|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec s klimatsko napravo
4.7.2007 14:49:15   
marvica
Zanimajo me vaše izkušnje v tistih vrtcih, ki imajo v sobah klimatske naparve. Ali so vaši otroko kaj bolj bolani, kako mrzlo imajo v sobah. Moj malček bo čez poletje v enem od takih vrtcev in mi ni všeč ta zadeva s klimo saj mislim, da ni najbolj zdrvo, da piha cel dan na otroke.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec s klimatsko napravo
4.7.2007 14:52:17   
Mina1
Hm, mojedva nimata klim v sobah, pa vedno hud prepih in mraz, meni tudi ni všeč ne tvoje tole ne moje...

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu marvica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.7.2007 17:31:53   
BLAŽIKA
V nekaterih montažnih vrtcih imajo po 30 stopinj, ko gredo spat in so otroci čisto izmučeni od vročine, pa še spati ne morejo. Taki prosijo za klimo in mislim, da se bi tudi otroci bolje počutili, vsaj takrat da jo vklopijo, ko gredo spat.

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.7.2007 19:55:14   
eya
Saj klima, če je pravilno nastavljena-recimo na 25 stopinj in na najnižje pihanje, usmerjeno nekam pod strop, ni nič hudega.

Če je pa nastavljena na 16 stopinj in na pihanje za vrat, pa zna bit problem.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.7.2007 19:58:17   
Anonimen
Naš ima klimo v vrtcu, pa ni prav nič bolan. Pa saj jim ne piha direkt v glavo.

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.7.2007 22:35:37   
petra*
Tudi pri nas v vrtcu imamo klimo, ker v nasprotnem primeru imamo tudi do 30 stopinj v igralnici.Je pa res, da jo je potrebno znati uporabljati. Pri nas je že namontirana na takšnem mestu v igralnici, kjer ne piha v centre aktivnosti hkrati pa jo še "obračamo". Tudi ne ohladimo za več kot 5 stopinj razlike. Je pa v redu, ker poleg hlajenja še meša zrak v igralnici in že to je veliko ... lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.7.2007 13:20:15   
Nattka
Pri nas v vrtcu pa imajo klimo, ampak je ne uporabljajo in tamala je ob najhujši vročini čisto premočena.

(odgovor članu petra*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.7.2007 15:27:17   
Shorty_
v vrtcu kamor bi naj prvotno dala hčero imajo klimo v igralnicah vendar se na sestanku starši sami odločijo ali se jo bo uporabljalo ali ne. Je pa namontirana na pravem mestu tako da ne piha v otroke.

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
19.7.2007 22:13:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
20.7.2007 8:08:09   
honey
Jaz pa mislim, da če se klima uporablja pametno, da ni nobenih problemov. Mi jo imamo v avtu, pa ni nobenih problemov, saj nimam v avtu npr. 15°, zunaj jih je pa 40. Če je samo malo hladneje - za par stopinj, to ni tak problem. Mi doma sicer nimamo klime, je pa hiša očitno že zaradi dobre izolacije toliko hladnejša, da imamo notri max. 22 °, zunaj jih je pa 35 in več. Pa ni nobenih problemov, pa mali non-stop šiba noter in ven. Ko mu postane vroče, pride za 15, 20 min noter, da se shladi in potem gre spet ven. Pa to čez dan, v najhujši vročini. Res pa je, da so nekateri otroci bolj občutljivi, kot drugi oz. po moje je odvisno tudi od tega, kako so navajeni. Ampak vem pa sama po sebi, ko imamo v službi v pisarni več kot 30 °, da sem skoraj nezmožna dihat in živet in bi bila zelo vesela, če bi naše klime delale. Kaj šele otroci, ki ne znajo biti pri miru?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.7.2007 9:28:33   
KIKI****
Hmuser posted image

Pri nas so pa vrtec do 17.8 kar zaprli zaradi vročineuser posted image

Saj ne, se hecam-vaški oddelek je zaprt ker je premalo otrok poleti zaradi odsotnosti-morje, dopusti staršev,...

Je pa zato kr fajn-otroci obremenijo babiceuser posted image , ki imajo dosti bolj hladno kot mi doma (beri pri nas doma 30, pri babici 25)user posted image

drugače pa pri nas v vrtcu sploh ni vroče v oddelku.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.7.2007 9:32:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

IZVIRNO SPOROČILO: eya

Saj klima, če je pravilno nastavljena-recimo na 25 stopinj in na najnižje pihanje, usmerjeno nekam pod strop, ni nič hudega.

Mislim da zna biti tudi 25 stopinj problematičnih, ker ko gredo otroci iz ohlajenega prostora ven na 35 stopinj sonca zna biti kak šok za otroka in marsikdo tudi v avtu nima klime, kar je še toliko večji šok.

Jaz raje vidim, da pri žanu ni klime in sem mirna, ko gredo ven na sprehod, da ne bo prevelike temperaturne razlike in enako je za domov, ko morava večinoma kar po soncu domov, torej 30+ stopinj direktno.

hmm..kaj pa naj jaz nardim ko imam 24 stopinj v hiši brez klime?

Neposredna povezava do sporočila: 12
23.7.2007 10:40:29   
piščanc
a po trgovinah nič ne hodite, se peljete v avtu? ker tam so tudi klime.

hvala bogu, da so v vrtcih poskrbeli tudi za otroke, ker njim je še bolj vroče. pa klimo večkrat prižgejo, ko gredo otroci ven, ko jejo, da se prostor prezrači, da se vlažnost zmanjša... saj ni vse v temperaturi

pa zbolimo zaradi virusov in bakterij in oslabelega imunskega sistema ne zaradi 'klime'

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.7.2007 11:27:09   
marvica
Tudi zaradi klime se zboli, klima lahko pusti veliko negativnih posledic za dalj časa. V trgovine hodimo, kar je nujno, z otrokom največ enkrat na teden, ker trgovina pač ni kraj kjer bi se zadrževali.

Meni se zdi problem pri klimi v vrtcu v tem, da tudi v dneh, ko je bilo hladnje so imeli prižgano klimo, ne pa odprtega okna. Klima je namontirana tako, da piha navzdol in je nad oknom, kjer pa se otroci precej zadržuejo. Druga skrajnost pa je na hodnikih, kjer je zelo vroče, brez zračenja.

Do sedaj še na srečo ni zbolel, tako, da upam, da bo vse v redu. Je pa bilo dobro v tej vročini, da jo imajo, samo upam, da ni preveč na mrzlo naštimana.

Kot vidim nimate nič negativnih izkušenj s klimo.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.7.2007 21:48:25   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

IZVIRNO SPOROČILO: eya

Mislim da zna biti tudi 25 stopinj problematičnih, ker ko gredo otroci iz ohlajenega prostora ven na 35 stopinj sonca zna biti kak šok za otroka in marsikdo tudi v avtu nima klime, kar je še toliko večji šok.

Jaz raje vidim, da pri žanu ni klime in sem mirna, ko gredo ven na sprehod, da ne bo prevelike temperaturne razlike in enako je za domov, ko morava večinoma kar po soncu domov, torej 30+ stopinj direktno.

Jaz sem pisala svoj prvi post, ko še ni bilo zunaj 35 stopinj, ampak precej manj, pod 30.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.