|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vzgojiteljice pomoč
11.4.2006 14:18:14   
Anonimen
Napočil je čas, ko moram spet v šolo.
Odločam se za predšolsko vzgojo. Rada bi informacije iz prve roke. Kako je z zaposlitvijo, glede na to da je vedno manj otrok? Kakšne so vaše izkušnje? Stara sem nekaj čez 30 let in moja stroka je obsojena na propad, nujno se moram prekvalificirat. Delo z otroci me veseli, zanima pa me vaše mnenje, bi se še enkrat odločile za ta poklic?
LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vzgojiteljice pomoč
11.4.2006 19:58:20   
sašaš
Oj!
Sama ti lahko govorim resnično le o svojih izkušnjah, ker ne vem, kakšna je situacija nasplošno. Imam zelo dobre izkušnje - takoj po študiju sem dobila redno zaposlitev in sem zelo zadovoljna - ja, če bi bilo potrebno, bi se še enkrat odločila za ta poklic. In v našem koncu je zadnja leta vedno več in ne manj otrok - žal ni dovolj mest za vse otroke v našem vrtcu.

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.4.2006 21:40:06   
poliloni
Jaz pa mislim, da je vzgojiteljic dovolj, v določenih območjih celo preveč, je pa res da jih je pa v določenih premalo...Tako, da je vse odvisno od tega kje živiš!!!!!
Jaz sem sicer študirala pedagogiko na filofaxu, pa mi je sedaj kar malo žal, saj bom v našem koncu res teeeeežkoooo dobila zaposlitev v tej smeriuser posted image  (tako ali tako pa mi manjka še diploma, tako da ne smem prehitro govoriti).
Ampak še vedno je pa študij bolje kot nič in sem jaz vedno ZA izobraževanje ne glede na to kako je z zaposlitvijo- saj veš - več znaš, več veljaš.
Razen, če greš samo zaradi zaposlitve študirat, potem pa malo premisli kateri kader v vašem koncu najbolj potrebujejo in kaj bi ti najraje počela!

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.4.2006 21:41:30   
lex
Jaz bi še enkrat šla na predšolsko, faks ni pretirano težek, služba je za takšne, ki so ustvarjalni in imajo radi otroke, ter jim ni težko narediti kar koli za otroka.

Mene pri vseh teh izobraževalnih sistemih (faks, srednja šola in prekvalifikacija) moti le to, da si študenje oz. dijakinje sami iščejo prakso. mislim, da bi morale ustanove to drugače porihtat. Ko sem jaz bila na faksu so nam dali spisek vrtcev, kjer lahko delamo praksno in je bilo to to, sedaj pa na faksu za strnjeno prakso pošiljajo študente v domače vrtce, kjer pa ni nujno da jih uzamejo na prakso. No na našem koncu so zavrnili dve in sta nato prišli v naš vrtec, s faks pa ni bilo nobenega glasu prej (kakšna prošnja ali kaj podobnega). Samo še ena potrditev da je naše šolstvo tudi v ku...

Za službo je pa čisto odvisno kje delaš in koliko star je kolektiv. Pri nas bodo čez nekaj let odšle kar tri ali štiri vzgojiteljice v pokoj. No in ko teh ne bo več se dolgo ne bo zaposlovalo, ker bomo (bodo) bolj mlad tim.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.4.2006 12:51:54   
Anonimen
čisto tako ti bom povedala,... pri tvojih letih bo s službo vzgojiteljice kar težko... razen če imaš veze..pa brez zamere.. brez vez danes ni nič....tudi sama sem službo v vrtecu dobila s pomočjo vez... upam, da tudi tebi uspe..sicer, če je volja je cilj že napol dosežen... vso srečo...

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.4.2006 14:07:52   
Bučika
Sama sem ravno pred 10 meseci diplomirala iz predšolske vzg. ,prej sem bila pomočnica(logično) in me je zdaj kar strah kako bo.Kot pomočnico me mesto čaka v stari službi,za vzg.me ne bi vzeli,ker jih je dovolj.Iskala bom v šoli,devetletki ampak je isto sranje.Poleg tega še zdaj povsod postavljajo pogoj,strokovni izpit,ki pa mene še čakauser posted image .

Ne vem kako naj ti svetujem,ker sem sama v istem šmornu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.4.2006 16:40:45   
Anonimen
Pri mojih letih je itak težko, to mi je jasno. Ampak zato pa bi rada dobro pretehtala vse možnosti. Hvala vsem!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.4.2006 18:02:56   
Anonimen
kakšno pa imaš sedaj izobrazbo, mogoče bi blo vredo, da še to poveš, pa ti bomo lažje svetovale

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.4.2006 19:33:23   
Naja30
Delo z otroci je res lepo in če bi mogla, bi se še enkrat odločila tako. je pa res, da je tega kadra zelo veliko, predvsem vzgojiteljic, ki morajo zaradi prenasičenosti delati na mestu pomočnic. Res je tudi, da če imaš veze, je to velikega pomena, vsaj v Ljubljani.
Otrok je dovolj, vsaj naše jasli so že polne, ampak starejših otrok pa kar nekako primanjkuje. Ampak to je samo zatišje pred nevihto.

Ne vem, kaj bi ti svetovala. Dobro premisli, kako in kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?