Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ni ji všeč 23.4.2009 21:35:48
|
|
|
|
Paštetka
|
Pa saj ni važno, če sekremži. Spoznava okuse. To je normalno. Mleko je sladko, jabolka kisla. Ti kar uvajaj lepo naprej. Jaz bi rekla najprej zelenjavo in šele potem sadje, ker je sadje sladko in potem ponavadi nočejo več zelenjave. Krompir, brokoli, orovt, cvetačo, zeleno, koruzo, pa vmes mogoče kakšno sadje, ala banano, hruško, marelico, slivo, pa riž, polento, kakšne kosmice...
|
|
RE: ni ji všeč 23.4.2009 21:42:34
|
|
|
|
mamaemem
|
Paštetka hvala za pomoč, sem pa premalo natančno napisala. Ne samo da se kremži, ampak vse ven pljune, tako da nič ne poje. Jabolčni sok ji je bil tako zanič, da ji je šlo kar na bruhanje. Sem pomislila, da je za začetek preveč močan okus. Mogoče bi ji korenček najprej skuhala, pretlačila in razrečila z mojim mlekom?
|
|
|
|
RE: ni ji všeč 23.4.2009 21:47:15
|
|
|
|
Paštetka
|
ja, lahko ji razredčiš svojim mlekom. To, da z jezikom poriva ven je normalno, ker ga še ne zna uporabljati. Zdaj se ga bo učila na novo "vrteti" . Pa tudi ti se boš kmalu naučila finte kako potisniti žlico noter, da manj pljune ven. Kar pogumno naprej z uvajanjem
|
|
RE: ni ji všeč 23.4.2009 21:55:23
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Jaz bi rekla najprej zelenjavo in šele potem sadje, ker je sadje sladko in potem ponavadi nočejo več zelenjave. Zanimivo, pri nas sladkega itak ne mara
|
|
|
|
RE: ni ji všeč 23.4.2009 22:48:14
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Jaz bi rekla najprej zelenjavo in šele potem sadje, ker je sadje sladko in potem ponavadi nočejo več zelenjave. Zanimivo, pri nas sladkega itak ne mara Normalno,zgodaj je treba zacet,ce bo manekenka . Mi smo tudi probali s korenjckom,ni sans,da bi pogoltnila,se je kar davila...potem cez par dni cvetaco,spet nic,cez kak teden jabolko,in je bilo ze bolje...sem pa vse mesala z mlekom in to kar lep cas.
|
|
|
|
RE: ni ji všeč 24.4.2009 9:37:07
|
|
|
|
romta
|
Pri nas je trajalo dva meseca, da je pojedel po par žličk. Vedno ko je bil nov okus je vrgel ven... Treba je bit potrpežljiv, sploh ni panike, če se to dogaja. Jaz se nisem nič sekirala in sedaj je normalno. Pri prvem teh problemov ni bilo.Tko da je to zelo odvisno od otroka do otroka. Pa veliko sreče!
|
|
RE: ni ji všeč 24.4.2009 12:49:16
|
|
|
|
Pika Nogavička*
|
Ja, taki so ponavadi polno dojeni otroci. Edini, po moje pameten nasvet je......POTRPEŽLJIVOST! Tudi naša punčka je bila 6m polno dojena in tudi ni bila prav nič navdušena nad hrano. Po njenem vztrajnem pljuvanju vsega kar sem ji ponudila sem ugotovila, da ni problem v tem, da zavrača hrano zaradi okusa, ampak predvsem sploh ni vedela kaj naj s tem, kar ji dajem v usta. Enostavno je potrebovala čas, da je dojela, da je to hrana. Po mojem vztrajnem vsakodnevnem dajanju hrane v usta in njenem kremženju in pljuvanju ven, pa je počasi le spoznala drugačen okus in gostoto hrane, počasi celo pogoltnila dve žlički na dan in potem kar naenkrat, čez noč, je pojedla cel obrok. Ti le potrpežljivo vztrajaj, pa bo. Še vsak otrok je slejkoprej začel jesti, mudi se pa nikamor.
|
|
RE: ni ji všeč 24.4.2009 13:36:27
|
|
|
|
bskrle
|
Ti le potrpežljivo vztrajaj, pa bo. Še vsak otrok je slejkoprej začel jesti, mudi se pa nikamor. Jaz z GH otrok ne silim, dokler imam dovolj mleka, raje dojim. Vedno dam pa tako hrano, ki bi jo tudi jaz jedla. Npr. raje jabolko, banano ... kot korenčkov sok.
|
|
RE: ni ji všeč 25.4.2009 9:56:48
|
|
|
|
poli*
|
Mi imamo tudi tak problem. Je polno dojena, sedaj stara 6 m, in bi kar pri mamici jedla. Imamo kar borbe, da poje kakšno žličko. ma bo že
|
|
|
|
RE: ni ji všeč 25.4.2009 21:03:09
|
|
|
|
lana17
|
Jaz sem imela tudi problem pri uvajanju GH, količinsko je pojedel zelo malo (par žlic), razen riževe kašice. Ko pa sem mu zelenjavo umešalo v juho, je začel jesti. Mogoče je bilo vse prezgodaj in je rabil čas, da se navadi na okus GH, kajti zdaj pri 7. mesecih je normalno, sicer lih ni ljubitelj sadja (razen banan in sliv).
|
|
RE: ni ji všeč 25.4.2009 21:17:39
|
|
|
|
emica2008
|
živjo. brala sem da je treba GH uvajati postopoma. nekaj časa samo ene vrste hrana, da se dojenček navadi na nov, drugačen okus. šele deseto hranjenje oz. po nekaj dneh po začel počasi požirati hrano. pri nas je bilo tako. na začetku sploh ni vedela kaj naj naredi s tem kar ima v ustih. začeli pa smo z riževimi kašicami od milupe (mlečni ter banana okus) in po nekaj dnevih jih zdaj že obožuje.
|
|
|
|
RE: ni ji všeč 27.4.2009 13:54:36
|
|
|
|
pajčolanka
|
mam čisto enako situacijo doma. Pa sem se odločila da bova začeli najprej z riževo kašico na mleku-da ni taka sprememba okusa-korenček/mleko je kar zalika. In da bo sploh pogruntala kaj jaz hočem s tem jo ji nekaj z žličko probam dat v usta. Potem bom pa postopoma v kašico dodajala jabolko, korenček...da bo postopoma prešla na okus.
|
|
|
|
RE: ni ji všeč 27.4.2009 20:12:46
|
|
|
|
EMILY 3
|
tud pri nas je problem,ker noče dol pogoltnit.sma pa začela z kuhano jabolko.in mi pojedo čisto nič.usta je lepo otpiral,ampak ni htel dol požirat in je na konci vse ven izpljunil....tako da bom zdaj probala z mlečno kašico pa žlički.pa bomo videli....ce nebo sprejel boma še malo počakala ker drugo nama niti ne preostaja
|
|
|
|
RE: ni ji všeč 27.4.2009 20:14:13
|
|
|
|
onur
|
jaz pa sem provala s frutki in tudi kar pljuva ven, kakšno žlico pa poje. sem jih provala malo pomešat z mlekom npr. hruško in tudi ni šlo dol. upamo, da počasi bo šlo, saj smo šele na začetku. se mi zdi pa, da se zdaj zmrduje tudi pri mleku, ker misli začteka, da je kaj drugega.
|
|
RE: ni ji všeč 28.4.2009 11:51:10
|
|
|
|
Tosca
|
Tudi pri nas je podobno, pa bo jutri 6 mesecev in je polno dojna. Sem začela s korenčkom, pa potem cvetačko, krompirčkom. Sem hotela vztrajati najprej na zelenjavi in šele potem iti na sadje. Pa mi je bilo pri vsej zelenjavi čudno, da je komaj usta odprla. Sem bila prepričana, da pač še ne ve, kaj naj sploh počne z GH. Potem pa sem po enih 9 dneh, ko smo bile še vedno na dobre pol žličke, obupala in ji čisto za štos dala banano. Ja, pri tej je pa usta še kako odpirala! Hja, sedaj sem odstopila od svojega načela in ji pač lepo dajem vse pomešano z banano, da vsaj nekaj poje. Saj bi še čakala z GH, pa zadnji mesec slabo napreduje, pa še refluks jo muči.
|
|
|
|
RE: ni ji všeč 28.4.2009 13:03:38
|
|
|
|
mateyka
|
kadar hrano ven poriva z jezičkom in pljuva, še ni pripravljena na GH. počakaj 14 dni in probaj še enkrat.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.4.2009 14:11:49
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: ni ji všeč 29.4.2009 8:35:58
|
|
|
|
pajčolanka
|
no jaz sem moji zdaj dva dni dajala riževo kašico z banano, danes jo še dobi, jutr greva pa na korenček. Se mi zdi da vsak dan več dobi vase.
|
|
|
| Stran: [1] |
katero ime?diana3katero ime naj izbereva?niki (
34%)
nicol (
11%)
ališa (
11%)
kiara (
44%)
Število vseh glasov: 311Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!