|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj ne govori?
29.5.2006 16:28:50   
sminc
Moj sonček je star 13 mesecev in pol in še vedno me ni poklical mamauser posted image user posted image tako me včasih zaskrbi. Že tako sva bolj pri počasnih glede motorike. Jakob je hipotonik in se vedno ne hodi. Vstane se in ob opori tudi hodi samo spustit se se ne upa. To me niti ne skrbi toliko, ker vem da dokler gibalno napreduje bo na koncu koncev tudi shodil.
Govor pa ME skrbi. Jakob je bil dokler se ni naučil plazit ( 9 mesecev in pol) zelo miren otrok. Čebljat ( ajteeee, a-te, ba-baaa, ma-me... )je začel pri ? 11 mesecih, mogoče malo prej. Se vedno smo pri tem. Pa se ogromno pogovarjam z njim, pripovedujem, se igrava.... Mali ziher sliši, na zvoke je zlo občutljiv, ko gre spat mora biti tišina.
Kar hoče dobro razume( pridi k mami, si lačen, kok si velik, daj lubcka, božaboža, bucbuc......)
po naravi sem optimistična a včasik me stisne tam noter. Pediatrinja pravi da ma se cas, če sliši BO govoril, fantki pogosto spregovorijo kasneje...
To je vse prav a ko berem vaše poste- mate genije moj pa...user posted image user posted image

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakaj ne govori?
29.5.2006 16:31:05   
Primoza
Ah nikar se sekirati po nepotrebnem. Naš je že nekaj malega govoril, pa je pozabil ko je začel hoditi, zdaj pa (2 leti) spet nekaj sprobava. Razume pa že vse, to so pač moški.

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.5.2006 16:42:53   
Gina
Naš je prvič rekel mama šele malo pred 2. letom. Tako da nič skrbi. Tudi kaj dosti drugega ni prej govoril. Mislim da cca 10 besed do 22. meseca, takrat se mu je šele odprlo. Pri 13. mesecih pa zanesljivo ni rekel še popolnoma nič. Nič skrbet, vse še pride, tudi čvekanje pa tudi hoja.user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.5.2006 16:44:39   
janja 27
živjo!
od mojga moža bratranec ni govoril do 4 leta....skoraj nič...le bla bla u u ....shodil je pr 2 letih in pol ....pr 4 ko jezačel govorit je spregovoril skoraj vse....zdej pa je fajn dec pr 36...haha tko da po moje se ne sekiraj...eni prej drugi bolj pol....

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.5.2006 17:01:18   
April
Ah dej no, po opisu sodeč je Jakob Enej čisto normalno razvit otrok. Pa za njegovo starost tudi zna dosti user posted image  user posted image  user posted image .
Give him a break, mama! user posted image  Saj je šele eno leto dopolnil.
Govorim iz svojih izkušenj, moj Beno je pa dobrih 13 m star.
In moj mali genij že pride kamorkoli se mu zahoče, shodil bo tud tam nekje do 15 m (vsaj upam, da mene ne bo veš tako križ bolel), čeblja sto na uro(mamaaaaaaaaa, amma, ata, teta- ampak ne da bi s tem na koga konkretnega mislil, vsaj v našem dojemanju ne, kaj se opa v mali glavici dogaja pa ne vem- joj men tud ni čist vse jasno user posted image ). Zdaj je v fazi pospešenega plezanja. Pride kamor se nameni, na kavče, pojsteljo, mizo. Jaz ga pa učim kako se pride dol. Še mal pa bo tud to pogruntal.

A si ti tud aprilka, zdaj pa nisem čist prepričana, če na forumu mesečnice sodeluješ? Pridi kaj poigledat, da še kakšno rečemo.

p.s.: saj, jaz sem se včasih tudi sekirala zaradi takih stvari

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.5.2006 17:04:43   
April
No saj zdaj sem te pa našla na forumuuser posted image . A v zoo pa ne bosta prišla?

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.5.2006 17:55:21   
Pilar
Jure pri 17m samo nekaj čeblja.Mene tudi malo skrbi. pa vem da sliši, razume vse, ma govor user posted image ....

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.5.2006 18:38:41   
cukerček
Moja soseda je čuvala punčko, ki ni do 2 leta skoraj nič govorila le nekaj je tu pa tam probala venda le kaki kratke zloge ta pa-pa druga pa skoraj nič.
Nato pa je kmalu po 2 roj.dnevu kot strela z jasnega začela govorit prav vse in sploh ni hotela biti več tiho.
Tako da brez skrbi tudi tvoj sinek bo govoril in te velikokrat poklical mama.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.5.2006 18:41:55   
Anonimen
moj je shodil pri 14 mesecih, govoril pa do dveh let ni nič, razen ka in katka - kr neki. mami vem da ni rekel še pri dveh letih in pol, sem bila dolgo leja. nič se sekirat, ker se resnično nimaj za kaj.user posted image

(odgovor članu cukerček)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
29.5.2006 20:32:16   
daria78
Ne sekiraj se lepo te prosim! Tudi moj je začel govoriti šele po 18. mesecu in prva beseda, ki jo je izgovoril ni bila mama ampak TATA :). Pol je pa šlo kar hitro. Res, da nekateri (sploh deklice) čebljajo že pri 10ih mesecih, a veliko jih je bolj poznih. Res, ne se sekirat, ker je to čisto normalno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.5.2006 21:01:44   
Magi*
otroci so različni in se različno razvijajo. zagotovo pa noben ne po knjigah in razpredelnicah. naša npr "govori" že zelo veliko, je pa zato shodila šele pri polnih 17. mesecih. pri 13. mesecih se nimaš kaj sekirat. nekateri otroci zelo dolgo nič ne govorijo, potem pa začnejo kar s stavki.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.5.2006 0:51:17   
KODA
Naš tastarejši je začel govoriti,tako,da smo ga zastopili,šele okoli 3 leta.

< Sporočilo je popravil KODA -- 30.5.2006 0:53:21 >

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.5.2006 7:24:19   
srki
Ne se sekirat, otroci so si čisto različni. Pravijo, da fantje ponavadi pozneje začnejo govorit, vendar pri nas ni bilo tako. Naš govori kot strgan dohtar, star je dve leti in vse ve, še preveč....Sosedova punčka, ki je isto stara, pa sploh še nič ne govori, razen "nana".

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.5.2006 7:58:08   
dana
Naš je star 16 mesecev, pa tudi še nič ne govori, samo nekaj čeblja. Razume me čisto dobro, karkoli mu rečem, povedati pa še ne zna. Sem tudi jaz že podobno spraševala, pa so me pomirile, da eni prej drugi kasneje. Od moje sestrične tamala je pri tej starosti znala marsikaj povedati, naš pa ne zna.

Nič se sekirat, vse še bo.

lp dana

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.5.2006 8:15:47   
Anonimen
Pri otrocih je zelo velik razpon v starosti, ko je še vse v mejah normale, da se nečesa naučijo. Tako, kot je normalen otrok, ki shodi pri osmih mesecih, je ravno tako normalen tisti, ki shodi pri osemnajstih. Pa kasneje ni nobene razlike med njima v sposobnostih.
Jaz mislim, da je še veliko prezgodaj, da bi se sekirala glede govora. Večkrat sem že slišala, da fatje kasneje začnejo govorit kot punce. Pa tudi, zakaj bi govoril, če ga pa ti vse razumeš in on tebe.

Samo za primer naj povem, da je ena punči (od znanke hči) zelo pozno začela govorit. Praktično do drugega leta ni spregovorila. Potem ti pa mala eno od brvih besed blekne "kombajn".

Ne sekiraj se, bo že začel govorit. Potem si boš pa zaželela minuto tišine, ker ga ne boste mogli ustaviti!

(odgovor članu sminc)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
30.5.2006 13:08:05   
SISI25
Moja dva sta shodila pri 16 mesecih. Pred tem sta naredila kakšen korak sama in to je bilo vse, potem pa sta en lep dan začela kar hodit in sta prehodila pol stanovanja. Se je eden kar spustil in šel, ko pa ga je drugi videl pa takoj za njim.
Tako da glede hoje nikar ne skrbi, bo shodil slej ko prej.

Govorita pa moja dva tudi ne kaj dosti pa sta stara 18 mesecev. Eden reče mama (meme) in tist (in pokaže s prstom) ostalo pa nič, no drugi pa je malo bolj glede tega in govori že avto, voda, tik tak, letalo in še kaj, mama pa ne reče. Ampak jaz msilim, da je še čas, se ne sekiram, enkrat že bosta. Otroci so različni in vsak slej ko prej shodi in spregovori. Zato še ne pomeni, da so manj inteligentni. Jaz opažam, da je pri nas ravno tisti, ki manj govori bolj spreten pri sestavljanju in podobno. Tako da vsak je za nekaj.

Je pa drugače od moje sestrične hčera do 2 leta govorila samo kaj to, kar naenkrat pa je začela govoriti vse. Tako, da prej verejtno beležijo potem pa udari ven user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.5.2006 12:20:42   
Mateja-15
Se pridružujem zgornjim odgovorom, da se ne sekiraj ker bo že!!!
Moja starejša hčera je pri enem letu govorila že res skoraj vse in mi je bilo to takrat povsem normalno, mlajša pa še sedaj pri 18 mesecih ne reče drugega kot mama in še to ne samo meni ampak kar vsi smo mama.

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.6.2006 0:11:25   
Olivija
Naša ta velika je rekla mama pri 21 mesecih user posted image . Dva meseca prej je začela z "oči",  pa se mi zdi to režja beseda.
Pri 13 mesecih ni pa, kolker se spomnim, rekla nobene besede, razen mam-mam za dudo.
Je pa rekla psihologinja na sistematskem pregledu, da prehiteva svoje vrstnikeuser posted image , tako da po moje ni tako zelo pomembno  kdaj začnejo z govorom.

LP

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.6.2006 7:31:59   
čaki
naša je stara 19 m pa reče samo ata. je rekla zd. da važno da pri tej starosti pove VSAJ ENO, pol pa ni važn ali jih 5 ali 10. pogoj je ena.
niti mama ne reče...

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.