|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj ne uspe?
21.4.2008 16:38:41   
ninchi9
Pozdravljeni
Mene nekaj zanima. Že 7 mesecev delam na tem, da bi zanosila. S partnerjem imava redne spolne odnose in on ima enega otroka že od prej. Stara sem 23 let in bi naj bila ženska v teh letih najbolj plodna. Vsak mesec imam ovulacijo, saj to zelo intenzivno čutim in tudi sluz je takšna, kot bi morala biti. Vsem prijateljem je takoj uspelo in že imajo dojenčke, nama pa nekak ne rata. Ginekolog je rekel, da imam maternico normalne oblike, jajčniki so baje tudi vredu. Edino, kar je, imam ponavljajoča se vnetja nožnice (zadnji pap bris je bil 3), ampak to naj ne bi bil vzrok. Imate kakšen nasvet ali pa obrazložitev, zakaj nama še vedno ni uspelo?

Hvala za odgovore.

Nina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakaj ne uspe?
21.4.2008 16:42:26   
Anonimen
V prvem letu uspe 85% parom približno. Ostalim pa kasneje ali pa sploh ne.
Neplodnost ti potrdijo šele po enem letu. Če ti v 12ih mesecih ne rata greš do G.
Ljudje smo si pa različni.

Potrpljenje.

(odgovor članu ninchi9)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.4.2008 18:32:24   
gupika
Veliko je lahko razlogov zakaj ti ne rata. Hvala bogu si še mlada, tko da v miru lahko delaš na tem vsaj eno leto. Razlogi so lahko tudi pshični.

Če pa ne rata v enem letu, pa greš naprej na preiskave. Lahko so mehanski razlogi, kot je neprehodnost jajcevodov (to je tudi prvi pregled) - HSG.

Lahko so hormonski razlogi.

Vglavnem, ne sekiraj se preveč, sproščeno v akcijo, če ne pa postopoma na preglede. Kot sem pa že rekla si še mlada. Jaz sem že 30 in sem na preiskavah, pa se ne obremenjujem preveč. Mal že, a ne preveč.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.4.2008 19:00:59   
Taula
Na ciklus imaš 25% šanse da ti uspe...v optimalnih pogojih.
Velik vpliv ima tudi psiha.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.4.2008 19:23:27   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9
Imate kakšen nasvet ali pa obrazložitev, zakaj nama še vedno ni uspelo?

Po 12 mesecih poskušanja boš morala to vprašanje postaviti strokovnjakom

Moja izkušnja: jaz sem imela vnetja, posledično so se mi zamašili jajcevodi, zanosila u IVF.

Ampak, to je moj primer, ni nujno, da bo tvoj tudi tak.

...vox populi...

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.4.2008 2:27:01   
ninchi9
Ja, jaz imam tudi ponavjajoča se vnetaj in je bil moj zadnji pap bris 3. Je to lahko razlog tudi pri meni? Vem, da sem tečna, ampak je hudo, ko si nekaj ful želiš in si v pričakovanju, pol pa ne rata.user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.4.2008 7:12:23   
spps
Ninchi tudi psiha naredi svoje.veliko nas je,ki se trudimo mesece,nekatere tudi leta.Pravijo,da je velika želja po novem članu najboljša kontracepcija.tako,da se poskusi čimmanj razmišljat o tem.

ja,prava ti daje nasveteuser posted image user posted image user posted image sem isto v 7.krogu kot ti.če do jeseni ne uspe,grem k ginekologu po klomifen.sama že imam enega otroka.tako,da nisi sama v takšni situaciji.user posted image

srečnouser posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.4.2008 8:50:21   
imam
Ninchi mislim, da še ni razloga za skrb. Tudi sama sem stara 23 let, imam vse pogoje za dojenčka, vendar sem tudi jaz že v 7 krogu. Ko sem user posted image dobila v aprilu, sem si obljubila, da bom nehala z obremenjevanjem same sebe, računanjem plodnih dnevov, pitjem čajčka, merjenjem temperature in vseh metod, ki se jih oprimemo, da bi čimprej uspelo, saj se mi zdi, da prav zaradi moje prevelike želje, da bi ratalo takoj, ne uspe. Od zdaj naprej pravim, ko bo, pa bo. user posted image

Tudi tebi želim velikoooo sreče in upam, da čimprej ugledaš user posted image

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.4.2008 12:31:07   
aqua77
Se podpišem pod to. Tudi sama sem v 10 krogu. Bila včeraj pri G in tudi ni vse OK. Imam vnetje in bris je bil sumljiv. Dala mi je antibiotike in svečke, pa nasvet da se itak vidimo avgusta. Če nam do takra ne rata pa na HSG in moj dragi na spermiogram. Sicer imamo pa doma že 10 let starega fantka ki že dolgo čaka bratca ali sestrico.

" Neka bude, što biti nemože."
P.P.Njegoš

(odgovor članu imam)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.4.2008 0:29:09   
ninchi9
Hvala vam za spodbudne besede. Jaz se sicer ne obremenjujem preveč, no malo že. user posted image V bistvu res nič ne računam in ne pijem čajev, mogoče sem res malce neučakana, glede na to, da imamo v naši družbi pravi baby boom, midva pa sva še edina brez. Sem pač mislila, da nama bo takoj ratal user posted image . Bomo še pač malo počakali. Lepo se imejte, pa vsem skupaj želim, da bi postale user posted image . Se slišimo, ko bodo kakšne vesele novice.

Lp, Ninchi

(odgovor članu aqua77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?