akktivna
|
Mi smo tudi dobili pošto, o kateri piše Tikatoka. Danes sem pisala na občino in v vrtec. Dajem še sem gor, da imate informacije. ________________________________________________________ Spoštovani, že drugič v tem tednu pišem zaradi problema sprejemanja otrok v vrtec v Kamniku. Prvič sem pisala, da bi apelirala na zaposlene na občini Kamnik, da bi pravočasno poskrbeli za ureditev primernega števila mest za varstvo otrok, ter da bi na spletni strani občine Kamnik obveščali javnost o dejavnostih za rešitev problema in tako odpirali možnosti za komunikacijo s starši, ki smo zelo zaskrbljeni. Obenem sem predlagala tudi, da bi komisija za sprejem otrok v naslednjem letu začela bolj zgodaj z aktivnostmi za sprejemanje otrok ter da bi sedaj in v bodoče pri obveščanju delovali v skladu s pravilnikom o sprejemu otrok v vrtec. Tokrat vam pišem, ker bi rada opozorila na dve težavi. Prva težava je povezana z obveščanjem komisije za sprejem otrok v vrtec. Iz občine Kamnik sem 26.5. dobila kratko elektronsko pošto, v kateri je bilo napisano, da se je situacija glede obveščanja o rezultatih sprejema otrok v vrtec spremnila, saj je občina naročila vrtcu naj starše obvesti o rezultatih komisije in o nadaljnjih postopkih. Danes, 29.5. smo starši dobili obvestilo, v katerem nas komisija obvešča samo o nadaljnjem postopku, to je, da bo 2. seja komisije za sprejem otrok v vrtec, dne 3.6.2008 in da bomo po seji prejeli ustrezne odločbe. Že v prejšnjem pismu sem navajala kršeni člen pravilnika o sprejemu otrok v vrtec: "Predsednik komisije je dolžan poslati staršem obvestilo o določitvi prednostnega vrstnega reda sprejema otrok najkasneje v roku osmih dni od datuma seje komisije, na kateri so bili sprejeti sklepi." Prva seja komisije za sprejem otrok v vrtec je potekala 16. in/ali 19.5., v naslednjih dneh so poslali odločbe za otroke, ki so že sprejeti v vrtec. Toda komisija je že takrat morala sprejeti tudi sklepe o zavrnitvah in o določitvi prednostnega vrstnega reda, ki pa jih staršem še vedno ni poslala, vkljub pravilniku in drugačnim informacijam s strani občine Kamnik. Druga težava je povezana z reševanjem velikega števila zavrnjenih otrok. Ko sem 23.5. klicala na občino Kamnik, sem izvedela, da bo občina med drugimi dejavnostmi v okviru obstoječih kapacitet poskrbela za odprtje dveh novih oddelkov jasličnega varstva, enega v vrtcu Stranje, drugega v vrtcu Peter Pan. Ko sem danes poklicala v vrtec Peter Pan, da bi jih vprašala glede odpiranja novega oddelka, sem izvedela, da mi ne morejo povedati nič konkretnega. Povedali so, da so se samoiniciativno obrnili na občino Kamnik in občini ponudili možnost odprtja novega oddelka za 14 otrok, da pa v teh dneh ni bilo s strani občine nič več dogovorjeno niti narejeno v tej smeri. Danes sem v uradu župana, gospoda Smolnikarja zaprosila za sestanek z županom. Povedala sem, da sem že napisala pismo in ga poslala po elektronski pošti in da bi rada o problemu vpisa otrok v vrtec govorila še osebno. Izvedela sem, da so na občini napisali obvestilo za javnost in da me bodo obvestili, če bodo imeli čas za sestanek. Sprašujem vas in želim si odgovorov: Zakaj komisija ne upošteva določb pravilnika? Zakaj občina deluje tako neiniciativno in zakaj se obotavljivo odziva na iniciativnost drugih? Zakaj mi nihče iz občine Kamnik in vrtca Kamnik ni v štirih dneh odgovoril na prvo pismo? Zakaj je vprašljivo, ali ima gospod župan čas za sestanek na temo, ki je spravila v upor številne občane in občanke, ki smo zaskrbljeni zaradi pomanjkanja ustreznega varstva za otroke?
|