|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vzgoja pasjega mladička
9.2.2009 18:10:59   
Anonimen
Zanima me kako ste vzgojile vašega pasjega mladička, da se je čimprej odvadil lulati po stanovanju, da ni grizel stvari, ni lajal.. Kako ste ga navadile biti samega?

Mene je kar malo strah, ker kmalu dobimo mladička. Prve dni bom vzela dopust, da se malo spoznamo in navadimo eden na drugega. Strah me je potem, ko bom šla nazaj v službo in bo kuža sam 8 ur. user posted image  Naj ga pustim v dnevni, kjer bo ves čas ko bomo doma ali naj ga raje zaprem v hodnik ko nas ne bo? V dnevni nam lahko marsikaj uniči, na hodniku pa ne. Kako pa glede lulanja?

Hvala za nasvete.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vzgoja pasjega mladička
9.2.2009 18:43:33   
Ribica **
Puscat samega ga je treba postopoma, meni so svetovali, da jo dam v njen boks pa eno kostko/zvecljivo igracko in najprej za 10 min, pa 30 min, pa 2 uri ... Da ji ni kazen, da je sama, ampak da ji je ok, ker dobi nagrado. Se zdaj, pa ima 4 leta, ji moram nekaj dat, ce grem kam brez nje, ker sicer tuli za znoret. SAmo zdaj se lahko giblje kjer se hoce, ko je bila majhna, je imela pa na voljo dnevno sobo, mojo sobo, kuhinjo in hodnik - ker tukaj nimamo vrat. Kablov ni nikoli grizla.

Ko je bila sama, nam je zgrizla cevlje (3 pare), pa polnilce za mobitel, pa v moji sobi je spraskala dve luknji v steno, pa eno mojo igraco je mal obdelalo, ostalo pa ne. Pa ce se prav spomnim, tudi lulala ni, ko je bila sama.

Za lulanje mu nastavis casopisni papir in ga pomikas vedno bolj k vratom, scasoma pa umanknes. Pa ne cakat do 8. meseca, tako kot smo mi. Ko smo ga umaknili, je tudi nehala lulat noter.

Za vse ostalo pa fuj in ne ... Jaz bi ga raje pustila v hodniku, in to da imas dopust, je super. Jaz sem imela takrat pocitnice in si ne predstavljam, da tako malo kepico pripeljes domov in gres ze naslednji dan za 8 ur od doma.

Aja, kadar naredi nekaj, kar je ok in zazeljeno, ga moras fuuuuuul pohvalit in cvilit od navdusenja, lahko ga nagrajujes s hrano ali z igro. Pa ko bo zacel vohat po tleh v krogu, ga nesi na papir oz. ven, ker ga bo tiscalo kakat. Pa od zacetka 10-20 min po hranjenju ven in tam bit ves navdusen, ko se polula.

Pa ne pozabit na vrecke za drekce user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 9.2.2009 18:44:55 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2009 19:22:52   
Laubica
Jaz sem si pa nabavila tako zložljivo kletko v kateri je bila prvo leto ko nas ni bilo doma-not je imela hrano ležišče in igrače-se je vedno tudi tam polulala ali pokakala,zgrizla nam ni nič ker ni imela možnosti ko smo bili z njo pa sem ji vedno ko je želela kaj grizt kar ni za njo dala njeno igračko in je pozabila na tisto.Lulat je zunaj začela razmeroma pozno ker je nisem dosledno vozila ven tako da je pri 10 mesecih bila komaj čista.Lajala pa ni nikoli na nobenega drugega kot samo na poštarja

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2009 19:33:56   
Mišni
Pri nas je že prišla navajena lulat na papir, potem se je v parih dneh navadila lulat in kakat zunaj. Pač ko vidiš, da začne vohljat in kruzat naokoli, jo primeš in neseš ven, pa se zunaj polula. Je treba pač opazovat.

Tudi z svem  ostalim nismo imeli problema. Naša ni ne grizla ne lajala. Bila je ful pridna sama doma, v dnevni sobi. Mož je hodil iz službe domov jo sprehajat.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.2.2009 0:18:57   
cina
V katerem mesecu pa so se navadili vaši čistoče?

lp

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.2.2009 8:44:17   
nuala
Na to temo obstaja zelo veliko knjig, tudi od vzreditelja bi morala dobiti jasna navodila. Jaz sem jih se vedno, napisana. Nekaj tednov pred prevzemom mladica.
Drugace pa, racunaj, da mora hodit ven na lulanje vsake 2 uri ali se pogosteje, kakal pa bo po vsakem obroku, torej 4x na dan. Ven ga moras pa nesti TAKOJ po obroku.
Zvecer ga zadnjic hrani ob 19 uri, vendar ne z briketi ( kuhana hrana ali dobra konzerva ). Takrat naj se pije, pelji ga ven zanjic ob 23, potem pa mu cez noc vodo vzemi. Spi naj v zacetku v kletki ali zaboju, iz katerega ne bo mogel zlest. Ce letajo okoli po stanovanju, lulajo in kakajo. Ce pa so ograjeni, je tega manj.
Cez dan ga nosi ven, nastavi pa mu casopis za takrat, ko te ne bo. Aktiviraj pomoc ya hranjenje in sprehajanje, igranje, ko bos v sluzbi, mladic je tezko sam vec kot 2 do 3 ure.
Enako velja za grizenje, dosleden NE SMES ali PUSTI TO pomaga, pa veliko igrack in stvari za glodanje. Najhuje je, ce je psu dolgcas.

Moj mladic je imel nesrece do 3. meseca oz do cca 12 tedna, kljub pazljivosti. Je pa uporabljal casopisni papir. Grize pa ne pretirano, hotel je malo glodat tepih, vendar je PUST TO zaleglo po nekaj dneh.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.2.2009 9:52:11   
Anonimen
Hvala za nasvete. Prebrala sem že ogromno tem, knjig, spraševala vzreditelje..user posted image

Vseeno so mnenja različna. Eni mi svetujejo, da naj ga pustim v boksu ko bo sam, eni da ne. Sama verjamem, da bi se prej naučil na sobno čistočo, če bi bil zaprt. Po drugi strani se mi pa smili ko samo pomislim, da bi bil zaprt 4 ure. Nekje po 4 urah bom prišla domov samo toliko, da bova šla lulat, potem pa spet nazaj v službo. Pogosteje ga ne morem obiskat, niti nimam nikogar, ki bi ga lahko. Tudi če ga bomo navadili na boks bo to samo nekje do 4-6 meseca, kasneje ne, ker je to ogromen pes.

Prejšnji kuža je bil v štartu sam 8 ur, pa ni bilo nikoli nič narobe, nobene škode, razen 2-3x se je polulal.

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
10.2.2009 9:59:10   
ttamariskaa
Jaz sem imela mešančka staford-bokser in je bil skoz v stanovanju in nobenih težav. ko se je prvičč polula al pa pokakal sem mu tja približala smrček ( itak da se brani; sam ne ga umazat ) in potem takoj na povodec in ven. Trikrat sem to naredila in potem je kadar je moral lulat al kakt vzel v gobček povodec in prišel k meni. Zvečer ob devetih sma šla nazadnje ven in je zdržal do jutra do devetih. Nikoli nobenih problemov. Res!!! Na ta način najlažj pogruntajo kako in kaj. Tud čez dan ko sem delala sem ga pustila samega doma in ni nikoli nič naredil. Čevlje in igrač ni grizel ker sem mu kupila ono pleteno stvar ( ej ne vem kak e ji reče kao kost s cofi na koncu ). S tem so vsi psi obsedeni, je pa res da sem mu vsaka dva meseca mogla nabavit novo. bo pogledala z kakšno slikico tega cofa pa ti jo pošljem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.2.2009 10:04:27   
ttamariskaa
To je ta cof!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.2.2009 12:29:16   
ursa30
IZVIRNO SPOROČILO: ttamariskaa

To je ta cof!!!

moja tole uniči v parih dneh user posted image user posted image

(odgovor članu ttamariskaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.2.2009 12:46:38   
Arwenko
Življenjska doba tega pri nas pol ure do ena ura...heheheh.

Bom še jaz svoje pridala. Jaz sem absolutno za navajanje prebivanja v boksu v času ko si v službi, sploh pri mladiču. Jaz osebno svetujem čim manj kompliciranja...s tem mislim tole:
- vzamite psa v petek, bodite z njim čez vikend, potem se naj navadi vsakodnevnega ritma. Tisto vzemanje dopusta samo škodi, ker boste 1 teden ali celo 2 ali 3 z njim, potem pa naenkrat ne.
- ne hodite ga domov ven spuščat, razen če boste celo njegovo življenj ga hodili domov spuščat. V času ko vas ni doma, naj ima v boksu ali sobi kjer ga boste puščali pleničko ali časopisni papir. Jaz osebno uporabljam izključno te plenične podloge. V boksu ima na polovici ležišče, na polovici pa plenično podlogo.
- zapiranje v boks je tudi varnost za kužka, nič ne more past na njega, ne more ga strest elektrika ko nagloda kabel, ne more se zastrupit in pojest kakšne rože ali kaj podobnega.
Vse skratka čim bolj po zdravi pameti in brez kompliciranja.

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.2.2009 13:09:28   
Anonimen
Arwenko, po eni strani se strinjam s tabo zato moram razložit tudi moje mišljenje.user posted image

Če se bo le dalo, bova šla po mladička v sredo okoli 12 ure. Tako bomo cel dan preživeli skupaj. V četrtek in petek bom imela dopust, potem pa itak še vikend. Že v teh dneh ga bom puščala v boksu po kakše pol ure do ene ure. Toliko, da bo razumel, da ne bomo vedno zraven njega. V ponedeljek bom šla v službo in bom med malico skočila domov samo toliko, da greva lulat. To bom delala največ en teden. Potem bo pač moral biti sam 8 ur. K sreči moj user posted image  dela "doma", tako, da bo redko sam 8 ur.

Glede boksa pa tako: kot mladička ok, najbrž bi šlo. Odraslega psa pa ne morem zapret v boks, ker je prevelik - cca. 70 kg!! Zato razmišljam, da bi ga v času najine odsotnosti zaprla na hodnik, kjer ne more narediti velike škode. Kadar bova doma pa se bo lahko gibal po celem stanovanju, spal bo pa v dnevni in spalnici.

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.2.2009 13:12:24   
Anonimen
ttamariskaa,  tole kar ti praviš, da mu moraš pokazati da ni naredil prav, ker se je polulal. S tem se 100% ne strinjam. V vseh knjigih piše, da moraš enostavno pospravit za njim, brez besed, brez godrnjanja.. In jaz se s tem strinjam. Tudi prejšnjega kužata smo navajali na sobno čistočo, pa 1x nismo storili tega kar ti pišeš in smo ga v enem tednu navadili na čistočo. Izjema je bilo, ko je bil zaprt 8 ur.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
10.2.2009 16:15:34   
Arwenko
Ja, za velikega psa je hodnik ali pa kakšna kopalnica absolutno primerna alternativa boksu. Pravzaprav kasneje pri odraslem je lahko katerakoli soba primerna, ko pač ima občutek, da mu dovolj zaupaš. Jaz imam recimo starejpi dve hodnik plus kuhinja ko nas ni doma, ta mlajša dva pa še vedno v boksih, ker delata "štalo", beri divjata in pol pijeta kot nora in seveda tudi lulata, pa sta že dve leti stara, tako da nista več mladička. Sem pa absolutno proti temu, da imajo v odsotnosti psi na volje celo stanovanje, niti ta najstarejši naši tega ne dovolim, pa ji 100% zaupam da nebo nič všpičila. Ko smo doma, takrat pa so itak vsi z nami vseskozi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.2.2009 18:41:50   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko
Sem pa absolutno proti temu, da imajo v odsotnosti psi na volje celo stanovanje, niti ta najstarejši naši tega ne dovolim, pa ji 100% zaupam da nebo nič všpičila.

Zakaj pa potem? Naša ima prav nalašč vsa vrata odprta, da se npr. v kopalnico, ki je brez okna, lahko umakne, če slučajno zunaj kaj poka (petarde ali kaj podobnega). Ali pa če slučajno nevihta. Zaorte  hodniku je pa ne bi pustila, že zato ne, da ne bi lajala vsakič, ko bi kdo šel po stopnišču. Pri nas je zaprta edino otroška soba, da se ne gre po tepihu drgnit tja. Ker seveda je tam, kjer je najbolj čisto, najbolj fino se drgnit ...user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.2.2009 20:34:56   
Arwenko
Prvi razlog je zaradi varnosti...nikoli ne veš kaj ga prime, vsa pes ima kosmata ušesa. Drugi pa je tudi ker vsake toliko pa lahko pride do kakšne driske ali kaj takšnega in v času službe nehote nardijo kaj noter, pa imam pol raje en prostor za sčistit in to tak, kjer so tla temu primerna kot pa celo stanovanje posrano, kar se je tudi že zgodilo. Pač izkušnje so pokazale svoje in več kot imajo prostora na razpolago, več bedarij vščpičijo. user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.2.2009 8:13:53   
Mišni
Aja. No moja, če je res sila, gre kakat na en tepih, ki se ga lahko opere. Pametna punca. Je pa to bilo 2-krat v 8 letih.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?