|
RE: za vse, ki delate v vrtcih 1.1.2007 20:02:47
|
|
|
|
mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Pa kaj se zatakneš v to, kaj drugi počno? Mene briga moj otrok in tebe bi moral tudi v prvi vrsti samo tvoj, ne drugi otroci. Kaj si kdo misli o njem, ga pa čim prej nauči, da ga ne sme brigat, ker to so kompleksi prve vrste in je priporočljivo za vsakega, da se jih znebi. Poglej, če ga nekdo pozna, bo itak vedel, kakšen je v resnici, če ga pa ne pozna, pa verjame neumnosti kar vsakemu, kar mu kdo pove, takega človeka pa itak ne rabiš za svojega prijatelja, a ne. Pa ne jezi se zdaj name, ker sem tako direktna. Hotela sem ti le reči, da niti to, če vzg. koga nekam zapiše, ni popolnoma nič važno. Važno je zgolj in samo to, kaj si ti želiš, da bi bilo fajn za tvojega otroka, mislim, kako da se obnaša. Torej se v takem primeru raje vprašaj, ali je res, kar ona govori, ali ni. Če je res, da je otrok počel neumnosti, raje ukrepaj primerno, ker je to zate oz. za otroka dobro,če pa ni res, se je pač zmotila, je ne vzameš zares, se požvižgaš na njene opazke (kaj češ, ljudje smo pač tudi malo plesnivi pod lobanjskimi kostmi včasih, ne moreš se zato sekirat). Se ne sekiram kaj je z drugimi otroci. Gre za to, da je dogodek razglasila meni in vsem staršem, ki so tisti trenutek bili v vrtcu. In dejansko se starši o tem pogovarjajo, preko strašev pride do otrok in otroci se temu primerno (in ne dejanskemu stanju primerno) obnašajo. Pa tudi vzg. se z otroci ukvarja po samo njenem "pridnem" redu. Namreč na steni so risbice samo njej ljubih otrok, razstavi tudi samo izdelke nekaterih, ipd. In kaj hitro je jasno vsem kaj si o katerih otrocih misli. In meni pač ni všeč, da po enkratnem dogodku zažene tako paniko v stilu: "ja vaš pa tega do sedaj ni počel. Že postaja problematičen." In to po tem, ko je prihajal dva meseca domov popraskan Lp, Mojca
|
|
|