|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   za pop....
26.2.2007 13:42:33   
Anonimen
pa sej mogoče sem že težila kdaj s tem, pa nič ni novega...ampak se moram mal zbruhat :((( ...

hvala bogu živimo 3 km stran od moževih staršev, ki živijo po principu 'sinova dolžnost je da redno (beri vsaj 2krat na teden) pokliče svoje starše in pripelje pokazat družino vsaj 1krat na teden'... ker ti starši mene kot snahe ne prebavljajo odkar imava otroke in pač jaz (ta snaha) sem ter tja postavi kakšno omejitev za vnuke... so se odnosi začeli krhati in ta ubogljivi sin (moj mož) se pač ne odziva več tako redno na te njihove zahteve...  problem je, da ima moj mož specifične psihične težave, ki jih psihično izsiljevanje njegovih staršev še poslabša.. kličejo ga le takrat ko ga rabijo, povabijo nas nikoli, zelo glasno pa očitajo, če se enkrat tedensko ne oglasimo... zato so odnosi vsakikrat slabši.. na naša vabila se odzovejo le redko, čeprav sva se nekaj časa oba kar precej trudila.... na glas tudi ne izražata želje po biti z vnukoma, zato jima ju ne vsiljujeva v varstvo (pač vedno tarnata kolk je dela pri hiši - imata podjetje), ju pa redno tedensko videvata in zelo pogosto kupujeta precej drage zadeve - nepotrebno, ampak očitno si tako potolažita slabo vest.... mož se direktno skregati z njima ne zna, ker je bil po mojem mnenju vzgojen zelo na trdo in so strahovi podzavestno prisotni tudi še sedaj... silim ga tudi ne, ga imam preveč rada in vem kaj to za njega pomeni...

pogovarjat se z njima ne da - tako da to odpade, mene ob obiskih praktično ignorirata in stvari o otrocih sprašujeta le v moji odsotnosti...v prisotnosti mojih staršev ali še koga drugega sta tako hinavska, da je groza... mož je izčrpan od tega in ga domov ne vleče, ampak še vedno dokaj redno tja, ker pač njegova res obvladata tehniko zbujanja slabe vesti, še posebej, ker so odnosi z mojimi starši popolnoma drugačni, tudi stikov je več, ker se že od nekdaj znamo pogovarjat (in tudi skregat) ... po mojem mnenju bi si morali direktno povedati vse, ampak saj v bistvu smo si, pa njima ne potegne, ker živita po principu - ali je po moje, al pa človeka ne povoham več... predvsem me skrbi za moža, ki se sicer dobro drži ampak morda pa mu enkrat poči struna in ne bo šlo več...  otroka ju pač videvata sedaj tako malo, da vpliva na njiju nimata več, vem pa da si tega zelo želita in bojim se kako bo, ko bosta otroka tako velika, da bodo materialne stvari pri njima pomembne... se pač trudim z vzgojo, da je čas z otrokom več kot sto igrač in cunj...

če je katera kaj razumela, naj mi kaj napiše... bom vesela... najrajši pa bi moževe starše prežarčila na drug planet....

groza od groze
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: za pop....
26.2.2007 13:46:10   
Anonimen
Jaz bi se resno distancirala od takih ljudi.

Očitno vaši družinici samo škodijo.

To pa zame niso starši. Mogoče bi jih obiskala dvakrat letno ob kkšnem prazniku ali pa za roj. dan drugače pa ziher ne.

Mož nej si pa tel. menja in naj nove ne pove pa ga ne bodo več psihirali.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.2.2007 14:21:02   
BLAŽIKA
- ali je po moje, al pa človeka ne povoham več...

Tako je bilo pri nas in zato že od lanske velike noči nimamo več stikov. Smo se tudi mi- posebaj partner postavil za družino in tašči povedal kar ji gre. Od takrat pa smo pač mi najslabši, kriva za vse pa sem jaz-čeprav nisem imela niti besedice zraven.
Pač verjetno mora biti tako in me sploh nič ne moti.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.2.2007 14:49:20   
Tonchka
Kaj pa če bi probala se na samem pogovoriti s taščo in ji dopovedati, da s takim ravnanjem najbolj škoduje ravno svojemu sinu (sploh če ima že tako psihične probleme). Nevem, jaz bi se probala (seveda samo v primeru če si vidva oba želita boljše odnose s tastarimi) pogovorit, če pa ne bi zaleglo, pa bi se distancirala od njih. Ne pa si dovolit, da ti bo taščauser posted image govorila, kdaj morate priti k njim, pa kdaj si ONA želi videt vnuke, zato da bo ONA zadovoljna, mislim......Sploh ne razumem da znajo biti eni tastari tok SMOTANI in da jim je čisto vseeno, da zaradi njih njihov otrok trpi. Vso srečo ti želim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.2.2007 15:02:05   
Anonimen
mož naj se nauči živet brez staršev in naj pregrizne že enkrat popkovino

(odgovor članu Tonchka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.2.2007 15:52:33   
Anonimen
Bom anonimna
Pri nas je bila moja mama še hujše. Vsak dan sem hodila k njej 10km. Za njo hodila v trgovino, ji hodila prah brisat, zavese prat, vozila sestro v šolo res je da je mama zbolela ampak kar naenkrat po njenem ni bila sposobna voziti avtomobila jaz sem bila dežurni šofer za vsako stvar. No ob nedeljah smo itak hodili na kosilo ampak jaz sem po kosilu še 2 uri pospravljala tako da sem si po kakšnem letu prišla gor da to nikamor ne pelje.
Cela žlahta me očitajoče gleda, kako sem lahko takšna da ne hodim vsaj 2x na teden čistit stanovanja ji obešat zavese in ostalih gospodinjskih del ampak jaz imam svojo družino. Moja mati pa je jamrala celemu sorodstvu kako je boga da težko hodi, težko nese perilo iz pralnega stroja do sušilca, težko nakuri v peč. Vse to sem hodila vsak dan delati 10 km od doma, kljub temu da je za mano 15 letna hči ampak problem je bil največji da sem jaz šla od doma in bila ta grda.

No po 3 letih se je stanje umirilo in mirno živim srečno s svojo družino. mama pa lahko vse naredi sama, še s kolegico hodi 2x mesečno na večerjo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.2.2007 16:24:45   
tulip
Anonimna, user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.2.2007 16:27:56   
Marogica
Če praviš, da ima mož psihične težave, ki so najbrž povezane z njegovimi starši, mislim, da vsekakršni pogovori in konfrontacije odpadejo. Najbolje bo, če si najde kakšno strokovno pomoč, kjer se bo "naučil" reči svojim staršem ne in predvsem, da bo izgubil t.i. strah pred njihovo avtoriteto. Tulaj bodo pogovori kaj malo zalegli, pa naj gre zate, zanj ali njegove starše.

Pa poizkusita zmajšati kontakte z njegovimi, da bo teh napetosti čim manj. Najdita kakšne izgovore(ni časa, bolezen...), da ne bo izpadlo preveč očitno.

Ja, nič kaj prijetna situacija....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.2.2007 21:50:45   
Anonimen
ja, v bistvu Marogica si ti najbolj dojela našo situacijo in v bistvu tako že delamo... - se zgovarjamo, je pa mučno, predvsem za moža... jaz sem napsihirana kadarkoli grem tja, potem se skuliram, če gre mož sam se potem fotr spravi na njega in ga s pripombami (nizkimi) spravi čist na rob... groza, vam povem...
pogovor definitivno odpade - sem enkrat poskusla - ženska se je obnašala kot da me ni, pa sem ji samo na miren način skušala dopovedat, da se pač tako z mojo hčerko ne dela, ker bo pač še bolj izsiljevala (pa to smo zdaj rešili z omejevanjem stikov)...

a veste kaj je najbolj nizko?? to, da je šel tast tako daleč, da je mene osiral pred mojim očetom (ga pač pozna že iz malih let), da kakšna da sem, da nadziram njune stike s svojimi otroci, da ne pustim da pridejo tja... sem rabila 3 mesce da sem svoje starše prepričala, da morda pa res nisem čist za vse jaz kriva...

ja, stike omejujemo, ampak možu je težko - ga popolnoma razumem šele sedaj po 13 letih poznavanje te družine - psihoti, ampak tako lepo zaviti v celofan da ne moreš verjet... in moj mož je pravi care, da se je že uspel tako zelo distancirat kot se je ... meni v tem položaju ne vem če bi uspelo... vedno neko prefinjeno zbujanje slabe vesti in zalaganje z denarjem - če ga zavrneš postaneš sovražnik št. 1... in istočasno si vzgojen tako, da so ti starši vseeno velika vrednota in zato je težko enostavno potegniti črto in živeti brez njih - ker ti vedno znova prefinjeno dopovedujejo kako zelo dobri so do tebe... uf..... pa sej bo enkrat morda boljš...

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
26.2.2007 22:03:04   
Marogica
Anonimna, da bi čisto "presekali" je brezveze, če ne zaradi drugih stvari, pa zavoljo otrok ne. Bi pa bilo fajn poizkusiti se s kakšnim psihologom, ki lahko nakaže "taktikto", kako se ravna s takšnimi ljudmi, da niso oni užaljeni, pa da tudi tebi oz. tvojemu možu ne pridejo do "živega". Da enostavno dobi "trdo kožo". Da jih lahko kdaj "podjebavate", pa ne bosta opazila.

Še najbolje pa bi ta pomoč prišla tvojemu možu ravno zato, da sam pri sebi pride na čisto in se "osvobodi" teh verig. Mislim, da si tega noben človek ne zasluži-tudi tvoj mož ne. In vedno znova se sprašujem, kako je to možno in zakaj starši to delajo svojemu otroku. Imajo občutek, da je to, kar delajo ljubezen do lastnega otroka?

Mislim, da si tvoj mož resnično zasluži pohvalo, da je tako daleč, kot je. Vendar se bojim, da ga bo notranje to enkrat zlomilo. konec koncev on to dela proti svoji volji, ker ima starše rad, on bi rad, da bi bili kontakti "normalni", da bi ga starši ljubili. In tu je problem. On se mora začeti zavedati, da to niso "normalni" družinski odnosi in komunikacija, torej se mora sprementi tudi on.

Kar pa je vse prej kot lahko. In zato svetujem strokovno pomoč, ki mu lahko nakaže pot, kljub temu pa bo pot moral opraviti sam.

Vse lepo...

R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.2.2007 7:55:12   
Anonimen
hm... ja, obisk strokovnjaka sem že večkrat omenila, pa bo tale mal težka - je mož iz foha, pa precej kritičen do tega... user posted image  ... za svoje težave je sicer šel do psihiatra in  mu je zelo pomagal, ampak takrat se še ni zavedal teh odnosov, ki so sedaj zares izbruhnili ven...
čeprav nekak se mi zdi, da se morda lahko sam izvleče (z mojo pomočjo) iz teh odnosov -pa sej v bistvu mu dobro uspeva in v bistvu se zadnje tedne bolj zaveda, da to niso normalni odnosi... posebej, ker vidi razliko v odnosih pri moji družini in dejansko se zadnje čase tudi pri nas počuti bolj domače - je končno dojel, da je to tudi njegova družina če hoče... pri njihovih je čist živčen, ponižen in tako kot praviš - srčno si želi, da bi bili normalni, ampak ne moreš pol stoletja starega kozla normalizirat - onadva imata svoj stil življenja in to je to... se ne data... sem ter tja sicer upoštevata najine pripombe v zvezi z otroci, ampak mene vztrajno ignorirata, njega pa špikata zarad mene vsak trenutek ko me ni... ne razumeta da s tem sebe tlačita nekam precej nizko...

saj bo... teden ima sedem dni in zaenkrat si pustimo, da nam pokvarita max 1 dan v tednu, včasih celo manj... ostale dni se imamo čudovito in občudujem mojega dragega kako zelo se sprosti in zna odklopit... če ne bo slabšega, menda kar bo...

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.2.2007 10:28:52   
Vijoličarka
Tudi jaz menim, da bi bilo dobro, če bi si mož poiskal strokovno pomoč. Kajti videti je, da sta starša bistra in točno vesta, koga lahko obvladata in koga ne. Ker tebe ne moreta, se vedeta, kot da ne obstajaš.

Strokovnjak bi lahko možu pomagal, da bi se v prvi vrsti znebil slabe vesti. To je od vsega najtežje. Biti vzgojen tako, da so starši svetinja, da je obvezno izpolnjevati njihove kaprice in zahteve, ne glede na to, ali so upravičene ali ne, prenašati, da se ti iz čiste sebičnosti zažirajo v družino.........., pot iz tega je težka in trnova. Kajti tudi starši imajo napake, obstajajo tudi taki, ki svojih otrok ne ljubijo nesebično, ki so pač imeli otroke, ker je to običaj, v svojih otrocih pa nikoli niso videli samostojne osebnosti, ampak samo nekoga, ki jim je dolžan povrniti vse, kar so storili zanj. Če tega ne počne tako, kot si oni to zamišljajo, potem je slab otrok in slab človek.

Mož mora priti toliko k sebi, da bo svojim staršem lahko mirno in odločno povedal, da ne misli hoditi na obisk, če onadva vsak obisk pokvarita z jamranjem in očitki. Naj sprejmeta dejstvo, da ima svojo družino, svoj način življenja in predvsem premalo prostega časa, da bi ga preživljal na natezalnici. Če ne znata uživati v njegovih obiskih, ampak morata vedno vse pokvariti, potem nima smisla, da hodijo tja, sploh tudi zato, ker nočeta upoštevati vajine želje, da vama otrok ne zasipata z dragimi darili. Že tako je v dananšnjem okolju vzgajati otroka, pa četudi vsi sodelujejo, kaj šele, da ti jih eden takole mede.

Za pričakovati je, da se bosta starša, ko bosta začutila, da izgubljata moč nad svojim sinom, začela obnašati še bolj peklensko, zato bo treba vztrajati, dokler ne bosta ugotovila, da ni nobene varitante, da si ga spet podredita. Samo slabe vesti ne. Tvoj mož v končni fazi ni prosil, da bi se rodil, pripravljen jima je pomagati, če je pomoč potrebna, prav rad bi ju obiskal, če ne bi onadva obiske spreminjala v pekel, ni pa dolžan prenašati njunih muh in mučenja.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.2.2007 17:58:04   
Marogica
Se strinjam s tem kar je napisala VIjoličarka.

R. Tagore

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.2.2007 19:21:31   
Anonimen
to je lahko rečt, ampak starši so konece koncev le starši,
tudi moj je moral pregriznit popkovino, že zdavnaj, ampak mu je težko, težko zato, ker bi želel s starši imeti normalen odnos, obenem pa vidi, da je njegova mama podn od podna, pa za to ne more nič naredit,
ne vem, kako bi sicer naredila, če bi bili moji starši tako neumni in brezbrižni, predvidevam, da mi tudi ne bi bilo vseeno...

kaj pa vem...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.2.2007 20:41:37   
Anonimen
čeprav nekak se mi zdi, da se morda lahko sam izvleče (z mojo pomočjo) iz teh odnosov

Se strinjam. Sedaj sta vidva in vajini otroci nova družina, nova celica, v kateri se oblikujejo novi odnosi med družinskimi člani. Ne glede na to, kako ga verjetno obremenjujejo odnosi in občutki iz preteklosti pa tudi sedanje vezi s starši, pomeni nova družina priložnost,da stare stvari pustimo za sabo in začnemo tkati nove.

Kakšne bodo, je stvar naše odločitve in našega poguma, da se spustimo v nove in do zdaj oddaljene dimenzije medsebojne intime in zaupnosti. Preteklost je lahko breme, lahko pa tudi priložnost, da se ob razumevajočem partnerju, tebi, mož počuti varnega, razumljenega in ljubljenega. Lažje je, če v te odnose stopamo z določeno podporo in pozitivno čustveno doto staršev, nikakor pa ni "konec sveta", če je to tkanje nekaj časa težje.

Bodi mu v podporo in pomoč, in obrestovala se vama bo.

Kar se tiče staršev, bi jaz za vsaj za nekaj časa zelo omejila. Na 1x na mesec, mogoče za odtenek večkrat. In striktno bi po vnaprejšnji najavi, da ne potrebujete ničesar, odklonila vsako darilo.

Konec koncev so tako oni kot mi odrasli ljudje, z vso pravico živeti na sebi lasten način. Samo dejstvo, da so oni biološki starši, jim ne daje nikakršne avtomatične pravice, da vas "nadzirajo", da zahtevajo, da jim namenite vas čas, še manj pa, da vas opravljajo pri komerkoli. Če vas niso sposobni sprejeti kot razumnega in samostojnega partnerja v medsebojnih odnoosih, je to predvsem njihova težava, ne vaša. Ki jo trenutno plačujete vi s tistim, kar je najbolj dragoceno. Težavami z zdravjem ter s "pokvarjenim" dnevom. Oni nimajo nikakršne pravice, da vam dneve kvarijo, pravica vseh nas pa je, da živimo lepo. Ne pustite si je vzeti samo zato, da se bo nekdo opravljivo naslajal nad vami.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
27.2.2007 22:51:17   
Anonimen
je punce - hvala... bom dala možku za prebrat... pa tle ste ratale res že hude strokovnjakinje...
ne, resno ste lepo napisale in takooooo zelo prav imate!!!
držite zdaj pesti, da nam uspe... saj v bistvu sem zadovoljna da nam gre kar dobro in upamo še na boljše seveda - optimizime mora bit user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
27.2.2007 22:58:14   
Marogica
Anonimna, iz vsega srca vama želim, da vama rata in da se konča zgodba......"če nista umrla, živita še srečno sedaj"...user posted image

Pa lep pozdrav tvojemu možu, ki se, upam, zaveda, da ima poleg sebe pogumno in požrtvovalno ženo.user posted image

R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?