Klemy82
|
Komot te lahko uveljalja in noben ne bo nič kompliciral, razen če je ravno tvoj referent tak, da se mu da ukvarjat s tem. Pa verjemi, da imajo dovolj drugega dela. Sama sem lani takle čas isto tu gor spraševala in dobila vse sorte odgovorov, največ pa v stilu, itak da te lahko, saj mene tudi, nihče ne bo preverjal in kompliciral, in tako kot je, mislim da Liliana napisala, dejansko lahko napišeš, da te uveljavlja samski brezposelni sosed... dejansko je tako, da vse kar izjaviš, mora biti res. Si kazensko odgovorna za svoje izjave-Če ti izpolneš vlogo in v njej nekoga uveljavljaš, se s tem smatra, da to tudi drži. V kolikor ima pa DURS so te tvoje izjave pomisleke, pa te lahko pokličejo na zagovor. Imaš problem dokazati izvenzakonsko skupnost? (skupni naslov ni dokaz izvenzakonske skupnosti, vsekakor ne edini). Potem naj te ne uveljavlja. Če pa lahko kadarkoli brez slabe vesti izjaviš in dokažeš, da vidva sta par, potem pa kar. :) Res je, da če pokličeš in vprašaš, ti bodo citirali zakon in blablabla... če pa nič ne vprašaš in lepo izpolneš in stojiš za tem, bojo pa kar lepo upoštevali. Meni so. Pa še ogromno drugih poznam, ki so jim tudi, pa ni nihče nič kompliciral. Pa še na ministrstvu so ti odgovorili, da lahko, torej? In ne, ni za vsakega drug zakon, zakon je en sam, so pa interpretacije tega zakona lahko različne, sploh če nimajo uslužbenci enotnih navodil za izvedbo tega zakona v praksi. In praksa DURSa je v tem primeru v večini taka, da se izvenzakonsko skupnost upošteva tudi, če nista prijavljena na istem naslovu, razen če imajo kak dvom. Evo še link do moje teme lani: