|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec in oblačila
28.5.2010 10:06:15   
BIA79
Naša punca gre septembra v vrtec...Pa se mi poraja eno vprašanje, kako je z oblačili? Kar smo dobili posojenih oblačil bomo to poletje porabili, potem pa bo mama morala vse kupitiuser posted image ...Ali je potrebno imeti več oblačil kot takrat ko si doma?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec in oblačila
28.5.2010 10:22:07   
kristinaj
jaz mojima dam vsako jutro čista oblačila, doma ju ne preoblačim razen če se kaj polijeta ali hudo umažeta... + moraš v vrtecu imeti 1x za preoblečt...

kupi komot, hlače na lastiko in enostavne majčke

definitivno porabiš več kot doma, računaj vsak dan drugo oblačilo + 1 v vrtecu + 3 za rezervo...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.5.2010 10:28:28   
livia
Vrtec običajno prosi, da starši prinesemo vsaj eno rezervo oblačil za otroka in ta ostanejo v vrtcu v primeru, da se otrok polije, zmoči, polula, pobruha,...

Iz izkušenj ti lahko povem, da moraš menjati majčke, bodije vsak dan, saj je na njih viden celotni jedilnik, prstne barve, lepilo, flomastri,... No, je tudi od otroka odvisno kolk zna bit in kolk je rad čist.
Hlače so eventuelno lahko za 2 dni, če imaš srečo.

Običajno rabiš kak par več kot ko si doma. Odvisno pa tudi kako pogosto pereš in kako hitro se ti suši.
Moji dve nujno rabita 7 bodijev, 7 majčk z dolgimi rokavi, 7 majčk s kratkimi rokavi, 5-7 hlač (spodnji del trenirke, pajkice), 1-2 jopici, 7 nogavičk in 7 gatk (pri odvajanju od plenic se to podvoji za en čas).

Perem pa ene 3 stroje na teden oblačil, 1 stroj brisač in 1-2 stroja posteljnin.

< Sporočilo je popravil livia -- 28.5.2010 10:30:25 >

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.5.2010 11:08:53   
Najaa
Van druge hlače ja. Pa drugo majico itak, ker se popaca vsak dan znova. Mi imamo na srečo za obe dosti za oblečt tak da ni problema. Najboljše je pa kakšne trenerke ali pajkice, da je otroku udobno. Ali pa oblekice, če imaš punčko.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.5.2010 12:02:52   
**Tinkara78**
Pri nas so bile/so večji problem jopice, jakne. Skoraj vsak dan je umazala jakno tako, da je naslednji dan ni bilo mogoče obleči še enkrat.

Ostalo pa smo itak vsak dan oblekli čisto.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 28.5.2010 12:04:30 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.5.2010 13:05:34   
PC Baby
Verjetno je odvisno tudi koliko je otrok star pa če je fantek ali punčka. naš enoletnik je npr. pravi packonček. Vsako jutro ga celega upedenam, barvno uskladim, počešem in ves dišeč oddite z očijem v vrtec. Ko pa pridem ponj pa ne vem a bi ga v avtosedež dala ali na streho privezala. Celo kosilo, malice in še kaj ima na bodiju, žepi, nogavice in klobuček so polni mivke, kosi makarončkov padajo iz bodija, roke in obraz pa da ne govorim. In to ima na sebi ta drugi rezervni komplet. Obleke direkt v stroj, on pa v banjo.

Naše vzgojiteljice jih pač podpirajo pri tem, da jejo sami, da se valjajo po travi, peskovniku, hodijo bosi po travici zdaj ko je toplo itd. Ko sem se sprijaznila s tem, da porabi vsaj 3 komplete dnevno, mi je v bistvu kar všeč, da je tako svoboden pri teh dejavnosti. Ziher je to dobro za njegov razvoj. Po drugi strani pa boljše da se tam uči sam jest, kot pa doma user posted image

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.5.2010 14:48:18   
pikapikica83
Sam en komentar bi imela. Tudi jaz podpiram da čim več naredijo sami, ampak da ima pa povsod polno mivke in makarone oz. karkoli drugega? Saj gredo po kosilu počivat, pa gredo tako svinjski? Si ne predstavljam ravno, pa delam v vrtcu z najmlajšimi. Seveda se umažejo, sploh če imamo kakšne jagode ali kaj tekočega, definitivno pa nimajo celega jedilnika gor.user posted image Pa vse spodbujamo da sami jejo in tako.

Ja drugače pa čim več preprostih oblačil. Saj vem da kavbojke full fajn zgledajo, pa razni pasovi in podobno, ampak ni priročno. Otrok se ne počuti udobno, ne more se normalno igrat. Pa ko se odvaja od plenic tudi ni fino, da ima miljon gumbov, pasov... Trenirka je lahko zelo lepa. Pomembno je, da je otrok čist in da nima raztrganih oblačil. Mene ne moti, če je kaj zašito, sprano... Samo da je čisto in zlikano.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.5.2010 20:09:55   
PC Baby
Jaz sem se isto spraševala pikapikica pa so mi povedale, da imajo oni bolj umirjene dejavnosti v igralnici do prve malice, ki je ob 10.30 potem jih pa daja ob 11.00 spat in kosilo je šele potem ko se zbudijo. Po tem je pa raztur zunaj na dvorišču, kjer dobijo tudi drugo malico in si dajo duška...

(odgovor članu pikapikica83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.5.2010 20:13:08   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**

Pri nas so bile/so večji problem jopice, jakne. Skoraj vsak dan je umazala jakno tako, da je naslednji dan ni bilo mogoče obleči še enkrat. 

enako.

letos smo imeli 3 zimske jakneuser posted image

dve za vrtec in eno za prosti čas....one za vrtec sem prala dobesedno vsak dan, sušila in opet jovo na novo.
zdaj poleti ni problema, zjutraj ga oblečem, pa ima potem tisto cel dan, če se seveda ne umaže preveč ali polije.
v vrtcu pa ima en komplet vsega.

...vox populi...

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.5.2010 20:48:38   
josephine27
moj dveletnik je očitno med zelo čistimiuser posted image .  sicer vedno imamo rezervna oblačila v torbi, vendar je le redko potrebno preoblačenje. mogoče 1x tedensko al pa še to ne ( če se polije al pa polula), včasih so rokavi malo umazani ampak nič kaj bolj kot doma. se mi zdi da se doma na vrtu bolj umaže.
kakšen komplet več kot če bi bil doma sigurno rabiš ni pa treba pretiravat. jaz sem na začetku kupila vsega preveč.

(odgovor članu pikapikica83)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.5.2010 20:52:27   
glen
Imamo fantka ki obiskuje jasli.
Za v vrtec mu oblačim trenirke,zdaj ko je topleje pa tanjše hlače na elastiko in bombažne majice.
Če gremo po vrtcu na sprehod,vzamem sabo za preoblečt.
Ponavadi ko ga pridem iskat ima oblečeno rezervno obleko ,katera je tudi že popacana.
Je pa zmeraj previt,umit,čist,obrazek bleščeč(namazan s kremo).......
Tudi naše spodbujajo, da sami jedo,in vzgojiteljicam je kr nerodno,ker je popacan,ampak jaz se n esekiram,naj bo svoboden.
Tako da ti priporočam, da se odpravite sep.v kako ugodno trgovino in nakupite trenirke,bodije in tanke bombažne majice.
Se nam je zgodilo tudi, da je bil oblečen ko sem ga pršla iskat že v drugo rez. oblačilo,tako da mamo mi kr po najman dve če ne tri rez. v vrtcu.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.5.2010 20:56:43   
glen
p.s.
Imamo tudi skoraj 6 letnico,ki je začela hodit v vrtec z 14 mes. in ni bila taka packa.
Preoblekli so jo le, če ji je slučajno šlo skozi ko se je pokakala ali polulala,ker drugače ni bilo potrebe.
Ful je bla pridna glede tega,ni hotela imeti nikoli umazanih rokic,.......fantek je pa druga zgodba.Ko ima roke najbolj zapacane se počoha po glavi in ima tako pol jedilnik poleg na obleki še na laseh,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.5.2010 21:02:17   
PC Baby
Jaz isto opažam pri naših: punčke so bistveno manj umazane od fantkov ko pridemo po njih. Lepo sedijo na dekici in poslušajo vzgojiteljico kako jim čita knjigico, fantki pa imajo glavo zarito v peskovnik pa še malo si travo drug po drugem mečejo, da ne bi česa zamudili ...

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.5.2010 21:30:57   
birdy

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Jaz isto opažam pri naših: punčke so bistveno manj umazane od fantkov ko pridemo po njih. Lepo sedijo na dekici in poslušajo vzgojiteljico kako jim čita knjigico, fantki pa imajo glavo zarito v peskovnik pa še malo si travo drug po drugem mečejo, da ne bi česa zamudili ...

Oh, zakaj moje punčka ne paše v tale tvoj rang punčk????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Na žalost je tud moja bolj fantovska, jedilnik, mivka in trava so vsakodnevne packarije na oblačilih. Jih pa preoblečejo samo kadar so mokri, zarad umazanije kot take pa ne.
Še odgovor: jst ne rabim čist nič več oblačil kot dokler je bila doma. Vsak dan jo od rojstva dalje celo preoblečem, tko da vrtec glede tega ni prinesel spremembe. Pa če je mokra ali ekstremno umazana jo tud preoblečem, je pa tega čedalje manj. Je pa že od 13. meseca dalje sama, tako da se zdaj že zelo malo umažeuser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.5.2010 22:06:40   
sanelaa
Našega zjutraj lepo oblečemo in uredimo, ko pridemo po njega v vrtec je vedno oblečen popolnoma drugače. V njegovi omarici vsak dan čaka vrečka z umazanimi hlačami in vsaj dvema umazanima bodija.
Naš ima kar v omarici vedno dvoje hlač, pač navadne trenerke in kar lep kupček bodijev, da ne zmanjka prehitro.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.5.2010 22:15:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BIA79

Naša punca gre septembra v vrtec...Pa se mi poraja eno vprašanje, kako je z oblačili? Kar smo dobili posojenih oblačil bomo to poletje porabili, potem pa bo mama morala vse kupitiuser posted image ...Ali je potrebno imeti več oblačil kot takrat ko si doma?

Definitivno moraš imet v vrtcu na rezervo oblačila. Naša npr. je vsak dan preoblečena, na rezervi je vse po dvoje, ker pa perem večinoma samo konec tedna, ima naša oblačil za trojčke oblečt.user posted image

(odgovor članu BIA79)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Norice: Vse prej kot nedolžna otroška bolezen
Čeprav norice mnogi obravnavajo kot običajen del otroštva, norice niso vedno brezskrbna bolezen. Lahko vodijo do resnih ...

ZOBOZDRAVNIK
nataly33

Ali se vaš otrok boji zobozdravnika in zato noče na pregled?

DA (24%)

NE (74%)

Število vseh glasov: 78

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!