|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začetek uvajanja - ni ji všeč
23.4.2009 21:29:54   
mamaemem
Živjo, rabila bi vaš nasvet.

Ima 6-mesečno deklico, polno dojeno. Začeli sva z uvajanjem goste hrane. Najprej sem probala s korenčkom in potem z jabolkom, in po jabolku se je še bolj kremžila kot pri korenčku. S čim naj probam sedaj? 

Hvala za mnenja!

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 24.4.2009 14:34:41 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ni ji všeč
23.4.2009 21:35:48   
Paštetka
Pa saj ni važno, če sekremži. Spoznava okuse. To je normalno. Mleko je sladko, jabolka kisla. Ti kar uvajaj lepo naprej.
Jaz bi rekla najprej zelenjavo in šele potem sadje, ker je sadje sladko in potem ponavadi nočejo več zelenjave.
Krompir, brokoli, orovt, cvetačo, zeleno, koruzo, pa vmes mogoče kakšno sadje, ala banano, hruško, marelico, slivo, pa riž, polento, kakšne kosmice... 

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu mamaemem)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.4.2009 21:42:34   
mamaemem
Paštetka hvala za pomoč, sem pa premalo natančno napisala. Ne samo da se kremži, ampak vse ven pljune, tako da nič ne poje. Jabolčni sok ji je bil tako zanič, da ji je šlo kar na bruhanje. Sem pomislila, da je za začetek preveč močan okus. Mogoče bi ji korenček najprej skuhala, pretlačila in razrečila z mojim mlekom?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.4.2009 21:47:15   
Paštetka
ja, lahko ji razredčiš  svojim mlekom.
To, da z jezikom poriva ven je normalno, ker ga še ne zna uporabljati. Zdaj se ga bo učila na novo "vrteti"user posted image . Pa tudi ti se boš kmalu naučila finte kako potisniti žlico noter, da manj pljune ven.
Kar pogumno naprej z uvajanjem

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu mamaemem)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.4.2009 21:55:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Jaz bi rekla najprej zelenjavo in šele potem sadje, ker je sadje sladko in potem ponavadi nočejo več zelenjave.

Zanimivo, pri nas sladkega itak ne mara user posted image

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.4.2009 22:48:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Zanimivo, pri nas sladkega itak ne mara user posted image

Normalno,zgodaj je treba zacet,ce bo manekenkauser posted image .

Mi smo tudi probali s korenjckom,ni sans,da bi pogoltnila,se je kar davila...potem cez par dni cvetaco,spet nic,cez kak teden jabolko,in je bilo ze bolje...sem pa vse mesala z mlekom in to kar lep cas.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
24.4.2009 9:37:07   
romta
Pri nas je trajalo dva meseca, da je pojedel po par žličk. Vedno ko je bil nov okus je vrgel ven... Treba je bit potrpežljiv, sploh ni panike, če se to dogaja. Jaz se nisem nič sekirala in sedaj je normalno.
Pri prvem teh problemov ni bilo.Tko da je to zelo odvisno od otroka do otroka.

Pa veliko sreče!

Kjer je volja je pot!

(odgovor članu mamaemem)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.4.2009 12:49:16   
Pika Nogavička*
Ja, taki so ponavadi polno dojeni otroci.
Edini, po moje pameten nasvet je......POTRPEŽLJIVOST!

Tudi naša punčka je bila 6m polno dojena in tudi ni bila prav nič navdušena nad hrano. Po njenem vztrajnem pljuvanju vsega kar sem ji ponudila sem ugotovila, da ni problem v tem, da zavrača hrano zaradi okusa, ampak predvsem sploh ni vedela kaj naj s tem, kar ji dajem v usta. Enostavno je potrebovala čas, da je dojela, da je to hrana. Po mojem vztrajnem vsakodnevnem dajanju hrane v usta in njenem kremženju in pljuvanju ven, pa je počasi le spoznala drugačen okus in gostoto hrane, počasi celo pogoltnila dve žlički na dan in potem kar naenkrat, čez noč, je pojedla cel obrok.
Ti le potrpežljivo vztrajaj, pa bo. Še vsak otrok je slejkoprej začel jesti, mudi se pa nikamor.

Nisem debela......sem ženska in pol!

(odgovor članu romta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.4.2009 13:36:27   
bskrle
Ti le potrpežljivo vztrajaj, pa bo. Še vsak otrok je slejkoprej začel jesti, mudi se pa nikamor.

Jaz z GH otrok ne silim, dokler imam dovolj mleka, raje dojim. Vedno dam pa tako hrano, ki bi jo tudi jaz jedla. Npr. raje jabolko, banano ... kot korenčkov sok.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Pika Nogavička*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.4.2009 9:56:48   
poli*
Mi imamo tudi tak problem. Je polno dojena, sedaj stara 6 m, in bi kar pri mamici jedla. Imamo kar borbe, da poje kakšno žličko.
ma bo že

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.4.2009 21:03:09   
lana17
Jaz sem imela tudi problem pri uvajanju GH, količinsko je pojedel zelo malo (par žlic), razen riževe kašice. Ko pa sem mu zelenjavo umešalo v juho, je  začel jesti. Mogoče je bilo vse prezgodaj in je  rabil čas, da se navadi na okus GH, kajti zdaj pri 7. mesecih je normalno, sicer lih ni ljubitelj sadja (razen banan in sliv).

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.4.2009 21:17:39   
emica2008
živjo. brala sem da je treba GH uvajati postopoma. nekaj časa samo ene vrste hrana, da se dojenček navadi na nov, drugačen okus. šele deseto hranjenje oz. po nekaj dneh po začel počasi požirati hrano.  pri nas je bilo tako. na začetku sploh ni vedela kaj naj naredi s tem kar ima v ustih. začeli pa smo z riževimi kašicami od milupe (mlečni ter banana okus) in po nekaj dnevih jih zdaj že obožuje.

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.4.2009 13:54:36   
pajčolanka
mam čisto enako situacijo doma.
Pa sem se odločila da bova začeli najprej z riževo kašico na mleku-da ni taka sprememba okusa-korenček/mleko je kar zalika. In da bo sploh pogruntala kaj jaz hočem s tem jo ji nekaj z žličko probam dat v usta.
Potem bom pa postopoma v kašico dodajala jabolko, korenček...da bo postopoma prešla na okus.

(odgovor članu emica2008)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.4.2009 20:12:46   
EMILY 3
tud pri nas je problem,ker noče dol pogoltnit.sma pa začela z kuhano jabolko.in mi pojedo čisto nič.usta je lepo otpiral,ampak ni htel dol požirat in je na konci vse ven izpljunil....tako da bom zdaj probala z mlečno kašico pa žlički.pa bomo videli....ce nebo sprejel boma še malo počakala ker drugo nama niti ne preostajauser posted image

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.4.2009 20:14:13   
onur
jaz pa sem provala s frutki in tudi kar pljuva ven, kakšno žlico pa poje. sem jih provala malo pomešat z mlekom npr. hruško in tudi ni šlo dol. upamo, da počasi bo šlo, saj smo šele na začetku. se mi zdi pa, da se zdaj zmrduje tudi pri mleku, ker misli začteka, da je kaj drugega.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu EMILY 3)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.4.2009 11:51:10   
Tosca
Tudi pri nas je podobno, pa bo jutri 6 mesecev in je polno dojna. Sem začela s korenčkom, pa potem cvetačko, krompirčkom. Sem hotela vztrajati najprej na zelenjavi in šele potem iti na sadje. Pa mi je bilo pri vsej zelenjavi čudno, da je komaj usta odprla. Sem bila prepričana, da pač še ne ve, kaj naj sploh počne z GH. Potem pa sem po enih 9 dneh, ko smo bile še vedno na dobre pol žličke, obupala in ji čisto za štos dala banano. Ja, pri tej je pa usta še kako odpirala!user posted image  Hja, sedaj sem odstopila od svojega načela in ji pač lepo dajem vse pomešano z banano, da vsaj nekaj poje.

Saj bi še čakala z GH, pa zadnji mesec slabo napreduje, pa še refluks jo muči.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.4.2009 13:03:38   
mateyka
kadar hrano ven poriva z jezičkom in pljuva, še ni pripravljena na GH. počakaj 14 dni in probaj še enkrat.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
28.4.2009 14:11:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
29.4.2009 8:35:58   
pajčolanka
no jaz sem moji zdaj dva dni dajala riževo kašico z banano, danes jo še dobi, jutr greva pa na korenček.
Se mi zdi da vsak dan več dobi vase.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: začetek uvajanja - ni ji všeč
18.6.2009 17:57:04   
prijateljp
Lep pozdrav!

Tudi naša deklica je bila 6 mesecev polno dojena. Potem pa smo začeli z uvajanjem GH. Prve tri tedne ni praktično nič pojedla, potem pa se je izboljšalo. Začeli pa smo s sadjem (jabolček, hruška ..), zelenjavo (korenček ...), z raznimi kašicami in tudi frutki.

Imamo pa drugo težavo. Ker mojega mleka ni več toliko kot ga je bilo bi želela, da začne piti mlečno formulo. A noče in noče. Ne vem, ali ji ni všeč okus ali pa noče piti po steklenički.

Ali mi lahko kdo svetuje, kaj naj storim, da bo začela piti mleko po steklenički!!!

(odgovor članu mamaemem)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

katero ime?
diana3

katero ime naj izbereva?

niki (34%)

nicol (11%)

ališa (11%)

kiara (44%)

Število vseh glasov: 311

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!