kajajaka
|
Jaz sem tudi začela pri 4 m po nasvetu patronažne. Tudi pediatrinja mi je rekla, da se pri otrocih hranjenih z AM lahko prej začne ker ponavadi pokažejo voljo za hrano prej kot dojeni. Patronažna je rekla, da če začneš pri 6m je lahko ali vse prehitro ali pa je otrok lačen, ker mu mleko več ne zadošča, hiteti pa ne smeš. Tudi v marsikateri strokovni knjigi sem zasledila, da naj bi se začelo uvajati pri 4 mesecih Začela sem z riževo kašico kot dodatek k mleku zvečer - in ni mi žal- od takrat spi celo noč-očitno je bila prej lačan in se je zato zbujala. Pri 4.5m sem ji začela uvajati korenček, jabolko, banano in bila je navdušena... Tako sem imela čas in sem do 6 meseca uvedla večino zelenjave in sadja (računaj, da za vsako novo stvar rabiš vsaj 3 dni uvajanja - torej le 10 vrst zelenjave in sadja na mesec). Pri 6 m sem začela z belim pišč.mesom, kruhom, testeninami, skutami- vse to polahko do 8 meseca. Sedaj, pri 9. je vse razen svinjine, začimb, jagod, meda,... pač hrane, ki se ne priporoča. Poglej samo kupljene kašice- od 4.m je v njih že vse mogoče, pa naj bi bila to najbolj kontrolirana in priporočena hrana (jaz vseeno prisegam na domače, z našega vrta). Vsak otrok je drugačen. Naša je pri 4 mesecih že tako vsakega za vsak grižljaj v usta gledala in rokice stegvala, da ji ne moreš branit še 2 meseca... Tako z otroci, ki začnejo pri 4. kot tistih, ki začnejo pri 6 mescih ni nič narobe. Meni se ne zdi, da sem hitela in tudi ti nisi prepočasna- vsaka mama se pač prilagaja svojemu otroku.
|