Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Petraa otroku ne daš GH jest,da vidiš če je pripravljen!!!! Večina otrok doseže te znake (kakšen lahko tudi manjka) po dopolnjenem 6. mesecu. Znaki so naslednji: -otrok bo samostojno in dobro sedel - imel razvito koordinacijo roke-usta - izgubljal izrazit refleks izplazenja jezička, ki je potreben za sesanje - otrokova prebavila so že dovolj zrela za sprejem druge hrane (nezrelost vidimo tako, da otrok izloča cele koščke neprebavljene hrane) - je sposoben hrano prežvečiti in pogoltniti - dobiva ali že ima zobe in ima veliko željo po žvečenju - kaže izrazito zanimanje za hrano na krožnikih družinskih članov in grabi hrano z njih - po dopolnjenem 6. mesecu nenadno povečanje števila podojev (ki nimajo vzroka v bolezni, zobenju, poskokih v rasti ali zaradi spremembe običajnega načina življenja v družini) ki traja več dni In pa uvajanje GH http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978731,1978738#msg-1978738 Petraa - na tole bom rekla samo tole - naš bo v soboto star 5 mesecev in sem prepričana, da je pripravljen na gh, vendar mu je zaradi svojih alergij še kake pol meseca ne bom dala - bom povlekla kolikor se bo dalo. Če ne prej, bova prav gotovo začela pri 6ih mescih. No, pa da ne bom pozabila, kaj sem hotela povedati. Tole je vse lepo in prav, samo tole je teorija, v praksi se mora pa vsaka mama odločit po svoje. Če je otrok na adaptiranem mleku, naj bi se začelo z gh že pri 4ih mesecih - tega očitno še nisi slišala, oz. kje prebrala. In ne zdi se mi prav, da napadate žensko, ki je v dilemi. ilatic - meni je patronažna rekla, da je to, če se otrok zbuja, lahko prvi pokazatelj, da mu samo mleko ni več dovolj. In tudi pediatrinja je tega mnenja in jaz bi mu prav gotovo že uvajala gh, če ne bi imela sama toliko alergij. V glavnem, ne se sekirat, lahko poskusiš z Novalacovo Prvo žitno kašico, pa malo bolj jo razredči. Baje je fajn začet z rižem. Patronažka mi je rekla, da mu lahko dam tudi rižolino, seveda z AM ali svojim mlekom. Naš je že pri 4ih mescih požiral z očmi vso hrano na mizi, zdej pije iz kozarca, se kar trese za njega. Tko da sej lahko sprobaš, pa boš vidla, kakšen bo odziv - če ne bo šlo, lahko še vedno počakaš. Pa želim vama čimveč zabavnih hranjenj - meni so otroci tko lušni, ko začnejo jest gh.
|