|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec med prazniki
21.12.2005 12:44:10   
Jutra
Ali boste drug teden (27.-31.12) imeli otroke v vrtcu?
A pri vas tudi vzgojiteljice malo pritiskajo na vas, da jih imejte med počitnicami doma, pa da jih bo tako malo v skupini, pa se bodo morali združevati...user posted image

Jaz bom s svojo hčerko do praznikov že tako dva tedna doma zaradi bolezni. Pa saj me iz službe vržejo, če bi si za drug teden omislila še dopust.user posted image  Pa tudi sama vem, da si ne morem privoščiti tako dolge odsotnosti.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec med prazniki
21.12.2005 12:55:03   
puncica
Pri nas se že 14 dni pišejo na seznam in če bi bilo otrok 15 ali več bi bilo organizirano varstvo tudi med prazniki, do sedaj si se napisali 3 starši, te potem usmerijo v drug vrtec (2 km stran), kjer je poskrbljeno za varstvo ampak kaj ko takrat kr čudežno noben ne rabi več varstva. tako da vrtec bo verjetno pri nas zaprt. Jaz bom imela dopust, moj pa bo delal, tamala bo za praznike doma. Sicer nimam problemov z dopustom in bolniško, tako da bo šlo. Men se zdi čist ok tak sistem.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.12.2005 12:55:10   
Marogica
Naš bo v vrtcu do 30.12, ker potem odpotujemo, drugače bi bil pa do tudi do 31, če bi dnevi tako "padli". To je isto, kot med poletnimi počitnicami. Saj si vsi ljudje ne morejo privoščiti 2-mesečnih počitnic, ker imajo službo. Jaz imam sicer še porodniško (pri drugem), pa vseeno. gre tudi za otroka, ki je rad med vrstniki, ne pa samo med "starci".
izvajanje pritiska si pa ne dovolim oz. ga ne opazim.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.12.2005 13:01:30   
muki1
Pri nas pa so vzgojiteljice rajši, da so otroci v vrtcu, pa čeprav skrčena skupina, da si privarčujejo letni dopust. Tako mi je vsaj zadnjič razložila vzgojiteljica.

Je pa vedno enih 10 dni pred prazniki zunaj tudi anketa, ali bomo imeli otroka doma in če ni dovojl otrok čez praznike v vrtcu, je zaprt.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.12.2005 13:19:21   
lelaval
Jaz imam že šolarje, a so prej hodili v vrtec,  user posted image  ker sva bila oba v službi, babica servis pa je zatajil. user posted image  

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.12.2005 13:32:53   
iana
Jaz sem ravno prejšnji teden o tem razmišljala; midva z možem si žal ne moreva privoščiti dopusta.
In prazniki so sicer lepi in družinski in tako naprej ampak mali otroci  potrebujejo predvsem stabilnost, prazniki in vsa mrzlica okoli njih so zajne stres.
Zato močno upam, da bo naš vrtec ostal odprt, otroci pa na varnem. Kaj naj sicer naredim z njimi? Da jih prestavim v drug vrtec bo zanje preveč nerazumljivo. Babica ne more ker je bolna. Tet in prijateljic nimamo. da bom pa v tako kratkem času našla dobro varuško je pa za pozabit...

Ne sam jamrat, naredi kaj!

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.12.2005 21:30:03   
Anonimen
Pri nas prav na vrhu prijavnega lista piše, da bo varstvo organizirano samo za tiste otroke, katrih OBA starša delata. Letos bova midva oba doma, lansko leto me je pa to kar na rit vrglo. No, zdaj sem se že navadila, bi bil pri babici, če midva ne bi imela dopustov.

(odgovor članu iana)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.12.2005 23:31:39   
KODA
Pri nas je pa kar poln vrtec sem opazila.Lansko leto jih ni bilo čez praznike v vrtcu,ker sta bila bolana.Letos pa sta kar dosti prisotna.Mislim,pa da bosta drugi teden doma,ker jih bo pazila moja mama.Ravno tako se nama izide s službami,da se nama jih ne splača za eno ali dve uri vozit v vrtec.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.12.2005 8:01:20   
kaja11
Splišni..... to je pa prav zanimiv pristop. Kako pa vedo kdo dela???.... a če si uradno nezaposlen, potem moraš biti dom? user posted image
No, pri nas je samo obešen listek, da naj javimo vzgojiteljici če bo otrok naslednji teden v vrtcu. Jaz sem takoj povedala, da bomo doma.... verjetno zato nisem čutila nobenega pritiska s strani vzgojiteljice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.12.2005 8:07:21   
Anonimen
Naš vrtec je eden večjih v občini, tako se med prazniki k nam preselijo še otroci iz drugih, manjših vrtcev. No, naš bo med prazniki doma, bomo že pokombinirali, če bo treba z babico, ker dec bo pa itak v službi, po moje še 25. in 31. ali 1. do sedmih zvečer user posted image

(odgovor članu kaja11)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.12.2005 9:19:03   
viv_
Ja, bo doma, ker imam tudi jaz dopust.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.12.2005 9:26:21   
Pajaca
Pri nas bo doma....... naj ji bo, da ma malo počitnic.

Drgač so pa ta teden spraševal v vrtcu kdo bo v vrtcu, da se organizirajo. Pa vem, da jih pol skup dajo v eno skupino, oz jih dajo kar v drug vrtec, ker tuki je res malo otrok.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.12.2005 11:55:45   
Jutra
Splišni, tole pravilo v vašem vrtcu je pa "huda"user posted image  A to velja za vse šolske počitnice ali samo za novoletne?

Na podlagi česa se pa lahko vrtec zmisli takšen način poslovanja? Kaj pa če se ne strinjaš? Predvidevam, da zaradi obveznega izostanka v tem tednu za otroka ne plačaš čisto nič manj mesečne obveznosti (razen odštete hrane, ki je drobižek).

Pri nas so npr. na 1. roditeljskem prosili, če bi lahko v času prvomajskih praznikov imeli otroka en dan doma, da bo kolektiv vrtca lahko šel na izlet/ekskurzijo.OK. Valda jim to privošim, si bom za tisti dan vzela dopust. Ampak da me postavijo pred dejstvo, da pa kar za cel teden... matr' bi jim tam težilauser posted image  

< Sporočilo je popravil Jutra -- 22.12.2005 11:56:48 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.12.2005 12:39:21   
viv_
Pri nas bo vrtec odprt, če bo prijavljenih 5 otrok, sicer se pa združijo in grejo v drug vrtec.
V Mirnini skupini sta od 14 otrok mislim da prijavljena 2.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.12.2005 13:02:23   
Jutra
Ja, se strinjam, če gre za normativi minimum.
Viv, a je vaš vrtec bolj majhen?

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.12.2005 13:04:18   
viv_
v jaslih so 3 skupine po 14 otrok, potem pa še ostalo...

je večji kranjski vrtec

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.12.2005 13:07:48   
Jutra
A tako, potem je pa isto kot pri nasuser posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.12.2005 20:52:42   
frutka_
Moj bo doma.user posted image user posted image user posted image

Ker pa delam v vrtcu ti lahko iz prve roke povem v čem je finta. Večina vzgojiteljic še ima precej starega dopusta, ki ga naj ne bi vlekli v naslednej leto. Šenkat ga ne mislim nikomur, lažje pa ga izkoristim zdaj, ko je manj otrok, kot takrat ko so odddelki polni. Težko je delat ko si sam za vse z 19-imi ali pa takrat ko si v paru s sodelavko.
Sicer ne izvajamo nobenega pritiska na starše, jih pa seveda sprašujemo če bodo otroci prisotni, da se organiziramo glede dopustov, št. otrok, odprtosti oddelkov, nabave hrane ter še česa. Nič nenormalnega!

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.12.2005 21:00:24   
Anonimen
Jutra, mislim, da je enkrat lansko leto že pisalo isto "opozorilo", ampak se ne spomnim, ali je bilo za novo leto ali počitnice ali kakšne druge praznike. Seveda ne ugotavljajo, kdo res dela, ampak napišejo najbrž pač zato, da bi ja  dvakrat premislil, če bi otroka lahko kam drugam tisti čas vtaknil. Pa saj pri nas je še marsikaj čudnega, to je še najmanj. S tem sem se že sprijaznila, lansko leto sem bila zaprepadena, letos me pa ne zadane več. Ne da se proti vetru scat, naj delajo, kar hočejo. No, letos je bilo tako malo prijavljenih, da vrtec itak ne bo odprt. Kaj bodo pa s tistimi otroki naredili, ki jih res starši nimajo kam dati, se mi pa ne sanja. Takrat, če bi se mi to zgodilo, bi pa najbrž bila zelo jezna.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
24.12.2005 3:06:20   
Iztok18
Problem je tudi pri uvajanju, otrok ki ga varujem se je za silo navadil na vzgojiteljico, na pomočnico še ne. Ker pa med prazniki vzgojiteljica ne dela, bi bila velika kriza, če bi otrok moral k kakšni drugi skupini, ali še huje v drug vrtec.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?