Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: za tiste, ki se niste veliko zredile 21.5.2009 11:52:54
|
|
|
|
MAŠKA
|
Jaz ti predlagam, da ješ toliko, da se boš dobro počutila. Res, da se ni dobro prenažirat, ampak stradati in biti lačen v nosečnosti pa tudi ni dobro. Rajši se loti hujšanja po porodu, zdaj pa jej v zmernih količinah, poskusi tudi čim več sadja in zelenjave.
|
|
RE: za tiste, ki se niste veliko zredile 21.5.2009 11:55:54
|
|
|
|
Lunca1
|
Jaz sem se v prvi nosečnosti zredila 9 kg oz. 7 ker sem šla na začetku 2 dol, v drugi pa 7 oz. 4, ker sem šla na začetku 3 dol. Nisem nič pazila, jedla sem normalno, v prvo so mi sploh pasale solate in sadje, v drugo pa je mali bolj zahteval sladkor. No v glavnem pri meni je bila ta teorija potrjena.
|
|
|
|
RE: za tiste, ki se niste veliko zredile 21.5.2009 12:00:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Men je moja G rekla, da glede na moje zaloge, bi lahko nosila dvojčka, pa se mi ne bi bilo potrebno zredit niti za kilogram . No pa sem se za 7kg. Je rekla, da je dojenček kot en parazit v telesu, da iz njega izsrka vse kar potrebuje. Tak da je uravnotežena prehrana bolj zate pomembna, ker otrok bo tiste vitamine in to že dobil iz tvoje krvi in če jih bo malo, potem jih tebi ne bo nič ostalo. Rekla mi je da to, ko nekateri govorijo, da je mamica otročka zažrla oz stradala medtem ko je bila noseča, totalen nonsens in da nosečka kvečjemu sebi škodo dela. Je pa tut rekla da tut to ne velja, da more nosečka jest za dva. Jest mora za enega, s tem da je fino da so živila čim bolj raznolika in bogata.
|
|
|
|
RE: za tiste, ki se niste veliko zredile 21.5.2009 12:06:16
|
|
|
|
skuštrana
|
Nič ne skrbi, otrok si že vzame kar potrebuje. Ne bo zahiranček zaradi tega, ker tega ker ti ne boš kao dovolj jedla. Jaz imam na koncu nosečnosti 75kg, visoka sem 180cm. Na koncu prve nosečnosti sem imela 60kg pa je bil otrok čisto ok (51cm, 3150g). Jej normalno, več zelenjave, sadja,.. Probaj se izogibar sladkarijam in sladkorju kolikor je možno pa bo. Srečno
|
|
RE: za tiste, ki se niste veliko zredile 21.5.2009 12:13:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja točno ... otrok je lahko zahiranček iz čisto drugih razlogov (visok pritisk, slabo delujoča posteljica, itd.) in ne zaradi tega ko ti nebi dovolj jedla.
|
|
|
|
RE: za tiste, ki se niste veliko zredile 21.5.2009 12:22:47
|
|
|
|
manna
|
Jej stvari, ki te dolgo ohranijo sito in ugodno vplivajo na nivo krvnega sladkorja, pa tudi na črevesje: torej polnozrnate testenine, rjav neoluščen riž, pirin polnozrnat kruh, kosmiče, oreščke, meso pa seveda zelenjavo. Pa nič bele moke. Ampak to zarad tebe, kar se otročka tiče, si bo že vzel kar rabi :)
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?