|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začetki hoje - učenje???
29.12.2009 19:45:12   
soncica01
pri nas je takole - čez par dni bo punčka stara 11 mesecev, še ne hodi, premika se sama ob sedežni.

Na fizioterapiji so nam svetovali nakup poganjalčka za učenje hoje. No, in punčka naredi dva koraka in se takoj vrže dol na ritko, se obrne in gre drugam, tako da nam učenje hoje s pomočjo poganjalčka še ni steklo.

Zato me sedaj zanima, kdaj so vaši otroci shodili in kako ste jih na to pripravljali - učili oziroma kaj svetujete?


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: začetki hoje - učenje???
29.12.2009 19:59:29   
Katy78
Nobeno učenje ni potrebno. Ko bo otrok pripravljen, bo shodil sam, brez kakršnih koli pripomočkov. Mi sicer imamo tako igralno mizico, ob kateri stoji, gor pa so tipke za glasbo in podobno, kaj hitro pa je ugotovil, da jo lahko poriva pred sabo in jo uporablja kot poganjalčka in šiba po stanovanju. Ali pa se prime sesalca in potem gas po stanovanju. Ampak te dni razmišljam, da bi mu mizico kar pospravila, ker dvigne se in hodi povsod, ne samo ob kavču, tudi ob steni in v predsobi ob ogledalu. user posted image  Sicer pa sem vprašala tudi fizioterapevtko, pa je rekla, da jo ima lahko, da pa ni fajn, da bi ta mizica kar sama šibala ob najmanjšem dotiku. To mizico mora sicer kar fajn potisnit ampak vseeno jo bom pospravila, kar naj trenira brez nje. user posted image

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: začetki hoje - učenje???
29.12.2009 20:47:01   
pinkiponki
Ja saj 11 mesecev je še precej zgodaj, pomoje se nikamor še ne mudi

_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/




(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: začetki hoje - učenje???
29.12.2009 21:20:44   
daša
Najslabše je tisto vlačenje za roke. Ker nima možnosti se učiti loviti ravnotežja. Čeprav je tako, če je z otrokom razvojno vse OK, mu po mojih izkušnjah (prvi otrok) tudi to ne škodi.

Pri mlajšem so mi v razvojni rekli, naj mu samo pustim prostor in možnost hoje ob opori + toliko razmaka med eno oporo do druge, da se začne spuščat. Torej v prvi fazi je bil to kavč, v drugi pa relacija kavč-omara-kavč-mizica. In to je to.

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: začetki hoje - učenje???
29.12.2009 21:41:06   
SaaS
Jaz ju tudi nisem nič posebej učila.
Prvi je bil zelo pozen. Pri 14 mesecih se je šele potegnil na noge. Fizioterapevt mi je rekel, da mu pustimo in ga ne silimo in forsiramo hoje. Da bo že shodil, ko bo. Da se ne da kaj dosti prehitevati. Tako, da ga jaz nisem nič "učila". Shodil je potem pri 17. mesecih.
Drugi pa je shodil pri 13. mesecih in tudi nismo nič posebej delali na tem. Spomnim pa se, da je drugi veliko bolj padal, bil nestabilen, nesiguren, se lovil. Prvi, ko je shodil, je shodil, brez padanja, lovljenja. Je tako dolgo čakal, je šel na "ziher varianto".
In še zdaj je prvi sin ziheraš. Če je siguren, potem naredi nekaj, če ni, potem raje ne gre v to..  user posted image . Drugi pa brez premisleka naredi, če se mu zazdi. Če bo "padel", se bo pa pobral in še enkrat probal.. user posted image .
Ja, ko zdaj razmišljam, se je njun karakter odražal že pri tem - začetku hojeuser posted image .

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: začetki hoje - učenje???
29.12.2009 23:21:43   
slovenka
Ja, jaz sem tudi nasprotnica učenja. Bo že... Naša se je postavila na noge kmalu po 7. mesecu in smo mislili, kako hitro bo shodila. Pa je tam pri 10 mesecih že lepo sama stala in naredila kak korak, ampak se ni upala spustiti... Ampak nismo nič forsirali. Tri dni po svojem rojstnem dnevu, na katerem je videla drugo malo pupo hoditi, se je sama spustila in prehodila dnevno. Sedaj pa še preveč laufa, skače itd.user posted image Meni se kar smilijo tisti, ki jih starši forsirajo, pa so še celi mehki v nogah... Saj mali, ko je pripravljen, shodi, ko pa ni, pa mu je samo muka vse skupaj.

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?