Anonimen
|
Danes sem zagledala na oglasni deski sporočilo. Saj sem vedela, da bo prišlo, samo me je vseeno zadelo. Malega vozimo v vrtec v Ljubljano, smo pa iz domžalske občine. Januarja je svet Mestne občine Ljubljana dvignil cene ljubljanskih vrtcev za 10 %, tako da pride cena za I. starostno obdobje nekaj nad 100.000. Od tega naša občina subvencionira 20 %. Ljubljana svojim prebivalcem dodatno da 20 % POPUSTA (pa kaj je to, prosim, za ena kategorija: popust!!!), druge občine pa seveda ne (po informacijah iz dnevnega časopisja so se tako odločili tudi v Domžalah). Po novem torej plačamo za 20 % višjo ceno od ljubljančanov v istem plačilnem razredu. Super! Lepa razlika v ceni. Za isto storitev. Lepo povišan zalogaj za mojo denarnico. Da si mlada družina, ki živi v kleti pri starih starših, rešuje stanovanjsko vprašanje, nobenega ne zanima. Da v Domžalah nismo dobili mesta v vrtcu in da smo na čakalni listi ter čakamo, da bo kakih 20 otrok dobilo svoje mesto v jaslih v vrtcu, ki ima življenjski odpiralni čas (tak, ki ustreza delovnemu času zaposlenih staršev), nobenega ne zanima. Ko smo dobili vrtec v Ljubljani, smo ga izbrali silom prilike, ne zaradi tega, ker bi se šli en luksus in bi lahko izbirali med več vrtci in bi otroka dali v vrtec z najboljšim programom in najboljšimi vzgojiteljicami in najboljšo hrano itd. Malo sem morala pojamrati. Obenem pa me zanima, če je še katera tu gori na istem in kaj namerava ukreniti, da bi rešila te težave. Meni namreč ni všeč, da smo zaradi občine, v kateri imamo stalno bivališče, takole diskriminirani, in razmišljam, da bi šla v boj za pravice. Me prav zanima, kaj bi bilo, če bi se vsi starši iz drugih občin, ki imamo otroke v vrtcih v Ljubljani, zbrali in izpisali svoje otroke. Bi prišli na vrsto ljubljanski otroci, ki zdaj vrtca ne dobijo, ker smo jih mi prehiteli, ali bi v vrtcih ostala prazna mesta (in bi bilo za vrtce slaba rešitev ostati brez otrok iz drugih občin)? Kdo je v vsej stvari najbolj kriv(ičen)? Kaj mislite?
|