Anonimen
|
To je pa čisto različno od ženske do ženske, pri meni je bilo podobno, le drugič bolj intenzivno. Meni so se prvič začeli rahli popadki 5 dni čez rok, trajali dan in pol (poudarek je na rahli, kot menstrualni krči ), potem se mi je odluščil en del čepa, odprta sem bila dva cm. Popoldne tega dne se mi je odluščil še del čepa, popadki so se zgostili, postali močnejši (ampak še vedno sem se komot šla stuširat in spečt palačinke, da mož ne bo lačen, ko bo prišel zvečer iz službe in bo moral še celo noč preživeti v porodnišnici ). Ob devetih zvečer sva šla v P, mehur so mi počili v porodni, čez dve uri rodila, nič kaj hudega mi ni bilo. Drugič sem bila 9 dni čez rok, popadki so se začeli popoldne. Ko sem stala so bili zelo močni, ko sem sedela ali ležala, so skoraj prenehali. Okoli polnoči sva se odpravila v P, ker se mi je zdelo, da pritiska nekam preveč navzdol. Ob enih sem bila v P, grem na klistir, začutim močno tiščanje navzdol, grem na hodnik in kličem sestre, da bom rodila . Priteče moj mož, za njim babice, me zvlečejo na voziček, šibamo v porodno (po poti se še sprašujejo, kam me bodo dali, ker so imeli gužvo), v porodni preložili na posteljo, babica si da gor rokavice in reče, no zdaj bomo pa potiskali. Čez dva ali tri potiske, se ne spomnim več, se je rodila mlajša bejba, skupaj s plodovnico in čepom, bolj natur ne bi moglo biti. Kot v filmu .
|