|
RE: zajtrk, večerja 15.2.2011 15:37:46
|
|
|
|
Hope2
|
Naš je do dobrega 1 leta jedel in oboževal vse mogoče mlečne stvari, potem pa kar naenkrat konec. Več kot pol leta ni povohal ne polente z mlekom, ne riža, ajdove kaše, pudingov, skutik, jogurtov... ama baš ništa. Linotov pa itak nikoli ni maral. Jajčka so fuj bila od začetka, namazanega kruha ni maral nikakršnega... Kaj je jedel? Še sama ne vem Po več kot pol leta matranja in sekiranja sem ugotovila, da 1x na dva tedna poje 1 puding (obvezno uni za dojenčke z AM) da spije edino kakao kupljen v mullerju (isto AM), da poje 1x na 3 tedne polento kuhano na kravjem mleku- obvezno z 1 žlico medu in da poje direkt ven iz kozice (pač bolj zabavno), da poje 1x na teden namazan kruh z nutelo, če si namaže sam z nožem in če mu potem ta kruh narežem na kocke, 1x na teden je isto z namaznim svežim sirom, jedel je še sadne kašice...... in tako smo iskali rešitve, da je vsaj nekaj pojedel. Kak dan je dobil pa pač samo kake pirine- manj sladke piškote ali sezamove grisine, občasno sem zamesila kruh ( s semeni, lešniki, pirino moko) in ga dala v muffin model, tudi muffine sem spekla, nafilala z naribanim sadjem, korenčkom, tudi rdečo peso, manj sladkala, za palačinke smo isto ugotivili, enkrat so rulale nuteline, potem marmeladne, aja pa kak šmorn sem mu naredila, not naribala jabolk ali pretlačila banano, kak dan je jedel čokoladne ali koruzne (v leclercu na bio in dietnem oddelku) kroglice ali zvezdice brez mleka na suho..... evo tako nekako smo se znašli. Pa zelo velik problem je bil, da ni imel časa oz sploh ni hotel probat oz dat v usta. Ko smo ga na nek način prepričali oz vztrajali, je potem vse pojedel in se lizal, samo začet mu je bilo težko. Samo po parih mesecih ugotoviš, da škoda živcev za vsakodnevno pregovarjanje, ko j epopustil, j eže skoraj bil čas za kosilo In zdaj je naš gospodič pri 27 mesecih začel jesti kar naekrat vanilino (neki nov lino) in to končno z kravjim mlekom in tudi puding že poje z kravjim mlekom. Za zajtrk pa še vedno samo AM kakao , vsa ostala čokoladna mleka su bruh, o čistem kravjem pa itak ne bi. Res pa je da moramo zelo pazit, da ne dobi prepogosto eno in isto hrano, saj danes je lahko njami, jutri bo že fuj. Naš še najljubših piškotov ali čokolade noče vsak dan isto jest, kaj šele da bi vsak dan kake kosmiče žulil. Samo zdaj se več ne sekiram, raste, je zdrav, ni slabokrven... tak da če noče pač noče, če poje samo košček tudi prav. Nekaj mu pripravim, če noče, drugo ne dobi, letam več ne za njim, včasih ga edino podkupimo
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 15.2.2011 15:44:21 >
|
|
|