martinka
|
Doma imamo enoletno hčerkico Ano, ki je zelo pridna, živahna in vesela, vendar vsakič, ko nekaj ni po njeno reagira zelo agresivno. Udari me, ali kar me še bolj skrbi začne udarjat samo sebe po obrazu. Z možem imava zelo lep in ljubeč odnos, Ana ne hodi v vrtec, temveč je v varstvu pri babici, ki ji tudi popolnoma zaupam. Doma ji posvečamo veliko pozornosti, se z njo igramo, jo objemamo, ljubkujemo. Res ne vem, kje bi se lahko naučila tako reagirati. Ali je to normalna reakcija za enoletnega otroka? Kako naj jo naučim pravilnega izražanja jeze? Včasih tudi brez razloga udari, kar tako v šali. Prosim, za nasvet, kako naj pravilno reagiramo na to njeno početje. Sem ji lepo povedala, da je to NE NE; pa sem se že pretvarjala, da jokam, da me boli; potem sem jo kregala, da se ne sme tepst, da se mora pobožat, pa sem jo z njeno rokico nežno pobožala po obrazu. Nič ne pomaga. Edino, kar je začela delati je to, da pogosto ko me udari, me takoj zatem objame in se začne stiskat k meni. Kako reagirati? Ali sploh reagirati? Hvala.
|