|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj je zvečer vedno križ???
7.7.2005 19:48:09   
bobek05
Pozdravljene drage mamice,

sama sem mamica komaj 21 dni.. Po rahli zlatenici, ko otrok ni hotel jesti in je samo spal in smo zato morali začeti z dodatkom (ker ni hotel vlečti na prsih) in bujenjem na 3 ure, pa potem z mukami, da bi ga zbujali in zopet razočaranjem, ker se je navadil na flaško in sploh ni hotel več zagrabiti moje bradavice :(( .. je sedaj naš angel zdrav ko dren, pridno je (ali bolje rečeno OGROMNO), jaz sicer nisem tako srečna, ker si moram mleko izbrizgavat, pa vedno manj ga je, ker mojih bradavic še vedno niti povoha ne.. Skratka postal je bolj živahen, več gleda in manj spi - pa to je še vse OK, zdaj pa je začel zvečer nekaj štrajkat.. enostavno NOČE ZASPATI.. Pa sem prebrala kar nekaj literature, pa bi kolike skorajda lahko izključila, ker niti ne joče, ampak je bolj neko jamranje, kot da bi se hotel cartat, pa duda ven in duda notri (vedno zaspi z dudo, potem pa jo vrže ven, ampak zvečer mu pade ven, pa začne jokat, pa mu jo moramo notri devat na 5 min dokler ne zaspi bolj trdno).. Občutek imam da ga nekaj ščipa, ampak kot sem že omenila mislim, da niso kolike (čeprav sem slišala, da so pri fantkih bolj pogoste), pa tudi refluks mislim, da ni.. povsod piše, da bi naj otrok neutolažljivo jokal, pa nogice stegoval k trebuščku, Anej pa tega ne počne.. Ko mu porinem dudo v usta, se pomiri, včasih mu dam še jesti (pa četudi je jedel pred 1 ali 2 urama) pa se tudi pomiri, ampak le za kratek čas in vse to traja pribl. 2-3 ure...

Kaj je narobe z otrokom? Malo že joka, ampak ne tako hudo kot sem ene dojenčke že slišala.. Pa včasih ga duda ali hranjenje pomirita, ampak ne za dolgo.. Zakaj? Kako mu lahko pomagam? Saj ga cartamo, pa mu pojemo, pa zibljemo, itd. pa nič ne pomaga.. Na koncu pa zaspi ker je verjetno že tako izmučen..

Pa opazila sem, da tudi skoz dan manj spi in ga je težje uspavat kot prej.. ponoči pa se zbudi samo 2x, ga nahranimo in potem spi (brez problemov) dalje.. tako da dan za noč tudi ni zamenjal.

Sem prvič mamica in precej zmedena, pa je verjetno tudi to kar sem napisala precejšnja zmešnjava, a kljub temu upam, da mi bo katera znala svetovat..

Hvala vsem..

Bobek
Neposredna povezava do sporočila: 1
   zakaj je zvečer vedno križ???
7.7.2005 22:15:28   
Anja167
Hoj! Glede na to, da je star 3 tedne, ima mogoče poskok v rasti in je lačen? Ne vem. Kako se pa sicer oglaša, kadar je lačen?
Še to: Naš je mogoče podobno jamral vedno, kadar mu je bilo samemu dolgčas v njegovi posteljici. Mi smo ga pa kar pocrkljali = vzeli v ta veliko posteljo.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   zakaj je zvečer vedno križ???
7.7.2005 22:35:11   
snorlax
Težko je svetovati, ker ne poznamo otročka. Je pa tako, vsaj pri meni je bilo, da so prvi trije meseci ena sama zmeda. Ko že misliš, da si skapiral, kako gre, se nenadoma vse postavi na glavo. Včeraj je še pridno spal, danes ne, včeraj je jedel kot volk, danes nič.... Ko se že navadiš na en približen ritem, se spet nekaj obrne in je čist kontra. Tako, da...?

Poskusi preverjati na vse načine, kaj bi lahko bilo.
1. Dvigni ga k sebi, mogoče ga tišči zrak in bo podrl kupček ali prdnil.
2. Če še kar joka, ga poskusi đe nahranit, morda je res še lačen.
3. Morda je žejen, poskusi s prekuhano vodo ali nesladkanim čajem.
4. Morda ga res zvija, masiraj ga po trebuščku v smeri urinega kazalca.
5. Morda se hoče samo malo pocartljat, čutit tvojo bližino, vzemi ga k sebi in mu nežno prigovarjaj, božaj ga po hrbtu, trebuščku, dojenčki imajo večinoma vsi radi dotike in mamin glas
6. Potipaj ga, če je moker in vroč, morda mu je prevroče ali pa obratno, ga morda zebe.

Ne vem, tako sem jaz "tipala", kadar nisem vedela, kaj bi bilo. Verjetno se boš še sama česa spomnila. Če ne joka krčevito, verjetno ni nič hudega. Najbolj pomembno je, da se najprej ti pomiriš, v glavo si vtepi, da mu ni nič hudega, ker dojenčki tudi čutijo napetost pri mamici. Dojenček se pač ne zna drugače sporazumevat, kot z jokom, kremženjem, cviljenjem, godrnjanjem in težko je iz tega razbrat, kaj mu je.

Mene je patronažna potolažila, ko sem bila čisto proč, ker je imel krče in je kakšno uro na dan kar precej tulil, da ni nujno, da ga tako fejst boli, kot tuli, ampak da ima samo takšen način sporočanja. To me je malce pomirilo. Nosila sem ga sem in tja, božala, pela, zibala, masirala... saj pomagalo ni nič, ampak imela sem občutek, da sem naredila vse, kar je v moji moči.

No, zdaj sem se pa razpisala.:ups:

Upam, da boste čimprej spali in lep pozdrav!9nebesa



(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   zakaj je zvečer vedno križ???
7.7.2005 23:16:41   
piščanc
jah takole, otroček raste in kot vidim ga budno opazuješ in dobro se rihtata. Še veliko stvari se bo zgodilo, če joka je ali zaspan ali lačen, zvečer so otroci čisto zmešani.

če ti kaj pomaga so vsi taki in do treh mesecev se vse bolj ali manj lovimo, ja tudi pri drugem otroku.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   zakaj je zvečer vedno križ???
8.7.2005 16:40:42   
bobek05
joj, hvala vsem.. pa čist res je, kar ste napisale.. pantronažna mi je rekla, da naj ga pred večerom poskušamo malo obdržati budnega, da bo zvečer bolj spal in včeraj zvečer je res spal kot top, potem pa kot strela iz jasnega, se zbudi ponoči :zmeden: , ker se mu je začelo kolcat, pa sem ga dvignila iz posteljce in ga malo pozibala, da se mu je nehalo kolcat, potem pa ni več hotel za spat :(( - kakšno uro sem bedela ob njem, mu pela, mu dajala dudico, pa malo sva še jedla (čeprav le za vzorček)... GROZA!!! Pa danes v času kosila spet ni hotel spati.. :zmeden: in se mu je spet kolcalo ... skratka, nima nobenega ritma, na katerega bi se lahko navadila..

Pa še nekaj me zanima.. Zakaj na začetku obroka tako nemogoče JE (mu dajemo na flaško)? Hlasta in golta kot nor, potem pa se mi zadrguje, pa kašlja in vmes komaj diha.. Pa ga vmes ustavljam, mu jemljem cucelj stran, pa ga noče izpustit??? Potem pa se mu spet kolca :zmeden: ..

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   zakaj je zvečer vedno križ???
8.7.2005 20:34:59   
Anja167
Za zadnji odstavek: Do enega leta bo že obvladal... :)- Mi smo se dojili in se je Eneju tudi velikokrat vmes zaletelo. Zakaj? Kdo bi vedel...

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   zakaj je zvečer vedno križ???
8.7.2005 22:54:00   
snorlax
Kolcanje so trebušni krči. Našemu se kolca, če se preveč naje ali pa, če preveč hlastno je.

Praviš, da na začetku hlastno je in se mu zaletava. Mogoče je preveč lačen. Ali ga hraniš točno na 3 ure? Takega malega še ni treba. Pusti mu, da je, takrat ko je lačen. Včasih bo to na 2 uri, včasih pa ne bo rabil hrane 4 ali 5 ur. Poskusi ga hraniti bolj pogosto in po malem in večkrat spahniti kupček, lahko tudi vmes.

Glede zbujanja ponoči je pa tako. Če ga hočeš navaditi, da je noč noč in dan dan, potem moraš ponoči ravnati drugače kot podnevi. Naš sicer kar napol v spanju poje in spi naprej, se je pa že tudi enih dvakrat zbudil in mu ni bilo do spanja. Mi se ponoči ne pogovarjamo, ne smejemo, ne igramo, prav tako tudi ne previjamo, razen, če bi bila huda sila.
Če ga že moraš previt, naredi to hitro, čimmanj ga premetavaj, daj ga v posteljico, da zaspi, če fejst joka, ga malce potolaži in daj nazaj. Mi smo tudi tistih dvakrat pustili, da je ležal zraven naju in zaspal nazaj, pa sva ga potem prestavila. Tudi luči ne prižigat oz. imej ponoči zatemnjeno. Jaz imam ovito v alu folijo, tako da sveti samo mali pramen svetlobe, kot bi gorela svečka, toliko da ga vidim dvignit iz posteljice.


Veliko uspeha, v glavnem pa potrpljenja! Saj bo, vsi smo to dali skoz!:metulj::metulj::metulj:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   zakaj je zvečer vedno križ???
9.7.2005 21:23:22   
rainbow
Bobek05, še moj glas spodbude! Se strinjam z vsem napisanim, nimam kaj dodat, vse je res in bo minilo;

mogoče se probaj čim bolj sprostit ob dojenčku in uživat, zdaj se bo kmalu začel smejat, grulit itd, bo luštno.

veliko potrpljenja in čim manj sekiranja ti želim:rozica:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   zakaj je zvečer vedno križ???
10.7.2005 17:26:10   
bobek05
Hvala vsem za spodbudne besede..

Zdaj smo ugotovili, da po vsej verjetnosti res gre za kolike.. :zmeden: - danes ponoči je jokal, pa stiskal rokice in dvigal nogice k trebuščku.. Bilo mi je ful hudo, ko sem ga gledala in mu nisem znala pomagat.. Pa smo se zibali, peli, dali dudico v usta, masirali, jedli .. pa se je prav videlo, da ga šraufa, saj je nekaj minut lepo spančkal, potem pa ga je kar naenkrat zvilo in je začel jokat.. Pa tudi v posteljci ni hotel bil, pa ni mu ustrezalo če smo lučko čisto ugasnili.. na koncu sva bila oba z možem čist izmučena (saj noben ni mogel prav spat), jaz sem ga dala na sredo najine postelje, mu pela, ga zibala in na koncu sva oba (po vsej verjetnosti od izmučenosti) zaspala.. In spal je do jutra.

Zdi pa se mi, da ga tudi skoz dan občasno malo šraufa.. Je to možno??

Pa sva sprobala tudi to, da bi večkrat jedel, pa bolj malo - tudi zaradi kolcanja, pa se noče predramit (npr. da bi jedel na 2 ali 3 ure), drugače pa ima približno takšen ritem, da 3 ure spi, potem pa 1 uro jemo, se previjamo itd. in potem spet 3 ure spi.. Vmes pa ga je nemogoče zbudit!!

Pa hranimo se tudi zdaj drugače.. Najprej mu dava malo jesti, ko se predrami, potem ga previjeva (in je ful bolj miren kot prej), potem pa spet jemo..


Aja, ponoči pa ga sploh ne previjam - ga zvečer in potem zopet zjutraj.. So tudi v bolnici rekli, da ga ni dobro ponoči previjat..

Kako dolo otroka mučijo kolike? V revijah piše, da do 3. meseca, mi je pa prijateljica razlagala, da je imel njen skoraj do 6. meseca :zmeden:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   zakaj je zvečer vedno križ???
10.7.2005 21:24:32   
snorlax
Te kolike so res pravi :hudicek:. Nočem te strašit, ampak pri taprvem so trajale do 7. meseca, cele noči, pri tadrugem pa nekje od 2. do 3. meseca samo podnevi kakšno urico ali dve.

Pri prvem smo uporabili vse, kar se je kupiti dalo, pa ni pomagalo nič. Bil je pa na Aptamilu od 2. meseca naprej.

Pri tadrugem pa smo enostavno počakali, da je minilo in tudi je. Bil je pa samo dojen do 7. meseca.

Drugače so pa nasveti za olajšanje taki:
- če dojiš, malo pazi pri svoji prehrani, nič papriciranega, nič takega, kar tebe napenja, nobenih gaziranih pijač, tudi mleko nekateri odsvetujejo...
- pri dojenčku pa masaža trebuščka, večkratno spahovanje kupčka, raznorazne kreme, kapljice.....

Naš ima povšter že od rojstva, ker smo ugotovili, da bolje spi, če ima dvignjen zgornji del trupa, se pravi prsni koš in glavo. Če je ležal na ravnem, mu je hrano metalo gor in se mu je kar naprej spahovalo in ga zvijalo. Vprašala sem zdravnico in je rekla, da ni problema, da ga lahko ima, razen, če se obrne na trebuh in še ne more dvigniti glavice, se lahko zaduši. Naš se je šele sedaj pri 9. mesecih sam obrnil s hrbta na trebuh, glavico pa že dolgo časa sam dvigne, tako da to ni ovira.

Še enkrat ti lahko rečem, kljub vsemu, kar se dobi po lekarnah in vsepovsod, pomaga edino preverjeno samo potrpljenje in čas, da otrok to preraste. Preverjeno!

L.p.:):):)

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   zakaj je zvečer vedno križ???
10.7.2005 21:24:48   
Anja167
Otroke šraufa različno dolgo. Kolike pa res navadno trajajo nekje 3, 4 mesece. Samo za kolike se ne ve, če so res posledica nezrelega prebavnega sistema. Nekateri pravijo, da so posledica nezrelega živčnega sistema, in če je ta čez dan zelo obremenjen, otrok zvečer bolj joka. Zelo pomaga nošenje (npr. v štorklji), pa enakomeren zvok (hrup) ipd. Krči v trebuščku so vseeno malo drugačni. Naš je imel krče, tudi čez dan. Tako kot si napisala: kar naenkrat ga je zvilo, postal je rdeč in se skrčil. Ravno zadnjič smo gledali en filmček, ki smo ga posneli slučajno v času, ko ga je nakaj zvilo. Ampak tak krček kar hitro popusti. Kolike pa kar trajajo, trajajo, otrok ne neha jokat, težko ga potolažiš. Mi smo jih imeli v blažji obliki, zvečer, še posebno če je bil dan naporen (če smo kam šli). Bilo je hudo kakih 10 minut, ker pa je naš jokal tako hudo, da je bil po več sekund tudi brez zraka, je po tem času omagal. No, toliko o kolikah.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   zakaj je zvečer vedno križ???
11.7.2005 8:33:42   
taša74
Kot, da bi moj primer od mojega tamalega opisovala. Tudi moj se čisto tako obnaša.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   zakaj je zvečer vedno križ???
11.7.2005 10:57:36   
ANAJURIJ
Kolike? Ne bi rekla. Ce bi imel tvoj misko kolike, bi krical kot nor in to vec ur skupaj in verjetno bi ti bilo kmalu jasno, da gre za kolike. Kolike so ponavadi spremlja zelo mocan jok (kricanje). Je pa res, da 21 dni star otrok se nima urejenega prebavnega trakta. Vse v organizmu se se vspostavlja v stanje, da bo zmozno funkcionirati brez tezav. Zato ga obcasno crvici, zato se napenja, zato ponoci malo pojokca. Seveda pa rabi mamino tolazbo.
Mi imamo tri mesece starega Jurija, ki je imel zelo podobne tezave, zato sem se prva dva meseca predvsem izogibala mleku in vsem mlecnim izdelkom ter popra in cilija. Konec drugega meseca se je stanje normaliziralo. Ni bilo vec pritiskanja, napenjanja, prdenja, stokanja in cmihanja. Iz izkuaenj govorim, da se cez cas (v treh mesecih najkasneje) stvari normalizirajo. Pri nasem Juriju in ze prej pri Ani Veroniki je pa zelo pomagala dnevna rutina, vedno isti obred igranja na previjalni mizi, zatem kopanja, potem hranjenje v pol temi in koncno posteljica, kjer sta oba zaspala z mojo roko na glavici in drugo na trebuscku ter z dudo in kasneje palckom v ustih. kaksna kratka pesmica ali pravljica. Res je, da pri nas to zelo pomaga ni pa receno, da bo pri tebi; saj ves: nista dva cloveka na svetu enaka in tako je tudi pri otrocih.
Vedno pa imej pred ocmi to, da je tvoj misek star sele 21 dni in da se mora na zivljenje izven tvojega telesa sele pripraviti, nic prevec ne kompliciraj in nic se ne boj, otroci vsak tvoj strah takoj zacutijo in naj odreagirajo tako, da je se njih strah. Vedi, da se pri njem vsak dan vspostavljajo nove povezave v organizmu in da bo vsak danj manj tezav. Ko bo star tri mesece bo ze pravi korenjak, kaj sele cez nadaljnje tri.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   zakaj je zvečer vedno križ???
11.7.2005 16:46:35   
bobek05
Vse ste prav zlate,kako me tolažite...

Danes ponoči sva se oba z možem že psihično pripravljala na ponovno šraufanje in celotni ceremonial, potem pa NIČ :zmeden: .. spal je čisto mirno, zbudil se je le ko je bil lačen in potem spet ajal.. :zmeden: Meni ni več nič jasno???

Potem to niso kolike? Je pa res, da smo začeli drugače jest - sedaj tudi med obrokom večkrat podiramo kupčka, pa trudimo se, da bi jedel bolj počasi, pa vmes ga previjamo , hodimo ven na svež zrak itd.

Upam, da ga bo čim manj šraufalo (pa naj so to kolike ali kaj drugega), ker me srce boli, ko ga gledamo kako se zvija.. :((

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   zakaj je zvečer vedno križ???
11.7.2005 21:16:05   
snorlax
Bravo Anej! Bobek, ti se pa naspi!9nebesa9nebesa9nebesa

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   zakaj je zvečer vedno križ???
14.8.2005 20:16:57   
natalina
bobek..moram ti povedat, da sem bila ob tvojih besedah kar šokirana, kot bi sama pisala..pri nas imamo popolnoma enake težave s to razliko, da pomnožim z dva..ja imamo dvojčici, ki imasta enake težave..in sem vesela,vseh odgovorov.. tud mi se še lovimo ko nori in tudi mi smo stari 25-dni..in upam, da preguramooo.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   zakaj je zvečer vedno križ???
17.8.2005 17:11:07   
bobek05
Drage mamice..

Danes sem po slučaju nekaj spet brskala po forumu in prebrala kaj sem pisala pred več kot enim mesecem - stanje se je od takrat precej spremenilo.. Žal na slabše :((:((:((
Anej je star 2 meseca in ima sedaj krče ves dan (zadnji dva dneva sem mislila, da me bodo kar nekam odpeljali, ker sem že čista razvalina).. Včeraj npr. se je začelo jokanje že ob 9h zjutraj in do 11h prešlo že na pravo vreščanje - komaj je lovil zrak, bil je ves rdeč, očke je imel čist skupaj zlepljene od joka - kaj takega še nisem videla.. Popolnoma me je šokiral, ker tako močno še nikoli ni jokal.. Sploh se mi ni sanjalo kaj naj naredim.. VSE smo že sprobali kaj na tem svetu obstaja in nič ni pomagalo.. :((:(( Čisto izmučena sem mu potem dala še malo hrane in še med hranjenjem je jokal.. Potem se je po 4 urah joka kočno umiril - verjetno le zato, ker je bil tako hudo izmučen.. Zbudil se je šele ob 18h. Pridno sva se najedla, skopala in že je kazalo, da bo OK, ko je spet navrl in smo se zopet mučili do 22h..
Zopet izmučen do konca je spal do 5h.. Mož ga je nahranil, malo ga je šraufalo, vendar je po 20 minutah zaspal, zbudil pa se ob 8.30.. Takrat pa se je moja kalvarija šele začela.. Do 12.30 sem ga nosila na rokah, mu pela, ga zibala, uspavala, hranila, mu dajala kapljice, ga masirala po trebuščku... NIČ NI POMAGALO.. Vmes je že milijonkrat zadremal, pa se zopet predramil ko ga je začelo šraufat.. Ob pol enih je prevzel mož, ki se je potem še z njim mučil do pol štirih (se pravi, da ni od pol devetih zjuraj čisto nič spal).. Zdaj spi in verjetno še nekaj časa bo, ker je tako hudo utrujen..

Ne vem več kaj naj naredim.. Ugotovila sva, da ima ful krče ko ga hraniva z Aptamilom, pa sva šla na Hipp 1, po katerem je res imel manj krčev, vendar ga je totalno zaprl in je jokal, ker ni mogel kakati. Potem sva šla nazaj na Aptamil 1 in dala sem mu cucelj z 2 luknjicama (ki bi ga naj uporabljali že od 1. meseca :ups: ) in se mi zdi, da je še huje.. Danes sem kupila Bebo (proti napenjanju), ampak štorija bo po moje ista - ga bo spet zaprlo.. Finta je baje v količini laktoze - hrana AC je proti krčem in ima manj laktoze, hrana IT pa je proti zapiranju in ima več laktoze - posledično tudi več krčev... Kaj mi še sploh preostane???? :zmeden:

Ja, saj vem - čas.. Baje bi se naj to pošlihtalo do 3. ali 4. meseca, ampak meni se že 1 dan zdi cela večnost!!

Tudi to sem že slišala, da bi naj mamica spala, ko spi njen otrok, ampak KAKO, ko me pa čaka gora perila za speglat, pa posoda za umit, ... Mož mi pomaga koliko pač lahko, vendar dosti dela in sva z Anejem pogosto sama doma...Babice pa vse živijo daleč stran.. :((:((

Bojim se, da bom enostavno pregorela.. Zame enostavno ni več časa, pa vem, da bi si ga morala vzet, ampak ko joče in ga nosim na rokah in zibljem, niti telefona ne morem dvignit če zvoni, kaj šele da bi imela čas si naredit kaj za jest.. (še na WC me komaj pusti)..

Tudi takšne sem že slišala, da bi ga naj pustila, da se zjoče, ampak enostavno NE MOREM.. Srce se mi para ko ga poslušam in včeraj, ko je tako hudo jokal, sem z njim jokala tudi jaz.. Pa vem, da ne bi smela, ker otrok to občuti, ampak nisem imela več moči..

Pa saj ne morem verjet, da je lahko še huje...

P.S.: Aja, pa še to - zdaj pa sem prepričana, da imamo KOLIKE..

B.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   zakaj je zvečer vedno križ???
17.8.2005 20:37:00   
snorlax
Draga moja, kaj ti naj rečem. Žal mi je iz vsega srca, da ti ne morem prav nič pomagati, če bi bila bližje, bi ti ga popazila kako urico, tako pa ti lahko rečem samo nekaj. Tudi mi smo dali to skoz in vem, kako ti je. Jaz sem večinoma sama z obema otrokoma, tako da sem bila na robu živčnega zloma, ko smo dajali skoz krče. Tudi jaz sem tak tip, da otroka ne morem pustit jokat, nosila sem ga vedno, pa tudi če je na rokah jokal. Sem vsaj imela občutek, da sem naredila vse, kar je bilo v moji moči.

Lahko ti rečem še enkrat, minilo bo, sigurno. Čeprav vem, da je to slaba tolažba.

Poskusi še kakšno drugo vrsto adaptiranega mleka. Mislim, da se dobi eno mleko, ki je nalašč proti vetrovom, samo ne vem, kako se mu reče, ker sem jaz dojila in se ne spoznam na to mleko. Sem pa v reviji Mama videla reklame, da je več vrst tega mleka.

Ko bo pa prehudo in se ti bo zdelo, da ne zdržiš več, ga položi v posteljico, zapri vrata in pojdi nekaj pojest v kuhinjo ali pa samo daj radio na glas za kakšno minutko, da ga ne boš slišala in parkrat globoko vdihni. Bolje to, kakor da ti poči film. Pa pusti čiščenje, likanje, pranje, samo toliko, kolikor je nujno. Ko pride mož domov, izkoristi vsako minutko in pojdi od doma ali pa se izmenjujta pri varstvu in naj se eden naspi in spočije.

Skratka, držim pesti, da boste kmalu ven iz tega in začnete maksimalno uživati.

Aja, pri tavečjem so trajali krći do 7. meseca, pa ne da te strašim, ampak to je zgleda velika izjema med otroci. Ko ni pomagalo nič drugega, sva ga naložila v avto in ga vozila po vasi, da je zaspal. Nato pa ga rahlo vzdignila in položila v posteljico. Vsaj nekaj časa je bil mir.

L.p.:metulj:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   zakaj je zvečer vedno križ???
17.8.2005 21:34:14   
Anja167
Oh, sem imela že vse napisano, potem pa zaprla okno... :grrr:

V glavnem, jaz bi ti toplo priporočala sling ali štorkljo ali ruto. Pomaga pri krčih, otrok je v pokrčenem položaju kot v lupinici. Poleg tega je, ko se nosi, v stalnem kontaktu z mamo, lahko sledi, kaj mama dela, kar je spodbudno za njegov kognitivni, emocionalni, socialni razvoj (o prednostih nošenja glej http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=3498&t=3498 ). Obenem imaš obe roki prosti in lahko narediš veliko stvari (kuhaš, pospravljaš, no, likati pa ravno ni najbolje z otrokom :)-). Tako bi ti npr. ostalo nekaj časa za skupni dnevni počitek z Anejem. Preberi si o slingu na straneh http://www.mayawrap.com , predvsem poišči, kaj o njem pravijo starši. Če ti potegne, lahko kupiš slovensko varianto, štorkljo, ki je zelo podobna, ali pa sama zašiješ nekaj podobnega (lahko si na teh straneh downloadaš filmček, ki kaže, kako sling zavežemo, in tam vidiš, kako je sling sestavljen).

Med nujnimi potrebščinami za novorojenčke, posebej s kolikami, je, bi rekla, poleg slinga tudi čebriček. Tudi ta pomiri otroka v hudih obdobjih in ga strokovnjaki (in mamice) zelo priporočajo.

LP.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   zakaj je zvečer vedno križ???
18.8.2005 7:05:07   
bobek05
Draga Anja, glede štorklje, slinga, rute in kengurujčka so mnenja strašno deljena... Štorklja baje ni dobra, ker nima ravno hrbtenice :zmeden: , kengurujček ne priporočajo dokler ne drži samostojno glavice (Anej je ne drži še čisto samostojno - mu še malo manjka), za sling pa prvič slišim (se pravi, da je nekaj podobnega kot štoklja :zmeden: )..

Bom razmislila... Kakšno pa je tvoje mnenje o kengurujčku??

Snorlax, hvala za tolažilne besede.. Danes sem klicala mamo, če se lahko zvečer kaj oglasi, da se malo spočijem.. Mleko, o katerem ti govoriš, se imenuje AC - proti krčem (Aptamil AC, Novalac AC itd.), problem se pojavi, ker to mleko vsebuje manj laktoze (ta povrzoča krče), vendar posledično zapira (ker laktoza veže vodo ali nekaj takega - kako sem postala pametna :ups: ) in tako si v enem velikem dr... To varianto smo že sprobali, pa je revček res imel manj krčev, vendar ga je čisto zaprlo, pa je jokal, ker ni mogel kakati.. Nasprotne variante IT hrane pa nima smisla nabavljat, ker vsebuje OGROMNO laktoze in bi imel take krče, da bi po cele dneve :(( ..

Ni rešitve, saj vem.. Rešitev je samo čas.. Pa še to - sem tudi jaz slišala, da nekatere :duda: šraufa do 6. meseca - Bog se me usmili!!! Meni še ta "še samo en mesec" varianta da komaj kaj upanja, da bi ga pa do 6. meseca mantralo ali pa še dlje, potem pa bom res zrela za nekam.. (še posebej zato, ker se mi zdi, da so krči vedno hujši)..

Saj vem, da bom preživela.. Že milijarde mamic je dalo to skozi, pa bom tudi jaz.. Le hudo mi je zanj.. Vse bi dala na tem svetu, da bi mu lahko odvzela bolečine..

P.S.: Anja, čebriček imamo!!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   zakaj je zvečer vedno križ???
18.8.2005 11:30:55   
Meceno
Joj,... a ti imaš take težave :(

Saj bo, boš videla, ampak saj tudi :duda: morajo malo povedat kaj a ne ;)

Jaz si pa sedaj že dve uri črpam mleko, oz poleg tule na RR čitam kaj se dogaja,... si čitala kaj je bilo z :duda: od LONE13,...OPERACIJA SRČEKA, KER SE JE KRI MEŠALA ,...ampak take operacije delajo samo v Londonu,...sedaj vse OK :bravo:

CIPRESINA :duda: pa z trombociti težave
HUDA REČ:(

Moja Tara pa je zaenkrat tam nekje kot tvoj nekje na začetku, ponoči nekako spi, dopoldne pa zvečer pa čuje tudi po tri ure, ne joka,...ampak malo papa, zaspi, kupčeka, bruhica, stokanje,previjanje,jok,papanje,kupčeka in potem nekje omaga :zmeden2: mogoče z še kako mini bruhico in obvezno popravit okus na zizi :)-
Hranim jo preko nastavka za zize in preko flaške in zaenkrat ni zmedena :bravo:

UPAM, DE SE BOŠ DANES ZVEČER SPOČILA:rozica::rozica::rozica:

Lp Meceno

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   zakaj je zvečer vedno križ???
18.8.2005 20:15:13   
Anja167
Bobek, me zanima: a čebriček kaj pomaga? Ste ga že kdaj poskusili takrat, ko najbolj tuli, dati noter. Mi smo ga imeli, samo nismo pa imeli tako hudih krčev oz. je Enej zelo hitro omagal, tako da trditev, da pomaga, nisem mogla preveriti. Glede štorklje oz. slinga pa ne vem, ampak meni se ni zdelo, da bi bila njena uporaba škodljiva. Prej nasprotno: danes bi vsem starim mamam, ki so me prepričevale, da mora biti otrok ves čas na ravni podlagi, imela kaj povedati. :grrr: Sicer pa ti držim pesti, da bi se čez mesec že izboljšalo. Računaj na to, da so le redki tisti, ki krče vlečejo še dlje časa.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?