![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
![](/forum/image/blank.gif) | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: vrtec s klimatsko napravo 4.7.2007 14:52:17
|
|
|
|
Mina1
|
Hm, mojedva nimata klim v sobah, pa vedno hud prepih in mraz, meni tudi ni všeč ne tvoje tole ne moje...
|
|
RE: vrtec s klimatsko napravo 4.7.2007 17:31:53
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
V nekaterih montažnih vrtcih imajo po 30 stopinj, ko gredo spat in so otroci čisto izmučeni od vročine, pa še spati ne morejo. Taki prosijo za klimo in mislim, da se bi tudi otroci bolje počutili, vsaj takrat da jo vklopijo, ko gredo spat.
|
|
RE: vrtec s klimatsko napravo 4.7.2007 19:55:14
|
|
|
|
eya
|
Saj klima, če je pravilno nastavljena-recimo na 25 stopinj in na najnižje pihanje, usmerjeno nekam pod strop, ni nič hudega. Če je pa nastavljena na 16 stopinj in na pihanje za vrat, pa zna bit problem.
|
|
RE: vrtec s klimatsko napravo 4.7.2007 19:58:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Naš ima klimo v vrtcu, pa ni prav nič bolan. Pa saj jim ne piha direkt v glavo.
|
|
|
|
RE: vrtec s klimatsko napravo 4.7.2007 22:35:37
|
|
|
|
petra*
|
Tudi pri nas v vrtcu imamo klimo, ker v nasprotnem primeru imamo tudi do 30 stopinj v igralnici.Je pa res, da jo je potrebno znati uporabljati. Pri nas je že namontirana na takšnem mestu v igralnici, kjer ne piha v centre aktivnosti hkrati pa jo še "obračamo". Tudi ne ohladimo za več kot 5 stopinj razlike. Je pa v redu, ker poleg hlajenja še meša zrak v igralnici in že to je veliko ... lp
|
|
|
|
RE: vrtec s klimatsko napravo 11.7.2007 13:20:15
|
|
|
|
Nattka
|
Pri nas v vrtcu pa imajo klimo, ampak je ne uporabljajo in tamala je ob najhujši vročini čisto premočena.
|
|
|
|
RE: vrtec s klimatsko napravo 18.7.2007 15:27:17
|
|
|
|
Shorty_
|
v vrtcu kamor bi naj prvotno dala hčero imajo klimo v igralnicah vendar se na sestanku starši sami odločijo ali se jo bo uporabljalo ali ne. Je pa namontirana na pravem mestu tako da ne piha v otroke.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.7.2007 22:13:13
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: vrtec s klimatsko napravo 20.7.2007 8:08:09
|
|
|
|
honey
|
Jaz pa mislim, da če se klima uporablja pametno, da ni nobenih problemov. Mi jo imamo v avtu, pa ni nobenih problemov, saj nimam v avtu npr. 15°, zunaj jih je pa 40. Če je samo malo hladneje - za par stopinj, to ni tak problem. Mi doma sicer nimamo klime, je pa hiša očitno že zaradi dobre izolacije toliko hladnejša, da imamo notri max. 22 °, zunaj jih je pa 35 in več. Pa ni nobenih problemov, pa mali non-stop šiba noter in ven. Ko mu postane vroče, pride za 15, 20 min noter, da se shladi in potem gre spet ven. Pa to čez dan, v najhujši vročini. Res pa je, da so nekateri otroci bolj občutljivi, kot drugi oz. po moje je odvisno tudi od tega, kako so navajeni. Ampak vem pa sama po sebi, ko imamo v službi v pisarni več kot 30 °, da sem skoraj nezmožna dihat in živet in bi bila zelo vesela, če bi naše klime delale. Kaj šele otroci, ki ne znajo biti pri miru?
|
|
|
|
RE: vrtec s klimatsko napravo 23.7.2007 9:28:33
|
|
|
|
KIKI****
|
Hm Pri nas so pa vrtec do 17.8 kar zaprli zaradi vročine Saj ne, se hecam-vaški oddelek je zaprt ker je premalo otrok poleti zaradi odsotnosti-morje, dopusti staršev,... Je pa zato kr fajn-otroci obremenijo babice , ki imajo dosti bolj hladno kot mi doma (beri pri nas doma 30, pri babici 25) drugače pa pri nas v vrtcu sploh ni vroče v oddelku.
|
|
|
|
RE: vrtec s klimatsko napravo 23.7.2007 9:32:03
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR IZVIRNO SPOROČILO: eya Saj klima, če je pravilno nastavljena-recimo na 25 stopinj in na najnižje pihanje, usmerjeno nekam pod strop, ni nič hudega. Mislim da zna biti tudi 25 stopinj problematičnih, ker ko gredo otroci iz ohlajenega prostora ven na 35 stopinj sonca zna biti kak šok za otroka in marsikdo tudi v avtu nima klime, kar je še toliko večji šok. Jaz raje vidim, da pri žanu ni klime in sem mirna, ko gredo ven na sprehod, da ne bo prevelike temperaturne razlike in enako je za domov, ko morava večinoma kar po soncu domov, torej 30+ stopinj direktno. hmm..kaj pa naj jaz nardim ko imam 24 stopinj v hiši brez klime?
|
|
|
|
RE: vrtec s klimatsko napravo 23.7.2007 10:40:29
|
|
|
|
piščanc
|
a po trgovinah nič ne hodite, se peljete v avtu? ker tam so tudi klime. hvala bogu, da so v vrtcih poskrbeli tudi za otroke, ker njim je še bolj vroče. pa klimo večkrat prižgejo, ko gredo otroci ven, ko jejo, da se prostor prezrači, da se vlažnost zmanjša... saj ni vse v temperaturi pa zbolimo zaradi virusov in bakterij in oslabelega imunskega sistema ne zaradi 'klime'
|
|
RE: vrtec s klimatsko napravo 23.7.2007 11:27:09
|
|
|
|
marvica
|
Tudi zaradi klime se zboli, klima lahko pusti veliko negativnih posledic za dalj časa. V trgovine hodimo, kar je nujno, z otrokom največ enkrat na teden, ker trgovina pač ni kraj kjer bi se zadrževali. Meni se zdi problem pri klimi v vrtcu v tem, da tudi v dneh, ko je bilo hladnje so imeli prižgano klimo, ne pa odprtega okna. Klima je namontirana tako, da piha navzdol in je nad oknom, kjer pa se otroci precej zadržuejo. Druga skrajnost pa je na hodnikih, kjer je zelo vroče, brez zračenja. Do sedaj še na srečo ni zbolel, tako, da upam, da bo vse v redu. Je pa bilo dobro v tej vročini, da jo imajo, samo upam, da ni preveč na mrzlo naštimana. Kot vidim nimate nič negativnih izkušenj s klimo.
|
|
|
|
RE: vrtec s klimatsko napravo 23.7.2007 21:48:25
|
|
|
|
eya
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR IZVIRNO SPOROČILO: eya Saj klima, če je pravilno nastavljena-recimo na 25 stopinj in na najnižje pihanje, usmerjeno nekam pod strop, ni nič hudega. Mislim da zna biti tudi 25 stopinj problematičnih, ker ko gredo otroci iz ohlajenega prostora ven na 35 stopinj sonca zna biti kak šok za otroka in marsikdo tudi v avtu nima klime, kar je še toliko večji šok. Jaz raje vidim, da pri žanu ni klime in sem mirna, ko gredo ven na sprehod, da ne bo prevelike temperaturne razlike in enako je za domov, ko morava večinoma kar po soncu domov, torej 30+ stopinj direktno. Jaz sem pisala svoj prvi post, ko še ni bilo zunaj 35 stopinj, ampak precej manj, pod 30.
|
![](/forum/image/blank.gif) | Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubrikiOdlog vpisa v prvi razredStarši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.