|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vstavitev mirene
5.2.2010 14:03:30   
princeska29
danes sem imela pregled pri ginekologu-prvi po porodu in odloćila sem se da si dam vstavit mireno

najprej sem mislila da mi jo bo vstavil takrat ko bom imela mesečno perilo a mi je rekel da če je test nosečnosti negativen in je pri ginekološkem pregledu vse vredu mi jo lahko vstavi že danes
seveda sem bla takoj za saj mi ni blo za čakat in se psihično mučit kak bo in ali fejst boli in podobno
imam zelo nizki prag bolečin in mene takoj vse začne bolet a moram vam povedat da sploh nisem vedela gdaj mi je ginekolog mireno vstavil.ves čas mi je lepo razlagal potek vstavitve in bilo je konec v parih minutah.za na konec mi je še napravil ultrazvok(vaginalni) da je videl če je vse ok in sem lahko šla domov!

torej punce le pogumno saj ne boli 

AMADEJ 26.11.2001 2750g-48cm
STASA 17.01.2008 3850g-53cm
ALEX 17.12.2009 3700g-53cm
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vstavitev mirene
5.2.2010 14:05:56   
blaža
Sej v bistvu je zadeva tako narjena, da nima kej bolet. je kot en dežniček, ki se razpre, ko se vstavi noter. Ne paše pa vsem ženskam Mirena.

jaz še vedno čakam, da se jo navadim v celoti, ker sem mela Migrne po 48 ur, z bruhanjem, no sedaj se malo umirja, jo imam le en dan in to nekje 2x na mesec.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu princeska29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.2.2010 14:13:58   
Anonimen
Mene je pa zelo bolelo,kot da bi me kdo trgal tam spodaj
Pa še 3 x mi je pla vstavljat mireno in nikoli se ni mirena usedla na MV.
Sicer pa HB da je nimam in da ni ratalouser posted image
ne bi hotela da bi moj čistil vrvice med sexom,pa bolečine,pa še zanosiš lahko če si ti premakne,ker sploh ne čutiš če si ti
tako da ne hvala

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.2.2010 14:14:56   
Anonimen
Mene pa zanima, če je med nami katera, ki je z Mireno že zanosila. 

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.2.2010 14:16:50   
princeska29
nekatere so razlagale da so tisti dan ko so jim vstavli mireno imele neznanske bolečine tako da so komaj preživele dan potem pa se je vse umirilo
mene zaenkrat še glavobol ne muči le malce čudan občutek imam
upam da se bo obnesla ta stvar res pa je da vsaka ženska to drugače prenese

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.2.2010 14:18:03   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ponavadi se zanosi z moškim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.2.2010 14:19:32   
blaža

uau, to si pa res Ameriko odkrila.user posted image

ja so že pisale, da so z Mireno zanosile.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.2.2010 14:25:15   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.2.2010 14:42:23   
urška
jaz sem tudi šla si vstavit mireno pa mi jo je moj G odsvetoval. iz razloga, da sem rodila s CR, in sicer elektivnim. torej ni bilo nič popadkov in odpiranja. malo sem še vztrajala, potem me je pregledal in je rekel,  da on na mojem mestu se ne bi odločil, ker me bo grozno bolelo. in ker sem taka boješka se nisem odločla zanjo. pa nič zato, saj imam alternative. aspirin, recimouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.2.2010 14:45:24   
FLOWR12
Tudi mene prva vstavitev po porodu ni bolela (spodaj je vse še bolj raztegnjeno). Ko pa mi jo je vstavila drugič (po 5 letih) pa je bila čisto druga pesem. Kar fajn me je zabolelo ko jo je razprla v meni. Imam visok prag bolečine, a sem takrat skoraj skup padla. Prov fajn me je bolelo še ene dva dni, potem pa se je umirilo.

Konec leta pa bo zopet treba na ponovno zamenjavo (pet let bo naokrog). In če povem po pravici ne vem kaj bi naredila. Ali zopet mirena ali sterilizacijauser posted image  

Imam pa dva otroka in 40 let.

Ali ima mogoče kakšna izkušnje s sterilizacijo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.2.2010 14:46:55   
end1
jaz mam tud nizek prag bolečine in ja me je bolela vstavitev, še bolj pa se zdaj bojim dne ko mi jo bo G moral odstranit, ker to pomoje še olj boji. Žal o temu nisem nič prej razmišljala.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.2.2010 17:37:33   
mamica2009
Jaz sem si dala mireno vstavit oktobra lani. Ko mi je vstavil sem mela ostro bolečino v desnem jajčniku in potem še cel dan bolečine v intervalih. Krvavela sem en mesec skupaj, pol 14 dni mir spet perilo in to se mi dogaja še zdaj, res je da nimam močno apmak imam pa. Bolečine pa imam 1 dan perila in to kar močne, ne kot krče ampak kot bi me kdo rezal z nožem po jajčnikih. In še včasih vmes. Mi je že žal da sem si dala to vstavit, vendar zdaj bom vztrajala, ko pa mine 5 let pa si ne dam več ponovno.

http://www.shrani.si/f/2g/yC/1q3AGChX/200.jpg

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.2.2010 21:44:51   
pelin

O, kaj res!? Dobro, da si se oglasila (sorri ampak predvidevam da si ženska)in si mi pomagala rešiti zadevo...
Ja no, pa pustmo zdaj to...Jaz imam mireno skoraj eno leto in sem tudi skoraj pol leta po malem krvavela.Nazadnje sem imela kar nekaj časa krvav izcedek, sedaj pa že tri mesece nič. Se pa počutim čudno napihnjeno in sem se tudi  kar precej zredila. Kilogrami so kot zabetonirani , saj mi kljub gibanju in vztrajni dieti nikamor ne skopnijouser posted image . Počasi sem se začela že spraševati, če nisem slučajno noseča. Kot sem nekje slišala je to čisto mogoče, vendar bi rada kaj o tem izvedela od katere, ki je mogoče to dala skozi. Seveda, bom šla pa tudi po test, ker bi se rada prepričalauser posted image .

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.2.2010 19:10:28   
ammam
Jaz sem imela po prvem porodu klasični obroček, kot se temu po domače reče. Potem sem po drugem porodu ponovno vstavila enakega. Po osmih letih, ko je bil že skrajni rok za zamenjavo, sem se odločila za MIreno. Zelo dobro sem jo prenašala. Zdaj po tretjem porodu sem se zopet odločila za Mireno in upam, da ne bo nobenih problemov. Notri jo imam sicer en teden in še malo krvavim, kar lahko traja še nekaj časa. je pa problem, ker mojega može moti nitka, ki visi za odstranitev, tako, da bom morala nazaj ginekologu, da jo skrajša ali kaj bo naredil...ne vem. 

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.2.2010 7:44:17   
princeska29
punce ki ste se si vstavile mireno in ste se začele rediti po kolkem času se vam je začela teža zviševat??takoj ali kasneje?

Neposredna povezava do sporočila: 15
23.2.2010 8:43:11   
RAKICA2007
Ni nujno, da se zrediš. Jaz jo imam že 2 leti, pa sem se zredila 2 kg v dveh letih... ampak seveda ne zaradi Mirene user posted image user posted image user posted image  .

Naj ti služi user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 16
5.3.2010 7:58:20   
Titty
A še katerega moškega oz. moža moti nitka, ki visi od te mirene?
Tega si res ne predstavljam, a ga žuli, al kako? A se ta nitka res toliko čuti?
Jaz poznam dva para, kjer imajo žene mireno, pa vsi pravijo, da je to super super zadeva in prov nobenega nič ne moti...moži pa sploh ne vejo, da je kje kaka nitka! user posted image

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.3.2010 8:04:44   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: princeska29

punce ki ste se si vstavile mireno in ste se začele rediti po kolkem času se vam je začela teža zviševat??takoj ali kasneje?

ma jaz bom rekla tako. Sem mela neke krize ja, ko me je prijelo, da bi skozi jedla in mislim, da je blo hormonsko. ma se je umirilo, pa še malo na ločevalno sem šla in sedaj kar gre.

Opažam, pa pri sebi, da hormoni zelo vplivajo name glede hrane in prenajedanja, pa se ne tolažim s tem. Če je potrebno grem malo na ločevalno, da se rešim viška, pol se spet trudim naprej. Ne želim se s tem tolažiti, da imam viška zaradi hormonov, to je bedno.

No sem pa opazla, ko sem mela KT, da sem skozi nekaj mlela, pol, ko sem prenehala, je pa to čudežno prenehalo in sem bla spet čisto" normalna". Drugih skrbi nimam, ne jem ko sem živčna - no niti nimam težav, da bi bla,... Ampak razlika se opazi, če se opazuješ, pol ugotoviš kaj je na stvari.

Steve Jobs

Neposredna povezava do sporočila: 18
11.3.2010 9:39:20   
svetnik
ma ponavadi ne moti glih , če kj visiuser posted image user posted image ..Edino na jeziku je pa tak feeling, kt če bi bla kocina....user posted image user posted image
Pa gledaš, pa gledaš, kocine pa nobene user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.3.2010 13:33:15   
ROmama
Jaz imam mireno skoraj cel mesec, pa še vedno krvavim. 

< Sporočilo je popravil ROmama -- 11.3.2010 13:38:02 >

(odgovor članu svetnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.3.2010 14:41:33   
darja.mark
IZVIRNO SPOROČILO: svetnik

ma ponavadi ne moti glih , če kj visiuser posted image user posted image ..Edino na jeziku je pa tak feeling, kt če bi bla kocina....user posted image user posted image
Pa gledaš, pa gledaš, kocine pa nobene user posted image user posted image user posted image

ok kolk dolg jezik pa maš ti da do špagice od mirene prideš? sej pa ni tko dolga da tvoji ven visi????user posted image user posted image

(odgovor članu svetnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
11.3.2010 14:49:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Titty)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
14.3.2010 21:16:11   
svš
Tudi jaz sem si po porodu dala vstavit mireno in sicer januarja. Sem en mesec krvarela, je bilo tri dni v redu, sedaj pa od tistega časa še vedno krvarim. Mislim, da sem porabila že vložkov za vseh devet mesecev nazajuser posted image . No meni to krvarenje že počasi preseda. Kdaj se sploh normalizira?

Pri mireni ne priporočajo tamponov. Ker sem jih jaz prej kar na veliko uporabljala, me zanima, če katera uporablja tampone in če je vse v redu?

Neposredna povezava do sporočila: 23
14.3.2010 21:26:50   
zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: Titty
A še katerega moškega oz. moža moti nitka, ki visi od te mirene?
Tega si res ne predstavljam, a ga žuli, al kako? A se ta nitka res toliko čuti?
Jaz poznam dva para, kjer imajo žene mireno, pa vsi pravijo, da je to super super zadeva in prov nobenega nič ne moti...moži pa sploh ne vejo, da je kje kaka nitka! user posted image

Jaz sem mojemo že takoj na začetku rekla, da mora povedati, če bo kaj čutil ali ga bo motilo, ker se da nitka skrajšati, pa ga do zdaj še ni nič motilo (mireno pa imam zdaj cca. 9 mesecev).

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Titty)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.3.2010 21:43:15   
zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark
IZVIRNO SPOROČILO: svetnik

ok kolk dolg jezik pa maš ti da do špagice od mirene prideš? sej pa ni tko dolga da tvoji ven visi????user posted image user posted image

Tudi jaz se to sprašujem. Tale je malo za lase privlečena - ne verjamem, da bi lahko z jezikom čutil nitko, ker je pregloboko.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?