|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začasna selitev v drugo državo
11.11.2011 21:31:35   
nosecka26
Zgodba je taka: Z partnerjem imava priložnost za službo v Prištini in to službo ki je precej bolje plačana, da ne govorim da bi nama v prihodnosti ta začasna zamenjava države zaradi službe prinesla v slo. določena napredovanja. v bistvu naju bo podjetje poslalo dol za dobo 1. do 2. let. Imava 19. mesecev starega sina, ki se je ravno lepo uvedel v vrtec, zelo je navezan na stare starše, na domače okolje... Dobro, jaz bi že zdržala selitev, moj tudi, ampak bojim se kako bo to prenesel najin sin, drugo okolje, neznani obrazi, zaradi najine celodnevne odsotnosti bi moral biti v vrtcu ali pri varuški, pa me panika grabi kako bo vse skupaj izgledalo. Ali ima kdo kakšne izkušnje z življenjem v Prištini? Ali bi se dalo dol dobiti za našega malega slovensko varuško. Po drugi strani pa ga nebi rada prikrajšala za družbo otrok:S
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: začasna selitev v drugo državo
12.11.2011 15:11:10   
Anonimen
Če bi šla v tujino, bi bil prvi pogoj ta, da eden od partnerjev zasluži toliko, da drugemu ni treba delati. Sploh pa Priština..ne vem, jaz se ne bi odločila za družinsko spremembo v taki meri kot opisuješ, sploh ne. Ja, ampak samo pod prvim pogojem.

(odgovor članu nosecka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.11.2011 18:43:05   
babylove
Otrok se bo prilagodil hitreje kot ti. Go for it!

Neposredna povezava do sporočila: 3
12.11.2011 19:36:18   
aknela123
vajin otrok je ravno dovolj velik in hkrati dovolj majhen, da imata po mojem mnenju idealno priložnost pred vrati da jo izkoristita. otrok se bo hitro prilagodil, dve leti bosta hitro minili, kar pojdite. zamisli si, da imaš šoloobveznega otroka, tam pa se res pojavi problem.
kar pogumno!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.11.2011 23:47:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: babylove

To pa definitivno drži.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.11.2011 0:23:38   
barbara_s
Jaz s Prištino nimam izkušenj, ampak imam pa izkušnjo z drugo (sicer EU) državo; samo moja hčerka je bila 4 leta stara. Jah, nič: oba delava, zato sva jo pač dala v lokalni vrtec. Prvega pol leta je bila katastrofa... zdaj, po enem letu, je pa žalost, ker v soboto in nedeljo ni vrtca. Je pa zanimiva in dobra izkušnja za vse - sploh, če računaš, da ti to prinese tudi kak + po tem, ko pridete domov. Pa veš kaj: eno leto tako hitro mine, da ti mesto v tem času prav k srcu priraste in se potem sprašuješ, kako, le kako, boš šel nazaj...

Imaš pa še eno prednost: tvoj otrok je še na pred-verbalni stopnji. Hočem rečt, da sicer verjetno ne bo razumel jezika kar takoj, ampak se je navajen tudi neverbalno sporazumevat. Pri štirih letih (pa moja je za te stvari še bolj neumna...) je bila neverbalna komunikacija od moje hčerke samo jok, nič drugega. Še to, da bi rada pila, ni znala pokazat z rokami :S

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.11.2011 11:47:45   
november2010

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: babylove

To pa definitivno drži.

Se strinjam.

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.11.2011 21:08:55   
barbara_s
To, da se bo otrok prilagodil hitreje kot ti, pa ni nujno res (spet, govorim iz izkusenj - glede na to, da je to, da greste, vajina odlocitev, si verjetno vidva tega vsekakor bolj zelita in sta na to bolj priprabljena kot otrok, pa se razumsko gledata na situacijo, kar otrok ne). Tole pisem samo zato,nker sem jaz imela res hude hude stiske zaradi tega, ker so mi vs govorili, da so otroci fuuuuul prilagodljivi, pa da bo iitak vse OK, da se bo tamala sigurno prej navadila kot pa midva (by the way: midva se itak nisva imela cesa navadit, sva vedela, v kaj se spuscamo) - potem se je pa tamala vsaj pol leta lovila in lovila (jok zjutraj. popoldne in zvecer, pa cel dan jokala v vrtcu, pa niso vedeli, kaj narediti z njo, ona pa tudi ni znala povedati). No, saj vse, kar hocem rect je to, da bodi pripravljena tudi na to, da bo otrok morda imel na zacetku resne tezave in da bosta, ce bo v vrtcu, delala na "izmene", ker ga ne bosta hotela pustii tam dlje, kot je nujno potrebno...

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.11.2011 21:39:11   
nosecka26
V firmi kjer dela moj partner že dolgo iščejo ljudi za delo v Prištini, pa nihče noče dol. Nama se je življenje obrnilo za 100% v zadnjem letu in pol-na slabše (živiva pri njegovih doma na vrhu, naredila svoje stanovanje, vložila veliko €€€, zdaj zahtevajo da naj plačujeva najemnino ali da gremo), kar se financ tiče in odnosov, pretehtala sva različne možnosti kako bi prišla do lastnega stanovanja, pa bi se morala zakreditirati za 30 let, jaz imam kljub izobrazbi slabo službo (morala sem odpreti svoj s.p. da so me sploh vzeli, ko ni dela sem doma, ko je delam...zaslužek majhen in še ta negotov), tako da je edina šansa da kdaj prilezeva iz tega dreka da se je moj partner ponudil da gre on v Prištino seveda je plača kar nekaj boljša, pa še meni bi zrihtali službo v isti firmi. Torej splača se nama iz finančnega in kariernega vidika, meni ni ravno lahko se odseliti v tujo državo in sploh Prištino ko me vsi strašijo kako je dol in kaj se nama lahko zgodi, poleg tega sem zelo navezana na svojo družino, najin sinko na dedija in babico (njima bi se kar zmešalo če bi ga videla 2x na mesec-zdaj ga vsak dan), rad hodi v vrtec...Zdaj me najbolj zanima kakšne vrtce imajo v Prištini, ali obstaja tudi kakšen Ameriški vrtec (baje je doli ogromno tujcev, sploh američanov), saj bi se vsaj delno naučil angleščine, od albanskega jezika pač nebi imel nič. Saj razmišljam...kaj je eno leto ali pač dve, proti celemu življenju in proti dejstvu, da si potem ko pridemo domov mogoče lahko končno uredimo življenje na svoje. In kot je ena tukaj napisala, tudi midva razmišljava, da takšne priložnosti potem, ko bo mali hodil v šolo ne bova več imela, zdaj pa še nima prijateljev, ni šoloobvezen...samo meni je še zmeraj tako težko ob tej misli:S

Neposredna povezava do sporočila: 9
13.11.2011 21:47:09   
tintin
res je 1-2 leti v primerjavi s celim življenjem nič, ampak rosna leta otročka pa tudi niso zanemarljiva, otrok ne bo nikoli več majhen, pa tudi jaz osebno mislim, da je to za otroka travma. Pri 19m se vseeno kar dobro zaveda kaj se dogaja.....jaz osebno ne bi šla, pa še Priština:S bi pa ob takih težavah doma, razmislila o najemu stanovanja (npr. enosobno za 250-260 evr), vmes varčevala in si kasneje omislila kredit za stanovanje. No tako smo naredili mi in še marsikdo. Srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 10
13.11.2011 22:03:02   
nosecka26
tintin...zadela si u nulo kar jaz razmišljam...le enkrat je majhen in seveda moj mali pametnjakovič točno ve kaj se dogaja okoli njega-poznam svojega otroka in je izredno občutljiv, nočem ga prikrajšati za družbo ljudi ki jih ima izredno rad in jih vidi skoraj vsak dan-najbolj srečen je če smo vsi na kupu, kar vriska in skače od veselja-zato take dileme v meni. Ena šansa je tudi da bi šel samo partner in bi hodil domov za vikende (2x na mesec bi imel plačano povratno karto, let traja dobro uro, 2x bi si plačal sam-cena: 200€), ko jaz nebi imela dela v službi bi z malim prišla dol...ma ne vem, res smo v dilemi kako in kaj in trenutno mi samo to roji po glavi:S

Neposredna povezava do sporočila: 11
13.11.2011 22:39:20   
Anonimen
Nosečka26, kaj pa možnost, da mož dobi tudi tvojo plačo in si ti doma? Ali poskušaš delati od doma to, kar delaš zdaj?

Čeprav ne vem, kako ste se pogovarjali, preden sta si uredila stanovanje pri starših pa, glede na napisano, da nista samo prišla in se udobno namestila, ampak vložila nekaj denarja v nepremičnino, lahko rečem, da je takšno obnašanje (odselite se) bolno in zadosten pogoj, da greste.

Neposredna povezava do sporočila: 12
13.11.2011 22:55:48   
nosecka26
hehe, ja taka možnost ki jo omenjaš bi bila zelo dobra, ampak na žalost je ni:S
Glede našega stanovanja pa...popolnoma predolga zgodba da bi jo spet in spet opisovala, ampak ja, midva sva delala stanovanje zgoraj, bilo je čisto surovo, menjala sva okna, vrata, dala povsod tlake, kitala, belila, nova kopalnica, kuhinja, tri sobe, nova popolnoma vsa oprema...tako na oko sva vložila nekje 20.000€ raje več...cel študij sva delala poleg študiranja seveda, ničesar si na ta račun nisva privoščila kot drugi študentje, vse samo zato, da bi si lahko zrihtala stanovanje in imela družino, rečeno je bilo da lahko delava vse kar hočeva,kakor hočeva, ko sva naredila vse in se po rojstvu sina vselila se je pa začelo vtikanje, vdori v stanovanje, nisva smela delat svojega vhoda, da ne govorim da sva dobila taščico ko nama je celo leto hodila brskati po stanovanju, po omarah, računih, položnicah, brala moj dnevnik, se potem norčevala iz tega in opravljala po vasi, sodu je pa dno izbilo, ko je izjavila (ko smo bili že na bojni nogi zaradi brskanja) da bova za vseh 18 mesecev nazaj kar smo tukaj plačala najemnino 300€ na mesec+stroški, za naprej bo pa določila novo ceno! No, takrat je pa nama pokrov odneslo in samo iščeva kam bi šli. Jaz z službo od katere nimam skoraj nič, moj z povprečno plačo, sicer oba z izobrazbo, ampak to skoraj nič ne pomaga. Če bi šli v najem nebi mogli prišparati skoraj nič, stanovanja so za popi*** draga (vsaj pri nas na gorenjskem od 100.000-150.000€, najem pa od 400€ naprej za trosobno ali dvosobno stanovanje), prišparano nimava nič saj sva vse prihranke vložila v to stanovanje...skratka sva v zelo nezavidljivem položaju in zato razmišljava o tej opciji o kateri sem pisala.

Neposredna povezava do sporočila: 13
13.11.2011 23:08:42   
Anonimen
Sicer ne poznam cele zgodbe, ampak vseeno.
Glede na napisano je tašča bolna opravljivka, ki ji manjka lastnega življenja. Kje je pa njen mož?

Zdi se mi napačen motiv, da se zato selite v Prištino, tudi če za krajše obdobje. Pravi motiv bi bil, da ste tukaj zadovoljni in pač greste ali zaradi službenega izziva, ali zato, ker je življenje v drugi državi že samo po sebi izziv.

Neposredna povezava do sporočila: 14
14.11.2011 7:37:42   
tintin
v najem vzemite manjše stanovanje, npr. 1 - 1,5 sobno, z enim otrokom gre to čisto bp, na gorenjskem so cene  od 250 do max 300 evr (preverjeno). Za nakup pa - mi smo kupili 2,5 sobno, ki je zdaj postalo 3 sobno za 87.000 evr, ok plus prenova. A sta za stanovanje v hiši vsaj dobila lastništvo? Ker če bi ga imela bi ga lahko dala v najem in šla sama v najem drugam, sicer bi jaz v takih razmerah raje stisnila in najela 1 sobno stanovanje. Boste vsaj v miru in s časoma že kako. Meni osebno bi morala biti služba strašen izziv, da bi pristala na tako selitev. srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 15
14.11.2011 8:54:59   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: tintin
razmislila o najemu stanovanja (npr. enosobno za 250-260 evr)

Malce off topic, ampak taka višina najemnine je bila 10 let nazaj.

Avtorici teme pa: odločiti se bosta morala skupaj z možem, pretehtati in vržt na kalkulator, koliko profitirata in ali se za ta denar splača oditi v Prištino (mene osebno sicer za noben denar ne spraviš tam dol).

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.11.2011 10:37:56   
tintin
mi smo tako najemnino plačevali še 2 leti nazaj, pa tudi tisti, ki so prišli za nami imajo še vedno tako najemnino. 

Neposredna povezava do sporočila: 17
14.11.2011 11:10:59   
pety78
Jaz bi šla, če bi lahko bila doma. oz. imela možnosti, če bi se otrok lepo vklopil v vrtec da delam, mogoče tudi krajši delovni čas

Da grem dol, pa začneva oba delati takoj polni delovni čas, pa ni šans!

Ali pa, da bi šel samo mož. Če ima vsakih 14 dni plačano karto, da pride domov, ne vidim nobenega problema. Veš kako hitro gre 14 dni okrog in bi bilo res škoda denarja, da bi si še sam plačeval karto. Vsak vikend bi bil res prenaporen zanj. Mogoče da gresta vidva z otrokom na mesec ali dva dol, za malo več dni, pa je.

Res, ta druga opcija je meni osebno dosti boljša.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.11.2011 11:11:48   
posh
Jaz bi preracunala kaj od te selitve točno dobim. Če prav razumem, v dveh letih bi koliko $$$$ prihranila? Bi bilo dovolj za stanovanje? Ker to je zdaj problem, kako stran od tašče, a ne? Mislim, da te ne bi služba toliko mikala, če bi tukaj stvari bile urejene, ali se motim?
Po drugi strani pišeš, kako je otrok navezan na stare starše in oni na njega. Kaj pa pogovor s taščo, oz. ji povedat kaj nameravata, tudi zaradi stanja doma?

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.11.2011 11:13:35   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Da grem dol, pa začneva oba delati takoj polni delovni čas, pa ni šans!

To jaz tudi ne bi naredila otroku, če ne bi bilo tako nujno, da nimamo za jest in račune.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.11.2011 12:45:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: posh
Po drugi strani pišeš, kako je otrok navezan na stare starše in oni na njega. Kaj pa pogovor s taščo, oz. ji povedat kaj nameravata, tudi zaradi stanja doma?

Jaz sem razumela, da je otrok navezan na njene starše ... s taščo in tastom so pa na bojni nogi ...
Zdaj težko je pametovat ali govorit, kaj bi storila v takem položaju ... zase vem, da bi se težko selila v tujino ... plača bi morala biti res taka, da bi mi omogočala privarčevati res lep kupček cekinov za stanovanje. Najbolje bi seveda bilo, če bi en od vaju lahko bil doma in skrbel za otroka, ali pa da bi se vama izšlo vsaj za prvih nekaj mesecev najeti varuško na domu ali kaj podobnega ... ne vem no ... kar takoj pa nebi otroka dala za polni delovni čas v varstvo v vrtec ... pa ne gre toliko za to, da nebi zaupala vzgojiteljicam tam, kot za to, da bo otrok pahnjen v okolje in med obraze ki jih ne pozna, povrhu tega bodo pa ti obrazi dajali od sebe tudi glasove, besede, ki mu bodo tuje ... ma ne vem ... mogoče bo pa vse ok ... kar se mene tiče bi morala imeti res že razjasneno sliko, kakšno delavno mesto me čaka, kakšna bo plača in ostali dodatki, kako bo stanovanje in okolica, vrtci itd., preden bi se bila sposobna odločit ... eto, nič nisem pomagala user posted image

(odgovor članu posh)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
14.11.2011 13:45:39   
Arwenko
Glede na vse opisano, sploh stanje doma...pojdita, boste vsi skupaj srečnejši, tudi otrok, če bosta starša srečnejša. Poleg tega, če ima mož 2x mesečno plačano karto domov, tudi ne bo brez stikov s starimi starši. Pa danes obstajajo laptopi, pa skype, pa spletne kamere, pa lahko imajo tudi vsak dan stik, da se vidi z dedijem in babico.

Glede ostalega pa je sigurno kak tuje-jezični vrtec tam. Jaz mislim da je smiseln tudi tisti komentar da se bo 19 mesečnik lažje navadil kot 4 ali 5 letnik. Pa v končni fazi je samo za 1-2 leti. Mogoče edino res probata naredit, da ti začneš službo vsaj kakšen mesec za tvojim, da sta na začetku malo skupaj, da ga ustrezno uvedeš v vrtec/varstvo in to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.11.2011 14:44:25   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: nosecka26
priložnost za službo v Prištini ....za dobo 1. do 2. let. Imava 19. mesecev starega sina, ki se je ravno lepo uvedel v vrtec, zelo je navezan na stare starše, ...., zaradi najine celodnevne odsotnosti ...

Verjetno priložnosti za napredovanje niso vsak dan tako da je vredno razmisleka. Ker tudi sama nimaš neke prave službe in bi s tem tudi ti dobila službo je toliko boljše. To so prednosti.
Nevtralen je za mene podatek o navezanosti na stare starše. Pomebneje je, da je otrok z očetom kot s starimi starši, pa tudi da je družina skupaj.
Slabost pa vidim v tem (in to je bistveno), da bi bila cele dneve v službi. To ne bi smela biti opcija ne tu v SLO, ne v tujini.

Torej, če se vama uspe zdilati, da imaš pol leta skrajšan delovni čas npr. max 6ur, in nato normalen delovni čas 8ur potem predlagam da poskusite. Za otroka je pomembno le to da sta pri njem mamica in očka, ostalo bo brez problema prenesel.

Lahko pa tudi, da ta ločenost od starih staršev, ki hočejo najemnino prinese to, da bodo na vas gledali drugače, ko se vrnete, t.j. da vas bodo radi imeli doma. Če pa ne, sta pa itak zato šla v tujino, da si omogočite iti na svoje.

Neposredna povezava do sporočila: 23
14.11.2011 16:50:21   
Hope2
Vedno bodo ljudje, ki dojemajo selitev v tujino  kot nekaj najbolj groznega, celo taki so, ki menijo, da boš iz otroka naredil invalida, če se odseliš. Nam je celo en rekel, da otrok mora obvezno živet v svoji domovini, se naučit kulture, jezika in bla, bla v svoji domovini, če ne, ne bo normalenuser posted image . Stvar je, kako ti dojemaš selitev in tako kot boš ti, tako bo otrok- ok so izjeme, ampak povečini je tako. Govorim iz izkušenj, ker sem se že 2x selila v tujino, 1 brez otroka in 1x z 2,5 letnim otrokom. Tu spoznavamo ogromno družin, ki so se odselile in vsi so normalni in otroci so brez travm- povečini še nočejo nazaj v slovenijo. Midva z možem imava selitev v tujino kot nekaj običajnega in naš otrok je sprejel isto. Nikoli nisva imela nobenih pomislekov, niti tokrat z otrokom.
Pa niti približno nismo tako blizu, kot greste vi, mi gremo domov glih 1x na leto- sicer takrat za malo dlje časa. Pa se še vseeno slišimo in vidimo večkrat na teden z ljubljenimi osebami. To pač vzameš v zakup. Moraš bit tak človek, če nisi, potem nisi za selitev v tujino. Zavedat se moraš, da tam začneš živet na novo- ni več to, kar je bilo.
Druga stvar je kultura. Sprejet pač moraš razliko v kulturi in se zavedat, da ste lahko tarča pogledov, predsodkov... bog ne daj, da seva kako sovraštvo. 
Enako življenjski standart, verjemi, da je drugačen in a si ga pripravljena sprejet.  Ko imaš otroka, je naslednja zelo pomembna zadeva zdravstvo- koliko dejansko zaupaš zdravstvu, kaj vse vam zavarovalnica krije.
Boste še naprej slovenski rezidenti ali ne- gled na to je potem veliko stavri še odvisno.
Potem pa še sama varnost države oz mesta- kje boste živeli- imate kakšno je varovanje npr v naselju, tatvine, kraje, ropi.... v SEBI NE smeš imeti dvoma in strahu, da se bo kaj vam ali celo otroku zgodilo. Je kdo ki mu lahko zaupaš- so varuške zaupljive. Mene bi to bolj motilo, kot ap jezik. Mene osebno sploh ne moti, če varuška ne govori slovensko

Če na kratko napišem našo zgodbo Otroka smo začeli počasi pripravljat in mu govorit kam gremo, kaj je tam, kaj bo videl....v glavnem pozitivne stvari. Moram rečt, da tako pozitivnih izkušenj niti nisme pričakovala, saj je otrok bil v novi hiši, v novem mestu, kot doma. Nič pogrešal ne ljudi, ne stvari. Če smo kdaj kam šli na dopust je vedno govoril gremo domov, tokrat pa nič. Takoj prvi dan je spal pri nama, naslednji dan pa smo šli po opremo za njegovo sobo in kupili nekaj igrač. Naslednjo noč je spal v svoji sobi, brez joka, klicanja.... KOt sme rekla, tako kot sv amidv asprejela, tako je on. Pač smo zdaj tu doma.
Kar se tiče vrtca, midva sva ga hotela takoj dat v vrtec, ker je v slo rad hodil v varstvo in sva se bala, da se bo dom apreveč navezal. Pa vrtca nismo dobili- ostal je doma, postajal je vse bolj sramežljiv, samo mama, mama, mama, sva šla na igrišče, se me je držal za kiklo. Potem smo dobili vrtec in smo začeli z uvajanjem. Prvi dan je bil tam 1 uro, jokal 5 minut, drugi dan je bil 2 uri- jokal 1 minuto, potem pa je ostajal do 12.30- vsak dan ga ob tej uri poberem. Jezik ne razume, oni pa ne njega, ampak se vse zastopijo, naš otrok ap je spet nazaj samozavesten in z veseljem hodi v vrtec, pa četudi nič ne razume. Je aktiven, sodeluje, se veseli, prava radost. Čveka pa kot raztrgan dohtar, on njim v slovenščini, oni njemu v tujem jezikuuser posted image user posted image . Ko greva na igrišče, se lepo igra z ostalimi otroci in starši, spet po slovensko- ampak se razumejo- pa to ne moreš verjetuser posted image

Nič ne prosi, da bi šel domov ali k starim staršem ali da kaj pogreša kar je imel doma. Je pozitiven in vesel. Edino če ga jaz kaj skregam in mora za kazen sedet, takrat kliče dedijauser posted image .

Če ste pripravljeni na selitev, pa ti predlagam, da ti skleneš pogodbo ene 2-4 tedne za možem. V tem času imaš kar nekaj časa, da spedenaš vaše gnezdo in privadiš otroka. vSAK ZAČETEK JE NAJTEŽJI, VEDNO BO ŠE STO STVARI, KI JIH BO treba uredit, ap dokumente, pa hiša, pa nabava v trgovinah...... tak da ni šans, da bi oba šla v službo in popoldan z otrokom še to letala naokoli.

Osebno mislim, da sta le še pri predlogu in da še nimata pojma o pojmu kako vse skupaj zgleda, kaj zahteva selitev, kako je sploh tam živet.... Sprašuješ stvari, ki niti niso tolk pomembne. Predlagam da se vsi skupaj najprej odpravite tja na en dopust- če še noben ni bil tam. Najdeš osebo (lahko preko firme) ki je že tam delala ali še vedno dela in se pozanimaš- to so zlate informacije.

Za nas vem, da bi se selili tudi če bi otrok imel v začetku večje težave s privajanjem. Otrok se privadi, dobi prijatelje, ostane v stiku z ostalo familjo, nismo 100 let nazaj. Priložnost, da spozna novo kulturo, nov jezik, boljše pogoje življenja.... pa ne bo imel več takih. Vsak ima drugačen pogled na to, kot sem že v prvem stavku povedala, so tudi ljudje, ki bodo raje doma čepeli in si rekli, da imajo čisto dovolj in ne rabijo otroka vlečt nikamor. Tudi mi smo imeli dovolj, več kot dovolj, ampak smo pač šli in ni nam niti malo žal- smo bili srečni v slo in smo srečni zdajuser posted image v bistvu se nam je kakovost življenja še izboljšalo, pa ne govorim materialno- manj stresa, več smo skupaj, več nam dogaja. Razen širše familije, to pa žal nimamo na dosegu rok, ampak kot sem rekla, če nisi tak človek potem bolje ne it. 

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 14.11.2011 17:07:09 >

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.11.2011 17:32:14   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Ali pa, da bi šel samo mož. Če ima vsakih 14 dni plačano karto, da pride domov, ne vidim nobenega problema. Veš kako hitro gre 14 dni okrog in bi bilo res škoda denarja, da bi si še sam plačeval karto. Vsak vikend bi bil res prenaporen zanj. Mogoče da gresta vidva z otrokom na mesec ali dva dol, za malo več dni, pa je.

Res, ta druga opcija je meni osebno dosti boljša.

Jaz pa glih to opcijo ne bi izbrala. Moj mož hodi po službenih poteh in otrok občuti to, ma ni ga hujšega, ko očeta ni. Pa si zamisli, da 2 leti praktično očeta ni, pride za 2 dni, pa ga potem spet kar nekaj dni ni. Ne vem no, raje gremo skupaj kam in naj pogreša stare starše, kot pa da pogreša in ni ob očetuuser posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Ime za punčko
Brenčačka

Katero ime vam je bolj všeč?

Maja (52%)

Gaja (48%)

Število vseh glasov: 517

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!