pri dediju, kjer tudi teoretično ne bi mogla bit s kom drugim:D. Pa je ratal. Prej ali potem, ne vem, ampak vsekakor ne med plodnimi dnevi, pa imam redne menstruacije in mojega cikla ne zamaje skoraj nič...