|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 15:56:31   
Anonimen
Zgolj nasvet in ne razpredanje in nategovanje do onemoglosti....

Zakaj v porodnišnici, ko rodite, ne poveste, da nočete oz. ne boste dojile? Ker je čisto brez veze tako za vas kot za sestre s katerimi potem niste zadovoljne, da poveste, da boste doma pač prešaltale na flašo? A ni škoda vaših živcev, krvavih bradavic, trpljenja ob bolečinah....?

Čisto in resnično najlaže je, da že v porodni pač poveste, da dojile pa ne boste, pa vas ne bo nihče silil. Saj je njim tudi lažje pripraviti flašo pa vam jo prinesti, brez problema, kot pa petkrat na noč hoditi po sobah in pristavljati dojenčke brezvoljnih mam po dojenju, ki samo čakajo, da pridejo domov in pripaavijo flašo. In to sestram tudi z užitkom povejo na odhodu domov user posted image . Razmislite, če je torej vredno.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 16:00:25   
Dadi
Al bina...mal si za časom.....sorry no ampak dojenčkov sploh ne nosijo 5x na noč v sobo ker ga maš 24 ur na dan pri sebi. Tako da dojiš kao po potrebi....no samo tolk.user posted image

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 16:07:38   
ZARA
OOOOOO, marija, a zdej boš pa še ti najedala s tem dojenjem in nedojenjem...a nismo že dost slišal?? A ti je dolgčas v službi, da smrdiš po forumu ??

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 16:09:56   
Anonimen
D<addy, ne, ne dojenčkov, sestre mo5rajo po petkrat na noč v sobo, da kažejo, kako se pristavlja. ne ni mi dolgčas, Zara, ampak tako je.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 16:21:59   
Anonimen
Meni niti ena sestra ni pristavila otroka in to niti enkrat. Hvala bogu, je prijateljica med. sestra in je ona prišla že dol v porodno sobo, da mi ga je pristavila, da sem videla, kako to gre. In to je bilo vse. user posted image

Sicer pa sem si jaz zelo želela dojiti......

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 16:25:20   
Dadi
prvič slišim da sestre prihajajo ponoči pristavljat...pri meni ni nikoli prišla...niti pri moji sosedi v porodnišnici...Smo naravni talentiuser posted image ...sej kera pa ni, samo dandanes vse zakomplicirajo...mali že najde svoj zizalend

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 16:34:32   
Cikica
Jaz hvala bogu nisem imela problema z dojenjem in tudi meni ni sestra prišla težit,enkrat mi je pokazala in je šlo.Otrok pa je pri tebi tako 24ur na dan,razen ko imajo vizito jih odpeljejo za kakšno uro.

lp,cikica

_____________________________

Na zaljubi se v nekoga,s katerim lahko živiš,
zaljubi se v tistega,brez katerega ne moreš živeti.

Mi pa bomo imeli še enega,jupiiiii

http://alen2004.moj-album.com/





(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 16:34:48   
tipka
IZVIRNO SPOROČILO: al bina



Zakaj v porodnišnici, ko rodite, ne poveste, da nočete oz. ne boste dojile?

1-3% jih ne more dojitiuser posted image , po moje kar nekajkrat več, noče jih bolj malo. Ne doji jih že nekaj več. Ne povejo iz različnih razlogov, kar nekaj jih je, vem, da si jih kot velika zagovornica dojenja in nekdo, ki še vedno verjame LLL-u prebrala veliko, nima smisla, da ti jih naštevam.

Ker je čisto brez veze tako za vas kot za sestre s katerimi potem niste zadovoljne, da poveste, da boste doma pač prešaltale na flašo?

Isto kot zgoraj.

A ni škoda vaših živcev, krvavih bradavic, trpljenja ob bolečinah....?

Tu iz tebe že govori tisto, kar sem jaz kot nedojilja prestajala, tlačenje v sebe, nezavedanje, bes, pljuvanje,...., ne skrbi, ko boš dala dovolj skozi, bo tudi zate prišel dan, ko se več ne boš jezila.

Čisto in resnično najlaže je, da že v porodni pač poveste, da dojile pa ne boste, pa vas ne bo nihče silil.

V porodni sobi redkokatera ve, da ne bo dojila. Mogoče je odločena, da ne bo, pa ima potem toliko mleka, da si premisli.user posted image  Odločitve, priprave imajo z dojenjem bolj malo skupnega, sem čisto ziher.user posted image

In to sestram tudi z užitkom povejo na odhodu domov user posted image .

Jaz nisem. So mi kar same nosile dodatke. Jaz sem bila sicer jezna, da me nekdo prepričuje, če vem, da nimam mleka, a so rabile dokaz (tehtanje), da so mi dale prav. Moje bradavice niso bile krvave, boleče, dvojčka sta lahko po mili volji vlekla, že mesec dni prej sem si jih z grobo brisačo in kremicami utrjevala, ne bi zdaj o tem, kako nič ni res kaj govori LLL. user posted image

Razmislite, če je torej vredno.

Umiri se, vredno je reči nekaterim, ki to rabijo, večini tega ni potrebno reči. Zakaj si sploh napisala ta post, je kaj v zvezi z RR?user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 16:38:09   
lelaval

Jaz sem 3x rodila in nobeno noč ni sestra prišla niti pogledat v sobo, kaj šele, da bi 5x prišla otroka pristavit dojit.

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 16:43:51   
taška30
user posted image Tudi jaz ne štekam, Al Bina, komu si sploh namenila tale post? Mislim, da ni tukaj nobene, ki bi se že pred porodom ali pa takoj po porodu, zavestno odločila, da noče in ne bo dojila in pika.
Vse poskušajo, bolj ali manj uspešno, res ne razumem povsem kaj oz. komu si hotela kaj povedati?

Ok, spomnim se enega posta od neke bodoče mamice, ki se je zaradi izredno slabih izkušenj pri prvem otroku odločila, da pri drugem ne bo dojila. Ampak tista je bila kar zelo odločena in je najbrž v porodnišnici povedala, da noče. Najbrž tole ni namenjano njej?!?user posted image

Tudi pri nas ni nikoli nobena sestra hodila ponoči pristavljat otroka. Pokazali so v porodni in to je to. Če si izrecno prosil, so ti pokazali še enkrat v sobi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 17:08:46   
anckabancka
Moja soseda v porodnišnici je kar naprej klicala ponoč sestre, da so ji hodile pristavljat. Tudi jaz sem enkrat ali dvakrat, ko sem videla, da ni nobene panike in da res pomagajo, če je treba.

Ja, tema o dojenju je res neskončna... user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 17:46:12   
anna28
????
a ni to stvar vsake mamice posebej,
u tvojmu postu je čutit neko sovraštvo do vseh tistih ki ne dojijo otrok. kot prvo to sploh ni tko naravna zadeva kot jo vsi propagirajo, kot drugo pa nobena mamica ni ne moralno ne kako drugače zavezana da če rodi otroka ga naj bi tudi naravno dojila. ene probajo, pa če jim ne gre pa kaj pol? nihče pa ne kaže s prsto na tiste mamice ki se v nosečnosti in med dojenjem bašejo z čipsi in piškoti in se zredijo po 20 kg in da s tem tudi škodijo otroku čeprav to na prvi pogled ni vidno???

moj otrok je po mukah in težavah bil lepo dojen pa ni nič boljši od ostalih ki so zrastli na flašah...

aja pa še to, baje imamo dojenčkom in mamicam prijazne porodnišnice? bla, bla, bla... razen pripravnikov je osebje visoko strokovno usposobljeno, nikako pa ni prijazno...

lep dan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 18:00:09   
Anonimen
Pri meni pa sploh ni bilo dileme o tem ali bom dojila ali ne. Samoumevno se mi je zdelo, da BOM. Niti se nisem posebej pripravljala na dojenje (sej se naše babice in prababice tut niso)...vse se je zdelo samoumevno. Pa ni šlo vse tako na izi, kot sem si predstavljala. Imam (sem imela) vdrte bradavice - posledično tudi ragade, eno bradavico sem imela preklano na polovico in grozno krvavo. Da o bolečinah niti ne govorim. Sestram sem jokala, kako me boli. One pa samo:"pravilno morate pristavljati" Cel obroček mora zagrabit ne samo bradavice....(sej veste). Bolj ko sem jim razlagala, da imam vdrte, vnete in preklane bradavice, bolj so trdile, da narobe pristavljam. In naj se mažem s kremo. Pomagala (ali pa vsaj preverila, če pravilno pristavljam) pa ni nobena!!!! Vsakič, ko sem dojila user posted image sem si od bolečin govorila: ne bom več dojila, ne bom več dojila....

Strinjam se s tipko, "v porodni sobi redkokatera ve, da ne bo dojila..."

Jz sem kljub vsem bolečinam vztrajala in še dojim. Marsikatera preneha. Bi jih morali obsojati?


< Sporočilo je popravil caffee -- 3.2.2006 18:01:10 >

(odgovor članu anckabancka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 18:05:56   
muki1
Albina.....  pljunila si na karbid user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 18:10:10   
NRMM
Al bina mislim,da je najboljše,da poveš kaj bolj pametnega na rr, kot pa da
jebuser posted image  še naprej o tem dojenju. Najboljše bo, da se brigaš zase, boš imela celo življenje kaj delat.
Se zavedaš, da to tudi prebirajo user posted image  in jim verjetno ni glih ok,kar pišeš, razmisli mal,kaj počneš.

Se opravičujem moderatorji ampak tole je too much, kaj se gre al bina.

< Sporočilo je popravil NR -- 3.2.2006 18:12:04 >


_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 18:24:56   
XXYY

To je al bina verjetno mislila name, ker sem malo protestirala zaradi osebja v ljubljanski porodnišnici. Ker v porodnišnici mi nikakor ni in ni uspelo dojiti. In sem osebje tam prosila za pomoč, ker naša Lara ni in ni hotela prijeti bradavic, ker so bile bradavice zelo ploščate pa še trmasta je bila povrhu.
In nikakor nisem hotela, še sploh ne pred porodom, da sploh ne bi dojila. Res, da sem se tega zelo bala, kako bo. Samo ko smo pa prišli domov, sem si pa začela brizgati oz. izčrpati ven mleko in takrat so se mi tudi bolj bradavice naredile. Hvala bogu, da sem si vsaj izbrizgala ven mleko, da je le imela moj mlek, tudi po flaški. Hvala bogu. In sedaj sem jo pa zopet pristavila na prsa in moram potrkati na les, da mi pa sedaj zelo lepo vleče in sem zelo vesela, da mi sploh vleče. Prej sem res skoraj obupala z dojenjem in sem si mlek vedno črpala ven, samo to je kar mučno.
Zato sem jo spet pristavila na prsa in ni mi žal da sem jo spet pristavila.

Ampak, moram rečt, al bina, da ni lepo da rečeš, zakaj ne rečete že prej v porodni sobi, da ne bomo dojile. A ti si morda vedela, ali ti bo šlo dojenje ali ne? Kako potem lahko me vemo, ali nam bo ratalo. Mislim, da vsaka mama ve kaj je dobro za njenega otroka in mislim, da bi tudi vse naredile, da bi dojile, saj materino mleko je ZDRAVILO tako za otroka kot tudi za druge in edina dobra hrana. Hvala bogu, da imamo tako mleko. In če ti v porodnišnici ne gre dojenje, ti bo uspelo doma. Če ne takoj, pa potem, ko dobi malo boljši sesalni refleks in boljše bradavice. Potem nam uspe vse.

Tako, da mislim, da bi še vse zelo rade dojile,posebej tiste, ki imamo user posted image še majne. Razen tistih, ki imajo user posted image že malo večje in so se dojenja naveličele in bi nehale s tem. To bom tudi jaz potem naredila, da enkrat končno neham dojiti, ko bo naša bolj velika oz. dokler bom imela mleka. Čim dlje bomo dojile, tem bolj bodo naši sončki zdravi in odporni na vse.

To je moje mnenje in vem, da je ta tvoj post letel tudi name, ane al bina.

Malo tudi ti premisli, kaj govoriš oz. napišeš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 18:30:08   
Anonimen
Sej delno ima tut al bina prav. Tiste, ki nimajo želje ali nočejo dojiti naj pač to enostavno povejo že v porodnišnici. Problem je le v tem, da se to preklemano dojenje že tako vsiljuje, da si marsikatera porodnica ne upa povedat, ker se boji, da jo bo okolica obsojala.

(odgovor članu NRMM)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 18:39:16   
lonja
Kaj čmo, a ne dekleta, včasih našo Al Bino pač malo luna zmede.

Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki sem se, preden je dojenje steklo, kar precej namučila. Še dobro , da mi je v porodnišnici pri tem pomagala ena sestra, ki ji tega ne bom pozabila. Doma je prva dva tedna precej bolelo, pa take čudne rdeče izpuščajčke sem imela po dojkah. Pa vsake tolk časa sem tudi sama pomislila na nadomestke. Ampak vaja dela mojstra in smo delali vajo naprej. In sedaj nama je s tamalo dojenje v čisti užitek.

Uživajte v dojenju!

lonja user posted image  in ajda user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 19:02:05   
CIPRESA
Ah pri nas doma so bile same "mlekarce" jaz pa skor brez mleka v porodnišnici in tamalga non-stop priklopljenega name...posledice so ble razpokane bradavice in kri. Predno so mi tamalga odpeljal v pediatrično sem se še trudila čeprav sem potem dobila pumpico in vsako mleko kjer je bilo pomešano s krvjo (tekla mi je kri iz bradavic) sem mogla obvezno zlit stran. Jaz sem vsaj vedela da imam zraven kri druge ki ga morajo obvezno pristavljati po navodilih sester v porodnišnici še vejo ne in dajejo tako mleko dojenčku kar SPLOH ni zdravo. Ko pa so ga odpeljali v pediatrično pa se je itak mleko ustavilo zaradi mojih živcev pa še dojiti ga nisem mogla ampak sem tja nosila izčrpano mleko iz vsakega dneva in kaj ugotovim na koncu....da mu tudi tisto mleko niso dajaleuser posted image (naključno sem ugotovila ker je bil na moje mleko potem doma elergičen tam pa mu je šlo enkratno). Tko da jaz nevem kaj naj rečem toliko kolikor je otrok toliko je tudi zgodb o dojenju in različne mamice imajo različna prepričanja. Danes pravim hvala bogu za Aptamil pa četudi je prilagojeno mleko, sama ga nimam nič!!!

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 19:08:56   
rija
Jaz pred porodom nisem imela nobene fiksne ideje o dojenju. Se s tem sploh nisem obremejevala, prej sem rekla da ne bom, kot da bom.

Po porodu pa sem prejokala marsikatero uro, ker dojenje ni steklo.
Ko je končno steklo, sem bila presrečna, vendar na žalost ne za dolgo: moje zize ne sodelujejo več....user posted image

Žal....

Mislim pa, da je posiljevanje z dojenjem prej škodljivo kot koristno, kar vidim iz mojega primera: dokler sem se sekirala, mleka ni bilo. Ko sem se sprijaznila, da bo moj otrok pač dobival umetno mleko, pa je tudi moje priteklo. Aja, s tem, da mene ni v bolnišnici nobeden posiljeval, temveč so mi sestre KRASNO in POŽRTVOVALNO  pomagale. Brez vsakega očitajočega pogleda...

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 20:05:42   
mamči
V tujini že v porodni vprašajo, če ženska hoče dojit. Ker ni jih malo, ki ne želijo. Mojo mami so že pred 29 leti v Nemčiji med porodom vprašali, če želi dojit in  se je odločila za . Ženske, ki SO dojile, so takrat dobile mesečno denarno nagrado - tud moja mama!! Jih je bilo pa dost, ki niso želele dojit. 
Logično seveda ni, da če nočeš dojit tega ne poveš, oni se pa trudijo okoli za koga user posted image  mi lahko verjamete, da je drugega dela zadost.
Dejstvo pa je, da večina žensk pri nas želi dojiti in če ne steče lepo imajo pač vsi delo. Nisem še srečala da katera že vnaprej ve, da ne bo dojila, večina se jih oklepa še zadnje bilke upanja, da bi lahko dojila - večkrat pretirano.
V MB porodnišnici so mi pomagale pristavljat, res max. se potrudijo, ker pa jaz preverjeno cca.4 dni po porodu nimam dovolj mleka, sem pa seveda sama vztrajala po podoju stekleničko. Tako je dojka stimulirana in otrok sit. Nobeden ni nič kompliciral, ker sem točno vedela kaj delam in zdaj dojim polno že 6. mes. Prvič smo se pa res brezveze mantrali celi teden in se ogibali flaške. Vsaka ženska nima takoj dovolj mleka!

Samo ne se počutit  slabo , če je kdaj nuja dodat mleko, ker naj še toliko "silijo" z dojenjem ni tako enostavno in tud vsaka ženska nima možnosti dojit. Pa marsikje sploh ne podučijo dojenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 20:56:40   
urška
ej sorry al bina, se velikokrat strinjam s tabo, ampak tole je pa res nikakva tema. stokrat prežvečena in obdelana.

pol pa še nej kdo reče, da noben ne posiljuje z dojenjem.....

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 21:54:40   
Maja Z
Men tut najprej ni steklo dojenje, sem bila odločena, da BOM dojila. Večina sestr se sploh ni ukvarjala z mano, ampak so samo rekle: "Nimate ta pravih bradavic, boste mogli z nastavkom".user posted image user posted image Mi mami naslednji dan prinese par različnih nastavkov, še slabše. Potem pa sem rekla eni prijazni sestri če mi lahko pomaga in lepo in normalno pristavi mojo punčko..in je ratalo, takrat in tudi potem sem, jo znala sama pristavit. Samo bolj prijazen pristop in malce potrpežljivosti od sestr.user posted image

Itak se pa same mamice odločijo al bojo dojile al pa ne..pa ni nujno, da že v porodnišnici.user posted image user posted image

In še danes se dojivauser posted image user posted image .

Maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 22:06:26   
krompircek
Men pa sploh ni jasno od kod tale ideja za takšne izjave, al binauser posted image user posted image !

_____________________________

25.6.2005 je na svet pokukal najin sonček!

(odgovor članu Maja Z)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: zakaj ne poveste, da mnočete dojiti?
3.2.2006 22:28:37   
HuAnita
Samo v vednost, pa ne bom že stotič razpredala - SO mamice, ki so po RR razlagale, da se jim dojenje GABI in da ne bodo dojile.

(odgovor članu krompircek)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?