|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začetek poroda
11.12.2009 13:27:02   
emsika
pozdravljene!

v ponedeljek imam PDP, in me zanima sledeče:

moj trenutni položaj je takšen: bolečine kot pri menstruaciji, ko te začne "šraufati", zadaj v križu rahle bolečine, izcedek (ni še rožnat ampak so tiste kepice, ki so kao od čepa).. in tudi ponoči me je ene dvakrat, trikrat zvijalo...

zanima me, ali je to že začetek poroda..ne vem niti kako moram potem meriti popadke, ko se začnejo..skrbi me malo, ker sem 42 km oddaljena od celja, da ne bom zamudila... prosim pomagajte mi, ker nimam pojma o pojmu, in sem povsem neizkušena..

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: začetek poroda
11.12.2009 13:31:13   
MATEJKA_
lahko bi bil to začetek...
meni se je čep (ne krvav) izlušču kakšen teden prej... najprej se malo uleži in počakaj, če se bo umirilo. če se ne bo, pokliči v porodnišnico in jim obrazloži situacijo - še posebej to, da si toliko oddaljena.

vso srečo user posted image

(odgovor članu emsika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.12.2009 15:44:26   
mamica2009
Tudi sama sem 30 km bila oddaljena od porodnišnice, doma so se začeli popadki ob enih ponoči, ob treh sem šla v porodnišnico in ob 9:30 rodila.In to tretjega otroka, tak da če maš prvega, še maš cajt se pripeljati, ker ti tak samo nebo ven padel.

http://www.shrani.si/f/2g/yC/1q3AGChX/200.jpg

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.12.2009 16:20:47   
Anonimen
kar pojdi v P
ne poslušaj da kao prvorodke dlje rojevajo ;)

(odgovor članu mamica2009)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
11.12.2009 17:49:35   
mini86
se strinjam z anonimnim..pa sporoči kaj si opravlauser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.12.2009 17:53:03   
ljupka
Moja soseda je pri 18l prvič rodila v dveh urah!Jaz sem se pa prvič mantrala dva dni!Ene prej ene kasneje!
Pejdi se pokazat,nikoli ne veš!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.12.2009 18:02:44   
Mateja4
oddaljena od celja, da ne bom zamudila... prosim pomagajte mi, ker nimam pojma o pojmu, in sem povsem neizkušena..
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

kar pojdi v P
ne poslušaj da kao prvorodke dlje rojevajo ;)

ja to pa res... sem bila prvorodka pa mi je od trenutka ko mi je oddtekla voda, do prihoda naše deklice na svet minilo slabe 3 urce

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.12.2009 18:34:53   
emsika
uff, kolk različnih zgodb...

ja res ne morš rečit kk bo, ne glede na to ali je prvi otrok ali peti, če pa je pri vsakem porodu drugače...

situacija je zdej taka, da me v križu še kr boli, izcedek še je tut prisoten, ga je kr no.. sam mislim,da ni plodovnica, ker je malce obarvan.. js upam, da bo porod čim hitrej potekal brez zapletov, pa da dobim zdravo punčko... ko bom dobila bolj konkretne bolečine oz popadke bom kr šla za Celje, nikol ne veš ...

hvala vam za odgovore.. tiste, ki boste rodile v kratkem vso srečo, tiste pa ki pa že imate svoje štručke, pa držte pesti za nas, in veliko lepih užitkov zraven malih navihancev, user posted image

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.12.2009 18:58:02   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: emsika
... ko bom dobila bolj konkretne bolečine oz popadke bom kr šla za Celje, nikol ne veš ...

Če bi jaz čakala na to, potem bi kar doma rodila, niti do šteng najbrž ne bi prišlauser posted image . Če ne bi šla na navaden pregled h G, res ne vem kako bi vedela, kdaj se odpravit v porodnišnico. Ginekologinja je otipala, da sem 3 cm odprta in m e je poslala v P, da bom rodila, jaz pa sploh nisem čutila popadkov, Po 30 minutah od pregleda, že 4-5cm odprta, popadkov nobenih. No, popadki so bili zaznati na CTG, ampak jaz jih nisme čutila. Po slabih 3 urah od pregleda 6,5 cm odprta, nobenih popadkovuser posted image , Potem končno nežni popadki in ko so prišli močnejši, sem jih imela samo 5, pa sem že rodila. Tak da če bom kdaj v drugo noseča, bom še vedno trepetala, kdaj je pravi čas, sigurno bom pa šla tja, za vsak slučaj ob vsakem prdcuuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 11.12.2009 18:59:00 >

(odgovor članu emsika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.12.2009 20:39:27   
PC Baby
Jst bi šla v porodnišnico na tvojem mestu. Moji dve prijateljici (obe prvorodki) sta po podobnih "bolečinah" kot jih imaš ti dobili kmalu popadke kar na 3 miute. Ena je rodila v avtu pred porodnišnico, druga je pa v porodni samo še izstisnila.

Sej to je itak redkost, ampak jst bi vseeno šla...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.12.2009 21:01:06   
Anonimen
se nisi sla rodit?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PC Baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.12.2009 21:14:34   
slovenka
Jaz pa še ne bi šla v P, dokler ne bi zaznala popadkov. Ker ta čep še ni nič, lahko še traja več dni... Ko bodo neki redni popadki in neke zaznane bolečine, ne samo v križu, potem pojdi. Ali pa če ti odteče voda. Meni to ne šteje, ko ene rečejo, da so rojevale 16 ur, pa v to vse vštevajo, že ko jih je šraufalo in na WCju pucalo... Ker mene je enih par dni prej, pa bi tudi lahko rekla, da sem tri dni rojevala. Meni so se popadki začeli na pet minut, potem sem se stuširala in zrihtala dokumente, še malo počakala in me je mož peljal. Tam sem bila še en čas ok, potem mi je odtekla voda in se je komaj začelo ta hudo, ampak je bilo potem čez uro in pol konec.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.12.2009 21:18:27   
Anonimen
jst bi pa sla se pokazat....glede nato da ima 42 km(al kolkor z) do P

sama sem se sla 3x pokazat, pa so mi vsakic "pomagali" da se je porod zacel. ampak saj, kot praviji.....dokler ne VES, da je to to, pol ni....ko gre zares, ne sprasujes ampak se odpravis...user posted image

(odgovor članu slovenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
14.12.2009 9:05:52   
pupika
Pri meni se je čep odluščil en dan pred porodom. Pa sem se takrat odpravla v P, ker sem imela kar nekaj krvi, tam so me pregledali in ugotovili, da sem odprta 1,5 cm, jaz pa nobenih popadkov nisem čutila. Potem sem šla ponoči okoli enih na WC, se lepo ulegla na posteljo in začutila, nekaj malega mokrega med nogami, je bila plodovnica, ker je bilo kar malo sirastega, sem si dala vložek in se ulegla, nato pa me je začelo kar fejst šraufat na dve minuti, in je bilo vedno huje, na koncu ko sem se odpravla v porodnišnico, to je bilo ob 6h zjutraj, sem bila odprta 5 cm, pa popadke sem imela že na 20 sekund, ob 7h sem bila odprta celih 10cm, potem pa je sledilo še samo iztis, to pa je bila velika muka zame, in sem se kar 4 ure matrala z potiskanjem, pa ni šlo, potem sem dobila pomoč ene babice in ene sestre, ki sta se mi obesile trebuh, vsaka na eno stran in je šlo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.1.2010 13:31:32   
emsika
sporočam vam, da sem pol rodila čez tri dni... in res sem čutla popadke, tk da jih skor ne morš zgrešit.... user posted image

rok sem mela 14.12: zjutri sem bla še na ctg-ju, pol sem še klobase delala user posted image , zvečer ob pol desetih mi je pa voda odtekla... rodila sm pa 3.35 zjutri hčerkico Anejo....

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.1.2010 13:43:24   
valentinčica30
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emsika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?