|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začetek pravega poroda
12.2.2007 8:35:17   
slumpo
zanima me glede začetka poroda.

če imaš popadke normalno imaš čas priti do porodnišnice v pravem času....kaj pa če ti odteče voda recimo malo oz če ti odteka počasi.
gre se namreč zato da živim v okolici Lj roditi pa  bi želela v Postojni. rabiš cca pri prazni cesti 40 min (kaj šele če je gužva) ali imam čas pri odtekanju vode priti tako daleč ali mi boste rekle naj ne raskiram in naj grem v takem primeru raje v najbližjo porodnišnico. kaj pa če ti full vode odteče naenkrat. kok vas je imelo takšno situacijo da se je porod začel ne z popadki ampak z odtekanjem vode?

mogoče sem mal zakomplicirala ....ampak ni me strah poroda temveč kako bom vedela da se porod začenja in koliko mam še časa da pridem do porodnišnice ob razližnih znakih začetka poroda?

prosim za čimveč odgovorov da si bom znala ustavit nek zaključek
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: začetek pravega poroda
12.2.2007 8:41:08   
CUKRČEK
od odteka vode do poroda je lahko še zelooo dolga, zato nič bat.
Meni je ponoči okol pol enih odtekla voda. Popadkov še ni blo. Rodila sem ob pol devetih zjutraj. Tako da ni panike....boš že prišla do porodnišniceuser posted image

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.2.2007 8:59:04   
flower power
meni je odtekla voda okrog 10.30, rodila pa sem ob 16.50 tako da po mojem imaš čas.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.2.2007 9:34:48   
nas5
Ne bi te rada strašila, ampak meni je voda pri drugem porodu odtekla ob 2.30 zjutraj, ob 3h sem že držala štručko. Pri tretjem pa mi je voda odtekala počasi od 7h zjutraj, pa smo štručko imeli že ob 8.30. Mi je pa babica v mater. šoli govorila, naj pridem raj prej. Pozanimaj se pri ginekologinji, jaz sem namreč nosila zelo nizko, že pri 7 mesecih mi je rekla naj se čuvam. Ne vem , Postojna je daleč.

(odgovor članu flower power)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.2.2007 9:39:00   
slumpo
cukerček in flower power  pa je vama odteklo full vode ali je odtekala zelo počasi.

(odgovor članu nas5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.2.2007 11:44:03   
sezam
Po moje ni panike, saj ko ti voda odteče, se morajo popadki šele začeti. Tako, da boš sigurno prišla do P. Samo, če želiš iti rodit v Postojno in si iz LJ, naj te pelje dragi (ali nekdo drug) in ne kliči rešilca. Le ta te bo peljal v LJ (napotnica velja do najbližje porodnišnice in ne kamor ti želiš). V avtu si pa sedež pripravi tako, da boš čimbolj ležala.

Ko je rodila kolegica, je imela čas priti iz Mirne pri Trebnjem do LJ ob 11 h zvečer - rodila šele drugi dan ob 8.30.user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.2.2007 11:51:52   
tinaaja
V primeru popolnega razpoka ovoja - da ti odtece voda, cim manj hodit, v avto, lezec polozaj in pici v postojno. Imas zeloooo majhno moznost, da bi se tok hitro odvilo, da bi rodila v avtu. Ce ti oddteka pocasi, pa naceloma itak ni panike.
Do odteka plodovnice pa ne pride ravno zelo pogosto, vecinoma so popadki tisti, ki napovejo prihod novega clana. Verjetno se bos pa tudi v dani situaciji sproti odlocala, kaj narest.

Morda se tole: ce je plodovnica cista, prozorna, potem se otrocek dobro pocuti in ni vecje panike. Ce je plodovnica rdeca ali zelena, potem pohiti v porodniscnico, ker to nakazuje na stisko otrocka in je pomembno, da si cim prej v oskrbi.

Se najbolje pa bo, ce povprasas svojega G za strokoven nasvet.

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.2.2007 11:53:52   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: slumpo

cukerček in flower power  pa je vama odteklo full vode ali je odtekala zelo počasi.

Meni je odteklo kak deci vode. Potem je bilo konec z odtekanjem.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.2.2007 8:21:40   
Taja Nagaja
Meni je voda odtekla ob 23. uri ob 1.15 pa sva že imela Bino. Saj se lahko odločiš ko boš vedela, da se je začelo. Navsezadnje lahko prideš v Postojno prej kot čez Ljubljano v prometni konici. 

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.2.2007 16:39:21   
flower power
slumpo, meni je tudi odteklo kak deci vode in konec

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.2.2007 9:57:10   
katjuša79
Bodi pozorna na odluščenje čepa. To boš videla tako, da boš na spodnjem perilu opazilardečo-krvavo sluz. To pomeni da se bo porod kmalu začel(lahko traja tudi do tri dni predno greš rodit)je ponavadi prvi znak. Drugače porodi ne grejo tako hitro kot bi si želeli(razen redkih srečnic). Meni je voda odtekla v enem sunku. Kar naenkrat je poknilo kot bi počil vodni balon in se je ulilo(cela poplava), vendar je trajalo še 6 ur predno sem rodila.
Naj te ne skrbi kako boš vedela, da se je porod začel, ker to pač veš-začutiš user posted image .
Srečno

(odgovor članu flower power)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.2.2007 10:10:50   
žmož
Živ!
Meni je voda odtekla oz.začela odtekati v četrtek zjutraj-rečejo, da odteka po žepih, rodila pa sem v soboto zjutraj ob 03.52.
Sem pa ležala v bolnici, tako da so tudi oni rekli, da bomo počakali na popadke, če pa v 48 urah ne bi bilo še nič, bi mi porod sprožili. Ko pa sem enkrat dobila (svoje) popadke, sem rodila zelo hitro.
po moje je vse odvisno od posameznika, vendar menim, da bi zdržala do Postojne, sam pa se moraš odpravit takoj, ko ti telo da znak in ne čakat, da se pričnejo pogosti popadki oz. popadki po odteku vode. Če boš prišla prezgodaj v Postojno, te bodo tako ali tako poslali na sprehod oz  ležat....

< Sporočilo je popravil žmož -- 15.2.2007 10:11:41 >

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?