Stefka
|
No evo, pa sem se znašla v dilemi. Ko sem se junija vrnila s porodniške, sem začela iskat drugo službo, ker gre firmi, kjer delam zelo slabo in za vsako plačo naprej ne vem ali jo bom dobila... no, do zdaj sem jih še vse. Do zdaj sem bila na nešteto razgovorih... na enem v torek. Drugi krog. Naj najprej povem, da sem presneto premišljevala ali naj se sploh prijavim na to delovno mesto, ker je že moj mož pred leti delal tam in... se razumemo, so delali z njim kot svinja z mehom. Pa ok, sem rekla, tole je le uprava, tudi plača je ok, nič boljša kot tukaj, kjer sem zdaj, ampak v redu, je vendarle blizu doma. Torej, da se vrnem na razgovor. Pridem tja, na začetku poteka zelo sproščeno, potem pa se je začelo... da iščejo izdelano osebo, da sem jim jaz ne zdim taka , da bi morali vame vlagat ogromno energije... bla bla, da je druga kandidatka bistveno bolj primerna za to delovno mesto itd. Mojo prijavo so brali sproti. Vse lepo in prav, dokler nisem začela poslušat, da dvomijo v moje vrednote itd... Ok, sem bila tam eno uro in potem odšla. V sredo sem jim napisala res jezno pismo po mailu, da odstopam od razpisa, ker nočem delati za tako podjetje, ki dvomi v moje vrednote po 20 minutah poznanstva in podobno. Zame je bila zgodba zaključena. No, potem pa danes klic, me kliče ta direktor, če se ga spomnim ... Jaz ja? Sem že pričakovala, da bo pi... kaj jim to po mailu pošiljam in on meni.. da sem sprejeta, če pridem na preliminarni sestanek, da lahko prevzamem delo.... Sem bila tako šokirana, da sem ostala kar brez besed... Sem rekla ok, se oglasim, ampak moram prespat zadevo... še zdaj sem čisto paf. Zdaj pa ne vem... naj grem? Saj v končni fazi se lahko premislim, ko bom videla kaj hočejo od mene. Fora je v tem, da mi je ta služba, kjer delam zdaj, všeč, da se ful dobro razumem s sodelavci in točno vem kaj pričakovat od šefov, ampak lahko da bom že čez dva meseca ostala brez plače.. Na drugi strani je ona druga blizu doma, bistveno bolj odgovorno delo (vodja kadrovske), lahko bi kaj naredila... ali pač. Ne vem. Bi vprašala ali katera pozna to podjetje iz KR? Hibar Blesk? Kaj svetujete? Sicer bom prespala zadevo, pa se odločila potem, ampak... kaj bi naredile ve? Hvala za mnenja.
|