Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: poli* IZVIRNO SPOROČILO: mlinar Čeprav boš živela pri fantu se tvoje stalno prebivališče ne bo spremenilo na CSD ste družina in fantovi dohodki se štejejo zraven sama sem imela takšen primer vse do 8 mesca2008 Kerensa- reckova je spraševala predvsem zaradi otroškega dodatka. In tu se 100% štejejo tudi vsi njegovi dohodki, ker je on oče tega otroka. Če pa bi hotela, da se to ne šteje, bi se mogla prijavit kot mati samohranilka (posledično tožit tega očeta) in šele to bi pomenilo, da niso družina in niso v izvenzakonski skupnosti. Vem, ker imam zelo podobno situacijo sama. Hja, drži... v kolikor mati ne trdi, da je samohranilka, se dohodki partnerja (pa naj bo to otrokov oče ali pa novi partner) štejejo zraven pri otroškem dodatku... jaz sem imela še bolj blesavo situacijo... z bivšim možem sva šla narazen leta 2003 in ker se je razveza (na tožbo) vlekla do leta 2006, so mi pri otroškem dodatku za sina, ki ga imam z novim partnerjem (torej 2. otroka) hoteli računati dohodke bivšega moža, ker še nisem bila uradno ločena in ker mi novega partnerja niso priznavali ne kot partnerja, ne kot otrokovega biološkega očeta, temveč samo kot sostanovalca... mater, kako sem pi*dila, ej... no, ampak smo rešili zadevo... drugače pa, če bi trdila (ona), da je samohranilka, ni treba, da očeta toži... sporazum je ena zelo zaželjena zadeva. IZVIRNO SPOROČILO: M_mojca KDAJ lahko dojenčka prijaviš na začasni naslov? Takoj, ko dobiš rojstni list, lahko na UE zaprosiš za otrokovo osebno izkaznico. In istočasno, v istih 5-ih minutah, mu lahko prijaviš še začasno bivališče. Kar pomeni nekje cca. 3. dan po rojstvu (ko greš iz porodnišnice, greš še na matični urad, da ti rojstni list dajo takoj - no, OK, en dan prej se moraš po telefonu najaviti, ampak to lahko narediš že iz porodnišnice - vsaj jaz sem v LJ naredila tako).
|