Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
zafrkavanje otroka zaradi imena 1.8.2012 17:20:52
|
|
|
|
TamiRami
|
Sama še nimam teh izkušenj, kako je zdaj med otroki v šoli, ali lahko "napačno" ime zaznamuje otroka med vrstniki, predvsem v šolskem obdobju. Npr. ime Inja je meni všeč, ampak se bojim, da bi jo zafrkavali. Saj veste izpeljanke svinja itd. Sicer pa potem pomislim, da bi tudi na običajno ime Tina ali kot je ena tukaj že spraševala za ime Stina našli enako zbadljivko. Katera imena so po vašem mnenju taka, ki se jih je bolje izogibati? Sergej je po moje že eno takih. Sem ga slišala v eni trgovini, ko je mamica tako klicala svojega otroka, pa sem takoj pomislila, da je velika možnost, da bo zaradi imena deležen zafrkancij med vrstniki. Kakšne so vaše izkušnje z zafrkavanjem med otroci in iz katerih imen se najbolj zafrkavajo, iz neobčajnih, staromodnih, preveč tujih ali kako?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.8.2012 17:28:55
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: zafrkavanje otroka zaradi imena 1.8.2012 17:46:58
|
|
|
|
benika
|
Je tebi mal dolgčas, a ne? Luna seka?
|
|
|
|
RE: zafrkavanje otroka zaradi imena 1.8.2012 17:52:08
|
|
|
|
Ribica **
|
Dandanes je toliko različnih "čudnih"/nenavadnih imen, da otroci niso sploh pozorni na to, vsaj pri nas se 8-letnik nikoli ne norčuje iz nobenega imena, pa je njegovo precej prikladno za norčevanje, če ga prebreš nazaj. Bolj je v odraslih problem pri zafrkavanju.
|
|
|
|
RE: zafrkavanje otroka zaradi imena 1.8.2012 18:06:51
|
|
|
|
TamiRami
|
IZVIRNO SPOROČILO: flower Zakaj Sergej ni v redu?? Ok, sem pomislila na to, da ima na koncu gej. Verjetno je res v nas odraslih problem, da imamo razne asociacije. benika, na koga pa leti to, da bi mu bilo dolgčas? Meni se zdi to čisto normalna tema. V naših časih pred recimo 20 leti, se v šoli nismo zafrkavali zaradi imen, vsaj v našem razredu nikoli, zdaj pa sem že večkrat od koga slišala, da če dobi otrok "čudno" ime, da je kar velika šansa, da ga bodo v šoli sošolci zafrkavali. Ribica**, a se gre mogoče za ime Lars? Meni je to ime full všeč, pa ne glede kako se prebere nazaj.
|
|
|
|
RE: zafrkavanje otroka zaradi imena 1.8.2012 19:33:32
|
|
|
|
Češnca
|
Otroci so se (med drugim tudi) zaradi imen zafrkavali tudi 20 let nazaj. Imam občutek, da je zbadanja na račun imen zdaj manj. Sem v razredu že naletela na ime, ki se je meni zdelo precej čudno (seveda tega nisem pokazala, poleg tega je otroku prav pasalo ), učenci se niso nikoli norčevali iz te(ga) učenke/učenca - celo zelo priljubljen/a je bil/a med njimi (imena ne bom napisala, ker zna biti celo edino pri nas). Tudi dva Sergeja sem učila in ni bilo nobene zafrkancije zaradi imena. Se pa norčujejo iz marsičesa drugega. Socialne razlike znajo biti zelo očitne...
< Sporočilo je popravil Češnca -- 1.8.2012 19:35:33 >
|
|
[Brisano sporočilo] 1.8.2012 19:56:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: zafrkavanje otroka zaradi imena 1.8.2012 23:01:36
|
|
|
|
mateyka
|
moram rečt da slišim take govorice o zafrkavanju glede imena, nisem pa nikoli v življenju videla kakega teženja na to temo. pa smo mel Mujota in Mohameda v razredu.
|
|
|
|
RE: zafrkavanje otroka zaradi imena 1.8.2012 23:12:10
|
|
|
|
TamiRami
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka moram rečt da slišim take govorice o zafrkavanju glede imena, nisem pa nikoli v življenju videla kakega teženja na to temo. pa smo mel Mujota in Mohameda v razredu. Ne razumem čisto, kaj hočet s tem povedat.
|
|
|
|
RE: zafrkavanje otroka zaradi imena 1.8.2012 23:17:19
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: TamiRami IZVIRNO SPOROČILO: mateyka moram rečt da slišim take govorice o zafrkavanju glede imena, nisem pa nikoli v življenju videla kakega teženja na to temo. pa smo mel Mujota in Mohameda v razredu. Ne razumem čisto, kaj hočet s tem povedat. Da se otroci praviloma ne norčujejo iz imen. Otroci, poudarjam. Najstniki pa že, ampak tukaj gre predvsem za merjenje moči in statusa, kot je ena napisala, predvsem pa za prenos odnosa staršev, torej tega, kar slišijo doma (v okolju, družbi itd. ), torej gre za nek način že za podleganje nekim vplivom. Sami od sebe redko pridejo na idejo, da bi se norčevali iz kateregakoli imena.
|
|
|
|
RE: zafrkavanje otroka zaradi imena 1.8.2012 23:47:00
|
|
|
|
mateyka
|
hočem povedat, da sem kar nekajkrat slišala tukaj bojazni in pomisleke o zafrkavanju glede imena, sama ga pa še nisem doživela. ne osebno, ne kor priča.
|
|
|
|
RE: zafrkavanje otroka zaradi imena 2.8.2012 0:44:35
|
|
|
|
TamiRami
|
Aha, no tudi jaz tega oseno in ne kot priča še nisem doživela, res pa ljudje dosti govorijo o tem v smislu ne dat tega imena, bodo otroka v šoli zafrkavali. Prav zato me je zanimalo, ali je tudi v resnici kaj na stvari.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?