|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vzgoja
4.1.2005 19:45:00   
Anonimen
mislim da ni čist taprav forum pa vseeno...k temu razmišljanju me je vzpodbudila spodaj načeta tema o obiskih z otroci. in sicer, zakaj takrat, ko smo mi hodli v osnovne šole (jaz sem stara 26) ni bilo varnostnikov, se nismo pretepali do krvi, smo učitelje vikali in jih vsaj naučeno spoštovali, nismo se delali norca iz starejših vrstnikov, nismo metali kamenja v mimoidoče in podobno, dan današnji pa je vse ravno kontra? zakaj morajo imeti šole varnostnike? zakaj se otroci delajo norca iz učiteljev in jih celo ponižujejo jim odgovarjajo in celo udarijo?? zakaj kadijo v 2 razredu v wcjih in za šolami?

kje grešimo? ker temu smo krivi starši! jaz nočem da bi bil moj otrok tak!

lp, lara
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   vzgoja
4.1.2005 19:47:39   
KIRA
tudi jaz ne. bi blo treba ustanovit privat šole, ki imajo poostren nadzor, pa še eno dodatno temo - olika in medsebojni odnosi ali pa take reči. ne samo posplošeno etika, predavajo pa o veri, ne pa o življenjskih problemih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   vzgoja
4.1.2005 20:12:34   
Moyca_
:sloncek:tudi jaz sem stara 26 let pa so se te stvari dogajale že v mojem času:sloncek:
mislim da je to odvisno od posameznikov in družinskih vrednot
pozdravček:sloncek::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   vzgoja
4.1.2005 20:19:04   
Nejka1
Draga Lara,
nisi edina, ki se sprašuje po vzrokih za takšno obnašanje in ravnanje otrok. Sem v pedagoški službi in se s tem praktično vsak dan srečujem. Ko sem pri otrocih iskala vzroke za njihovo zelo moteče obnašanje, napadalnost, negativ odnos do osebja, sem pri večini prišla do "korenin"te problemov. In kateri so bili najpogostejši:
- prevelika odsotnost staršev od doma in otrok je prepuščen samemu sebi in okolici
- neurejeni družinski odnosi (ločeni starši, ki si"trgajo" otroka vsak na svojo stran)
- dobro ali "preveč" dobro situirane družine, kjer otroka vzgaja denar in ne starši
- socialno šibke družine, kjer je dodaten problem še alkohol,prepiri staršev, itd.

Izhajam iz preproste kmečke družine.Ni me tega sram,kajti moji starši- kmetje, so naju z bratom lepo vzgojili. Dala sta nama čutiti vrednote ljubezni, družinskega sožitja.Ne rečem,da nista bila stroga,ampak enostavno sta s svojo odločno besedo znala vzpostaviti red. Vzpodbujala sta naju in naju usmerjala na pravo pot.
Oba imava danes družini, urejeni družini in zato sva lahko hvaležna staršem, ki sta nama dala vzor.
Upam, da bova nekoč tudi midva z možem vzor svojim otrokom.
Lp, Nejka


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   vzgoja
4.1.2005 20:27:45   
Anonimen
Ne vem, ampak jaz imam namen poleg res težkih bojev z mojim sinom, ki mi poberejo zelo veliko moči, da mu dopovem, da bo delal, tako kot se bova "zmenila" - to je tako, da bo "prav" (kaj je prav, pa vem jaz), pri vzgoji dati poudarek tudi čustveni inteligenci in empatiji. Se mi zdi, da zaenkrat kar deluje, zna biti zelo sočuten do živali in do trpečih ali drugačnih ljudi. To je moje delo in pa privzgojiti mu delovne navade, to po mojem mnenju pomeni, da je nekatere stvari pač treba narediti in to takoj, tudi če niso najlažje. To pa je tudi priblićno vse, česar se ta trenutek spomnim, da bi lahko v pogledu dobre vzgoje naredila. Kar je v genih, je pa pač tam zapisano...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   vzgoja
4.1.2005 20:29:44   
Sonka
Bravo Moyca in Nejka! Mislim, da noben učitelj ne uči svojih učencev slabih stvar.
Vse se začne in konča v družini. Zgled, zgled in še enkrat zgled!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   vzgoja
4.1.2005 21:36:23   
Gina
Ja, Nejka, se kar strinjam s tabo, dodala pa bi še kakšen vzrok
- preveč ukvarjanja z otrokom na napačen način - starši želijo biti otroku prijatelji in to za vsako ceno, so sami zelo prizadeti, če se otrok kuja, če jih otrok kaznuje z molkom, užaljenostjo
- starši menijo, da je zgled dovolj (je nujen, vendar to ni vse)
- otroci nikdar ne doživijo posledic za svoja dejanja (razen, da mu mama reče, da je žalostna ipd., kar ni posledica), zato povsod poskušajo kje so meje (mogoče morajo zato v šoli vreči stol iz 5. nadstropja)
- očetje se ne ukvarjajo več z vzgojo, vse je prepuščeno materi, oče je le za mami malo pomagat (ampak če se otrok sredi gostilne dere ali v Šparu meče po tleh, se največkrat oče kar stran obrne
- staršem se ne ljubi prepirati z otrokom, raje sami naredijo namesto njega, ker tako vzame manj časa in energije - dolgoročno jim pa tako zelo škodijo
- posledično otroci nimajo spoštovanja do staršev in okolice in menijo, da smo si vsi enaki (če lahko skačem staršem v besedo, lahko tudi sosedi na ulici - logično, ne? - če lahko staršem rečem daj mi to in to brez prosim in hvala, lahko to rečem tudi neznancu...


Menim da marsikateri od staršev počne kakšno od zgoraj naštetih stvari, tudi če ne vseh. Sem zagovornih kulturnih odnosov med ljudmi in menim, da v prvi vrsti na to vpliva družina.....Potem pa šele ostalo okolje.
pa pa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   vzgoja
5.1.2005 8:46:24   
Anonimen
Ja, res je, Gina. Kulturno obnašanje in meje, kaj se sme in česa ne, pa zadolžitve, kaj lahko stori že sam, pa saj to tudi spada med "kulturo".

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   vzgoja
5.1.2005 10:08:14   
Seven*
Med krivce bi dala tudi TV. Marsikaj pa je naredila kapitalisticna druzba, kjer starsi delajo do 17h ali se dlje. Ze danes se ubadam s tem kaj ima otrok od tebe, ce ga pripeljes domov ob 17h on pa zaspi ob 19h. V bistvu popolnoma nic. Ljudje se bodo vedno manj odlocali za otroke. Pa tud vrednote so popolnoma drugacne kot nekoc. V solo moras nujno imeti NIke cevlje, v vrtec obvezno prinesti najnovejsega SpiderMan-a.. Vcasih smo bili vsi "revni" in tako drug drugemu enaki.

Da pa ne govorim o odnosu v druzinah. Poskusite se spomniti vsaj eno druzino, za katero lahko zagotovo trdite, da je res srecna in zadovoljna.. In da odnosi klapajo tako kot treba..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




ime za fantka
Petrarca91

ime za fantka

Uroš (32%)

Ažbe (31%)

Gael (13%)

Tomi (25%)


Število vseh glasov: 342

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!