|
RE: vzgojiteljice, kaj vam gre na živce 27.8.2009 13:46:34
|
|
|
|
ronja
|
pač uvajaš po praksi , ki jo imajo v vrtcu, prilagodiš prakso otroku, da bo čimmanj stresa zanj. to itak - ampak lahko bi recimo pogledala skozi šipo, da vidim, kako se je naša mala kaj vključila, pa bi to vzgojiteljice motilo, jaz pa se še spomnila ne bi na to! zato je dobro vedet, kaj vse lahko živcira nekoga, ki tam dela, ker sama pač še nikoli nisem dellaa v vrtcu... Zakaj bi jo živcirala z nečim, če ni treba? Jaz pa tega ne vem, kaj jim gre na živce, saj še nisem bila v tej situaciji... Individualno srečanje z Ronjino vzgojiteljico sva že imeli (oz. smo imele vse 4, hehe) in sva se zaenkrat super ujeli, boljše si ne bi mogla izbrat! Ji res 100% zaupam, ker je taka topla oseba in me to sploh ne skrbi, se mi zdi, da ji lahko vse normalno povem, pa ne bo problemov. Na večino stvari, o katerih sva se menili, gledava podobno, bila je vesela, da Ronja že sama je, da ni več v plenici, napisala si je, katere igrače ima rada in podobno... Tudi mi je bilo res ful všeč, ko je rekla, da vsakega malčka potolažijo, če joka in da bi včasih najrašji posnela malčke, da bi starši videli, da so kmalu potem, ko le-ti odkorakajo stran, tamali prav veseli in ne jokajo še uro potem. Skratka dala mi je res super vtis, da ji ni vseeno in da se potrudi prav za vsakega posebej. Ni treba, da je moja nekaj posebnega, to je zame, hehe. Z Lejlino vzgojiteljico pa še nisva imeli individualnega pogovora, ker bo začela z vrtcem šele januarja, smo imeli pa skupinski pogovor in tam se mi je zdelo, da bi ji znalo it marsikaj na živce - pač po njenem pripovedovanju, kako so nekateri starši težki... In je nočem jezit. Tudi je bila zelo nastrojena proti zgodnjemu navajanju na kahlico, tako da sem takrat rajši modro molčala o tem, da svojo že dajem . Da enim staršem je to prioriteta in da je to neumnosti itd... Nisem se hotela pričkat z njo in sem bila pač tiho, zdaj pa sprašujem, kako naj to razložim... Vrtca se ne bojim, se mi zdi, da se imajo na splošno prav lepo tam, mislim v tem, kamor gresta, vsaj starejši otroci, ki jih vidiš na igrišču - vsaj zdaj ko sem bila čez poletje parkrat tam, pa tudi v parku, kadar jih srečamo, se mi zdi, da vzgojiteljice lepo delajo z njimi - pa navsezadnje so to profesionalke! Bojim se edino tega, da pač ne bomo več toliko skup, ampak tu pač nimam kaj - "je treba delat" Če je otrok brez plenice jo menda ja ne bodo vzg. tiščale gor. Tega pa res ne razumem, daj razloži. jah, no, otrok je star 7 mesecev in pol, ko bo šla v vrtec, bo pa 1 leto... Jasno, da je one ne bojo dajale lulat, ker je ne poznajo tako dobro, da bi vedele, kdaj, pa še bolj pozoren moraš bit, one majo pa več malih in se ne morejo toliko samo moji posvečat. Ne vem pa koliko bo znala tamala to nedvoumno pokazat tudi tujim ljudem pri 12ih mesecih. Bomo videli, dopuščam obe možnosti. Tudi sem se sprijaznila, da bo v vrtcu pač v plenici, samo se mi zdi pa trapasto,d a bi jo jaz zjutraj dajala v plenico zato, da bova prišli do vrtca v plenici, da ne bo vzgojiteljica pisano gledala... potem pa na koncu še posebne opombe. In pri nas je bila posebna opomba, da otrok hodi lulat na kahlico. In so jo pač dajali na kahlico - starost 15 mesecev. No, tole mi pa daje upanje! Sicer je vse odvisno od vzgojiteljice, ampak bomo videli - saj v vrtcu ne bo tako zelo dolgo, ker bom delala 4 urni delavnik, tako da bo že preživela tisti čas s plenico na riti, če bo pač treba. Bi bila pa vesela, če bi jo vseeno kdaj dali... vsaj po spanju, ko je res ziher... Je pa res, da niso vse vzgojiteljice enake. Jap, se strinjam. Z Ronjino mislim, da bi se lahko vse zmenili, z Lejlino se mi zdi, da je boljše, da sem malo diplomatska, ker je bila na tistem srečanju kar ojštra, pa še ni bilo nobenega problema nikjer . Če boš imela slab filing...ti kar pokukaj na skrivaj kaj se dogaja v igralnici. Hehe, Lejlina vzgojiteljica je rekla, da ona navadno kar en plakat gor napopa, da ji starši not ne bulijo, ji gre to očitno zelo na živce. Zato pa sprašujem, kaj je še takega, kar bi jo lahko jezilo - gospa je že malo starejša in bolj stare šole, kot sama pravi. Vse, kar se naučiš iz novodobnih medijev, se ji zdi zelo trapasto in pravi, da ni dobro preveč brat. Je pa rekla, da rada dela s temi tamaučki, tanajmanjšimi- jasličarji in to ji štejem v velik plus. Za kahlico pravi, da šele, ko otrok sam pokaže - torej se usede sam na kahlico, da dol hlače, itd... Tega pa pri 12ih mesecih verjetno še ne bo sposobna... najaa, po moje to delajo zato, ker je to lažje. mali otroci še precej lulajo in kakajo in jih je treba dajat kar pogosto na kahlico - lažje je dat gor plenico in je mir... tinkara, hvala za nasvet, bom upoštevala. Z Ronjino vzgojiteljico sva že nekak zmenjeni, da bo najprej doma spala (to je ona sama predlagala), ker imam pač čas uvajat, ker sem še na porodniški. Tak da upam na nek gladek prehod. Sicer gre v vrtec šele enkrat oktrobbra ali novembra, septembra bomo še doma, potem pa pridem vprašat, kdaj bi tudi njim najbolj odgovarjalo. ellie, hvala za idejo - bom kratka ob prihodih in odhodih, morebitne posebnosti pa bomo reševale sproti na govorilnih urah.
|
|
|