|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začela je spet lulat v posteljo
30.7.2008 13:09:52   
maja1488
Hčerica, ki bo imela septembra 2 leti je že 2 meseca brez pleničke podnevi in ponoči. V prvih dveh dneh se je 1x polulala ponoči, pa ene 2x čez dan, potem pa nič več. Ta teden je pa katastrofalen. Čez dan je OK in vpraša za lulat in kakat, čez noč pa se kr polula v posteljo. Prej je poklicala, če se ji je dalo na wc.

Sem najprej pomislila, da jo mogoče zebe, pa se zato popiška. Pa sem jo oblekla še bodi pod pižamo, zdaj pa zakuha in še polulana je. Tako da mraz definitivno ni.

A je imela katera take težave. Če bo tako naprej, ji bom dala pleničko. Najmanjši problem mi je rjuhe prat, skrbi me samo to, ker je včasih pol noči mokra in nebi rada, da se še prehladi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: začela je spet lulat v posteljo
30.7.2008 13:13:40   
TONČI.
Če bi jo rada navadila nazaj na pleničko, ji jo kar daj. Ma obdobje. Moj se je po dveh mesecih spet parkrat polulal. Sedaj je spet ok. Mogoče se zvečer preveč napije. 

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.7.2008 13:19:04   
maja1488
Sej to je, ker ji nebi rada dala pleničke, mi je pa hudo, ker spi polulana. Jaz pa tudi ne vem kdaj se polula in je ne hodim gledat 5x na noč. Ko vidim da je mokra jo pa takoj preoblečem.
Bom počakala še kak teden. Pije pa isto kot ponavadi. Razmišljam, da bi jo preden grem spat zdramila in bi jo peljala lulat.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.7.2008 13:25:23   
Anonimen
Samo ne dajaj ji nazaj pleničke! Zdaj je poletje in po mojem ji ne bo hudega.

Drugače pa je itak ful zgodaj ostala suha. Mogoče prezgodaj. Govorim iz lastne izkušnje. Moja deklica je ostala brez pleničke preden je bila stara dve leti, kot tvoja. Zdaj pa, ko ima že čez štiri leta, je imela spomladi obdobje kar parih mesecev, ko je podnevi tudi po trikrat polulala hlače, pa tudi ponoči. Pa veš, da 4-letniki ne samo da znajo povedat, ampak tudi sami hodijo lulat.

No, polulano obobje je minilo, jaz sem se pa zasekirala, da smo jo mogoče prezgodaj odvadili pleničke, čeprav je ni nihče silil in je bilo vse zelo spontano.

(odgovor članu maja1488)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.7.2008 13:33:03   
maja1488
Sej jaz je tudi nisem nič silila, kar en dan sem jo prišla v vrtec iskat pa mi pravi vzgojiteljica, da je ves čas hodila lulat na školjko s tastarejšimi otroci in če nimam nič proti, da bi jo kr začele na wc vozit. se ji ful dopade in pleničke noče. Sem ji probala enkrat uturit, ker smo šli na ful dolgo vožnjo v italijo in nisem vedela kako bo po avtocesti. Pa je ni hotla imet. Je čakala tudi po 15 minut, da smo prišli do bencinske.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.7.2008 14:20:01   
lexl
Tudi moja je bila suha od 2. let naprej zdaj pa ima tudi ona obdobje lulanja. Ne vem, včasih se zaigra, včasih kar ne pove...
Mogoče ima pa vaša punčka kakšno spremembo zdajle??? Mogoče prihod novega člana, vpis v vrtec, mogoče je to, da so zaradi dopustov druge vzgojiteljice ipd.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.7.2008 14:23:11   
Mišni
Mogoče ima pa malo prehlajen mehur. A se kaj kopat hodite kam na bazen ali kaj takega, mogoče se kopa v bazenčku pred hišo? To bi tudi znalo biti.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu lexl)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.7.2008 14:39:49   
maja1488
Mogoče je res kaj z mehurjem. Zunaj se sicer ne kopa, se pa vsak dan v banji, pol pa ene 5 minut naga leta po hiši in se ji prav fanj zdi. Čez dan se pa nič ne lula, sam ponoči. No še kak teden bom počakala, če pa ne bo bolje, bom pediatra klicala.

Hvala punce.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.7.2008 14:42:43   
lenika
Jaz pa mislim, da otroku, ki še ni star 2 leti se to pač še dogaja.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.7.2008 15:01:06   
Anonimen
Ja, to tudi jaz mislim. In nikakor se mi ne zdi primeren čas za klicat pediatra. Ne daj ji občutka, da je to zdaj nekaj groznega, ker lula v posteljo.

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
30.7.2008 15:15:07   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Ja, to tudi jaz mislim. In nikakor se mi ne zdi primeren čas za klicat pediatra. Ne daj ji občutka, da je to zdaj nekaj groznega, ker lula v posteljo.

No to sem hotela povedat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
30.7.2008 15:27:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
30.7.2008 15:29:02   
malinca x
Poskusite, da zvečer po 6. uri ne pije in da gre pred spanjem obvezno lulat. Pa tudi preveč pozornosti ne namenjajte "nesrečam" s polulano  pižamo. Prehladila pa se nebo, četudi spi polulana.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.7.2008 20:41:28   
K_a_t_i
Bom jaz povedala svojo izkušnjo - pri ene 4h letih sem imela obdobje lulanja ponoči. Ne, nič ni bilo narobe z mano. Enostavno se mi je v tisti "neželji" po tem, da bi vstala in odšla na stranišče (saj veste tisti občutek - samo še malo pol pa res vstanem) v živo sanjalo, da grem na wc - in sem se polulala. Nisem se zato nikoli prehladila, mi je pa bilo zelo zoprno, ker me je na to temo zafrkavala cela žlahta. In še bolj, ko smo enkrat šli na vikend in so mi za čez noč namontirali plenico (GROZA). Ja, tega se še zdaj spomnim... Lahko je pri vas kaj podobnega.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu malinca x)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.7.2008 12:33:24   
maja1488
Najbrž je res samo faza. Sem bila danes pri pediatru, ker je včeraj prišla domov iz vrtca z laringitisom, pa ji je za vsak slučaj vzel urin, če je mogoče kako vnetje. No to noč ni lulala v posteljo, ker je bila skoraj celo budna user posted image

Aleluja, rjuha je suha že drugi dan user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.7.2008 12:57:02   
tinkatonka
Kaj pa če bi jo ponoči 1× zbudila in nesla na wc/kahlico??

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.7.2008 13:01:34   
mily
Če je otrok že dlje časa suh, potem je ponavadi vzrok, da začne nazaj lulat v posteljo. Mogoče kaka sprememba okolja, kakšna nova navada..., lahko nekaj čisto brezveznega.

Pri nas se je namreč zgodilo pozimi, da je tudi začela lulat v posteljo (stara 4 in pol). Ok, prvo noč, sem si mislila, pač ušlo ji je, mogoče je sanjala in se je polulala. Ampak je bilo drugo noč enako. Pa sva z mojim potuhtala, da zato, ker sem jst bla glih takrat bolana in sem praktično cel dan ležala v pižami v postelji z vročino. Čez dan se je sicer obnašala normalno, ampak ponoči je pa verjetno to mojo bolezen doživljala tako, da se je polulala. Ker drugače sem skos v pogonu, čez dan nikoli v pižami. Ko sem se tuk pocajtala, da sem kukrtuk normalno funkcjonirala in se spravblekla iz pižame, bila zraven v dnevni, je nehala lulat ponoči.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.