|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec v Lj. - plačilo za druge občine
6.2.2006 20:22:38   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Danes sem zagledala na oglasni deski sporočilo. Saj sem vedela, da bo prišlo, samo me je vseeno zadelo.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Malega vozimo v vrtec v Ljubljano, smo pa iz domžalske občine. Januarja je svet Mestne občine Ljubljana dvignil cene ljubljanskih vrtcev za 10 %, tako da pride cena za I. starostno obdobje nekaj nad 100.000. Od tega naša občina subvencionira 20 %. Ljubljana svojim prebivalcem dodatno da 20 % POPUSTA (pa kaj je to, prosim, za ena kategorija: popust!!!), druge občine pa seveda ne (po informacijah iz dnevnega časopisja so se tako odločili tudi v Domžalah). Po novem torej plačamo za 20 % višjo ceno od ljubljančanov v istem plačilnem razredu. Super! Lepa razlika v ceni. Za isto storitev. Lepo povišan zalogaj za mojo denarnico.

Da si mlada družina, ki živi v kleti pri starih starših, rešuje stanovanjsko vprašanje, nobenega ne zanima. Da v Domžalah nismo dobili mesta v vrtcu in da smo na čakalni listi ter čakamo, da bo kakih 20 otrok dobilo svoje mesto v jaslih v vrtcu, ki ima življenjski odpiralni čas (tak, ki ustreza delovnemu času zaposlenih staršev), nobenega ne zanima. Ko smo dobili vrtec v Ljubljani, smo ga izbrali silom prilike, ne zaradi tega, ker bi se šli en luksus in bi lahko izbirali med več vrtci in bi otroka dali v vrtec z najboljšim programom in najboljšimi vzgojiteljicami in najboljšo hrano itd.

Malo sem morala pojamrati. Obenem pa me zanima, če je še katera tu gori na istem in kaj namerava ukreniti, da bi rešila te težave. Meni namreč ni všeč, da smo zaradi občine, v kateri imamo stalno bivališče, takole diskriminirani, in razmišljam, da bi šla v boj za pravice. user posted image  Me prav zanima, kaj bi bilo, če bi se vsi starši iz drugih občin, ki imamo otroke v vrtcih v Ljubljani, zbrali in izpisali svoje otroke. Bi prišli na vrsto ljubljanski otroci, ki zdaj vrtca ne dobijo, ker smo jih mi prehiteli, ali bi v vrtcih ostala prazna mesta (in bi bilo za vrtce slaba rešitev ostati brez otrok iz drugih občin)? Kdo je v vsej stvari najbolj kriv(ičen)? Kaj mislite?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec v Lj. - plačilo za druge občine
6.2.2006 21:42:56   
Ro-La
Tudi mi otroka vozimo v vrtec v drugo občino, ker naša lani, ko smo otroka vpisovali ni omogočala jaslic. Plačujemo pa 10jurčkov več za isti plačilni razred, kot pa če bi bili v isti občini kot vrtec.....jeuser posted image  ga
Letos "naša" občina sicer ima jaslice ampak ga zaenkrat ne bomo prepisovali, ker se je ful lepo aklimatiziral in mu tukaj prav nič ne fali in zjutraj kr odšiba v igralnico, seveda prvo na cartanje z vzgojiteljicamiuser posted image .

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.2.2006 0:08:12   
KODA
Dobro si to napisala anonimna.Tudi mene bo to udarilo po žepu.Jaz imam v vrtcu dva.Meni v naši vasi ne odgovarja delavni čas vrtca.Mi smo na vasi in ob 3h popoldne,je vrtec skoraj prazen,ker hodijo babice in dedki po otroke.Jaz nimam te možnosti.Do 4h popoldne tudi pod točko razno ne pridem domov,če delam do15.30h.Da pa me bo otrok skoraj na vratih čakal,ne to pa ne bom pustila.Zato sem jih vpisala v Lj.Ne zaradi drugega.Pa v šolo bom tastarejšega tudi vpisala v Lj.Tam zraven,kjer živijo moji starši in kamor sem hodila tudi jaz.
Tako imam vsaj nekoga od mojih domačih,da lahko skoči po otroka,če se mi kje kaj zaštrika.Saj bo tudi mene to udarilo po žepu,ampak ,bomo že preživeli.
Mislim,da s tem podražanjem,ne bo nič manj orok iz drugih občin v Lj vrtcih.
Vsak išče zase najbolj ugodno varianto.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.2.2006 12:46:24   
frutka_
Anonimna v vaši občini je to res problem, sem zadnjič po TV gledala. Pa, a ne gradijo novih vrtcev in šole?! Občine se v pomoči do občanov zelo različno obnašajo. nekatere dajo dojenčkom ob rojstvu denar, nekatere ne dajo za vrtec nič, nekatere full veliko...Čisto odvisno kje živiš.
Domžalska občina se je zelo razširila, zgradila so se stanovanja, kapacitete vrtcev in šol pa so praktično ostale nespremenjene pa še normativi v oddelkih so se znižali (nekoč je bilo otrok v jasličnih oddelkih več, prav tako v šolah).
Jaz ti predlagam, da počakaš, ker kaj več ne moreš storiti, padli ste v eno čudno časovno luknjo. Razumem  tvoj gnev, ker bi se jaz ziher počutila enako. Lepo si napisala...za isto storitev plačaš več!...Ampak tako je povsod, tudi če boš otroka imela v svoji občini. Cene vrtcev se totalno razlikujejo! In spet pridejo na plan dobri možje iz občine, ki sprejemajo zakone in določajo ali se bodo cene dvignile ali bodo kaj subvencionirali, gradili na novo...na žalosto dobimo to, kar volimo in še bolj žalostno je to, da šparajo na otrocih. Politika bi se morala fajn spremeniti! In potem še ti tumbajo, da imej otroke bodi priden ter zaposlen...ja, človek božji če pa nimaš zagotovljenih osnovnih potreb po stanovanju in varstvu za tamale!

Groza!

Moram pa reči, da so slovenski vrtci dokaj razviti v primerjavi z nekaterimi po svetu. Npr. Na Japonskem imajo v vrtcih na 1 osebo 20 otrok!!! Ker so mnenja, da si otrok s tem širi obzorja, če je v veliki skupini vrstnikov. Po drugi starni pa imajo v Ameriki na osebo 10otrok. Japoncem se zdi nesprejemljivo tako delo, Amerikancem pa obratno! No, samo kot zanimivost...Morda ti naj bo v tolažbo, da otrok v tem času uživa, se ima lepo in da mu nič ne manjka.

LPuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznično voščilo
Zbirajte trenutke, ne stvari!
Ideje za družinsko silvestrsko noč
Nikar se ne mučite z dopovedovanjem, da je novoletna zabava šele zvečer, temveč nestrpno energijo otrok uporabite pri pr...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?