|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj ni..?
11.7.2012 10:14:53   
Anonimen
Mislim, da je bilo to vprašanje zastavljeno že tolikokrat, da bo morda zvenelo brezvezno, ampak vseeno bi vprašala, ker sva oba malo zmedena, morda pa tudi prehitevava stvari.
Situacija je taka - 3 mesece nazaj sem prenehala s hormonsko kontracepcijo. Menstruacija se je hitro povrnila, cikel 27-28 dni nekje. Pričela sem z metodo izračuna ovulacije (plodni dnevi) in takrat je bilo (pa tudi na splošno dosti, vse odkar nimam več zaščite -user posted image ) kar precejuser posted image user posted image .
Vmes (med plodnimi) sem celo dobila neko vmesno krvavitev, izgledalo je kot par kapljic. Danes pa dobila user posted image (27. dan cikla). Midva sva seveda mislila, da je uspelo, pa očitno ni. Zdaj me to skrbi, ali sva upala prehitro? Kake izkušnje imate ve s tem izračunom plodnih dni in ovulacije, je to sploh zanesljivo, ali je bolje uporabljati te ovulacijske teste (sklepam da so urinski - ne vem pa ne, ker jih še nisem nikoli videla, ne potrebovala)? Skrbi me tudi partnerjeva začetna varikokela... Dosti sem brala, da lahko to povzroča težave, čeprav mu je urolog rekel, naj pride nazaj šele če v enem letu ne bo nič.
Pa še to; stara sva 30. Izkušnje, mnenja? Kateri ovulacijski test kupiti, kaka je uporaba?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakaj ni..?
11.7.2012 10:32:27   
LittleSun
Po jemanju kontracepcijskih tablet je najprej potrebno, da se cikel normalno vzpostavi (pravijo da traja nekje 3 cikle). Zna se zgoditi, da kljub temu, da imaš normlen cikel, ovulacija ni bila prisotna, tako da jaz bi začela šteti mesece šele od tega cikla. Glede na to, da so na forumu punce, ki se trudijo že leta, ni 3 mesece nič, sploh pa ne glede na to, da si jemala kontracepcijo.
Razumem kako ti je, sama sem doživljala enako, pričakovanja so bila prve mesece velika in razočaranje še večje, ko je pritekla user posted image . Jaz osebno bi ti svetovala, da se ne obremenjuj s plodnimi dnevi, čimveč in čim bolj sproščeno imejta spolne odnose in boš videla da bo kmalu prišel tudi user posted image .

pa srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2012 14:32:31   
Anonimen
Moja izkušnja.
Prvič zanosila, ko nisva planirala, se je zgodilo. Takrat sem splavila.
Nato sem po splavu želela ponovno zanositi. Počakal sem predvideni čas in medtem brala, da jih večina zanosi že takoj. In ker se je prvič zgodilo neplanirano, sem bila prepričana, da bom hitro noseča. Napaka. Zaradi tega je trpela psiha, seksala sva po planu, porabila celo bogastvo za teste, računala plodne dni... Pa nič. Obup in razočaranje ob vsaki menstruaciji. Potem pa sem se odločila, da odklopim, ker je partner bil tisti čas res malo doma in ni možnosti za zanositev(vsaj tako sem mislila)- seksala sva iz užitka, nosečnost sem odmislila- pa sem zanosila.:)

Tako, da recepta ni, samo sprostiti se je treba.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2012 17:43:23   
Anonimen
no, da bom natančna - tudi če bi bilo, ne bi bilo planirano do podrobnosti, edino pri zapisku sem opazila da je bilo ravno med plodnimi dnevi največ akcije poleg tega pa je bil lubi 100% ziher da to kar takoj uspe (če so dnevi plodni), jaz pa ne najbolj. In ker sem jo dobila še prej kot sem planirala, me je res presenetilo. Zato sem se tudi vprašala, če to drži, kdaj je O, ali so bolj zanesljivi testi ali kaj že. Pa rada bi počasi že, ker če bova čakala na idealen tajming, sklepam da to ne bo nikoli. Bo že. Pa kdaj drugič.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2012 18:11:58   
ronja
Nimam izkušnje z ovulacijski testi, lahko ti samo biološko odgovorim: če sta oba zdrava in ni nobenih drugih preprek, imata v vsakem ciklu 50% šans, da zanosiš, če ne uporabljata zaščite in seksata (tudi) med plodnimi dnevi.

Kar se ovulacije tiče: lahko se zamakne sem ali tja, zato metoda plodnih dni ni davno dobra kontracepcijska metoda (mimogrede: jaz sem 3x od 5x zanosila med neplodnimi dnevi). Je pa največja verjetnost, da zanosiš med 12 in 16 dnem cikla (če je navaden 28 dnevni cikel, seveda).
Nekatere ovulacijo tudi čutimo, ker nas boli jajčnik, vendar lahko vseeno zanosiš tudi, če ne spiš takrat - ker spermiji lahko preživijo 3-5 dni in lepo čakajo na svojo šanso:). Seveda je pa tako manj možnosti, kot če spiš točno takrat. Sama ovulacija oz. pripravljenost jajčeca na sprejem semenčice, je pa zelo kratka - v bistvu cca 2 uri, zato je tudi % tako majhen (samo polovica).

In nazadnje: ne sekiraj se - lej, komaj 3 mesece poizkušata, povprečje je preceeeeeej višje, čisto zdravi pari dostikrat poizkušajo tudi po 1 leto, pa ni zato nič narobe z njimi, pač se ni prijelo prej. Na tvojem mestu vsaj še nekaj časa ne bi preveč računala in merila, ker se mi zdi, da znajo te stvari ženske kar malo napsihirat - mislim, težko se ti sproščeno veseliš spolnosti, če veš, kdaj je čas, ko "naj bi" oz. ko "ni treba", če malo karikiram.

Pa še dokaz zanositve neplodnih dni je zdaj star skoraj 6 mesecev. Nisva računala plodnih dni, vendar sva oba biologa in je to nekak naravno, veva, kdaj je to in sva ga nameraval anaredit 2 meseca kasneje, pa še ravno na sredi cikla sploh nisva bila skup in s puncama smo bile pri dediju, kjer tudi teoretično ne bi mogla bit s kom drugim:D. Pa je ratal. Prej ali potem, ne vem, ampak vsekakor ne med plodnimi dnevi, pa imam redne menstruacije in mojega cikla ne zamaje skoraj nič...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.7.2012 8:34:10   
Anonimen
evo kljub toliko letom na RR, vsej možni literaturi sem očitno še vedno nevedna user posted image - ker če drugega ne, sem mislila da jajčece živi 1 dan, to da 2 uri je pa zame velikooo presenečenje. Naša situacija je taka, da ne bomo nič pazili zaradi v.-in če ne bo nič pri dosti akcije, verjetno ne bo škodilo iti nazaj k zdravniku, da pogleda če vse štima. Pa brez obveznosti...
Samo je pa hecno - jaz skoz da ne in da ne, lubi pa 100% prepričan da je ratalo (v smislu: kolega mi je povedal da je njemu ratalo v prvič, torej zakaj nama ne bi user posted image ). Dobro da se punce takole malo več lahko pogovarjamo in da sem prebrala že toliko enih varjant da vsaj malo vem da je vsaka / vsak drugače narejen in drugače "deluje".user posted image ko bo se pa javim z onimi črticami raje user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Patris Health®: Podpora za bodoče starše
photo
Patris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.