|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec in čustva bližnjih
19.10.2007 11:43:57   
štorkljica
Obstaja kje kak mamica ki je dala v vrtec svojega 1-letnega otroka in se zato ni počutila nič manjvredno in ni cele dneve jokala zaradi tega, so pa njeni bližnji (partner in tašča) bili zaradi tega čisto adijo?
Aja otrok je v vrtecu samo 4 ure in samo 4 dni na teden.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec in čustva bližnjih
19.10.2007 11:49:14   
Naja31
Jaz se zaradi tega sploh ne počutim manjvredno in tudi ne jokam ker se ima moj otrok v vrctu noro fajn in vsak dan napreduje.
Kdo pa pri vas joka cele dneve?

Je pa moja tašča, ki je otroka čuvala lansko leto, imela neke čudne izpade, ampak mislim, da se je do zdaj že umirila.

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
19.10.2007 11:55:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2007 12:07:31   
Anonimen
Lepo te prosim, mali je šel letos septembra pri 22 mescih VESELO v vrtec. Veselo sem poudarila, ker smo se vsi tako počutili ob njegovem vstopu  v vrtec.
Nona, ki ga je čuvala do zdaj pa ima seveda 1000 pripomb čez vrtec . Njena najljubša: joj, kako je shujšal user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2007 12:48:32   
barakuda
Da je v vrtcu, je dobro tako zame,kot zanjga. Jaz imam (takrat ko nisem v službi) kakšno urico časa samo zase, mali se pa v vrtcu veliko več nauči, kot bi se doma. Da ne govorim o tem, kako neizmerno uživa, ko je v družbi otrok.

Zato se na mnenja in komentarje bližnjih sploh ne oziram in mi ni čisto nič žal, da sem se tako odločila. Tiste "ja božček, pa tko majhen, ...." naj kar zase obdržijo  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.10.2007 13:10:39   
štorkljica
No mala je bla zdaj stara 1 leto in je šla v ponedeljek v vrtec, ker nimam nobenega drugega varstva, sicer še ne delam, mam pa še neke malenkosti za faks naredit in službo si poiskat.
In finta je v tem, da zdaj so doma čisto vsi adijo, pa samo se nekaj držijo kot zombiji (moj in njegova mati), od mene pa čakajo da mi bo strašansko hudo in nevem še kaj. Pa saj normalno da mi ni vseeno, samo očitno sem jaz zdaj tista "skala" ki bo vse skupaj prenesla, v njihovih očeh pa izpadla kot brezčutna, neljubeča mati, ker "mora" otrok za 4 ure 4x na teden v vrtec, jaz pa ob tem ne jočem in ne histeriziram in ....
Mala je v vrtecu tak navdušena da ne morem povedat. Saj vem da bo verjetno obdobje trme in joka prišlo za njo, samozaenkrat je še OK.

(odgovor članu barakuda)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.10.2007 13:11:52   
štorkljica
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

.
Kdo pa pri vas joka cele dneve?

saj ne jokajo dobesedno, so pa adijo (mentalno)!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.10.2007 13:23:17   
jakaracman
Sori ampak očitno so tudi drugače malo adijo!

Neposredna povezava do sporočila: 8
19.10.2007 13:41:32   
MAŠKA
Otroka si rodila ti in ti si prva, ki boš odločala kje bo otrok. Seveda se o tem pogovoriš s partnerjem, povej mu, da se mora otrok naučiti živeti v družbi z vrstniki, se za sebe borit, ker "življenje ni potica".
Ne moreš pa poslušat še vseh okoli sebe. Babice, ki so večinoma v penziji imajo svoje vnučke res zelo rade in bi jih imele ob sebi za igračko in kratek čas. Res otrokom ni hudo pri babicah, ki svoje vnučke v "vato zavijajo", za otrokov razvoj pa je sigurno boljši vrtec, to vidim sama, ko imam otroka en mesec v vrtcu.  Začetniško krizo boste pa že prebrodili, tako ti, kot otrok, kot babica. Nič ne imej slabe vesti, kar korajžno v vrtec, babica pa lahko priskoči na pomoč, če otrok zboli.

Neposredna povezava do sporočila: 9
19.10.2007 13:49:28   
arielca
Jaz sem že od nekdaj zagovornica vrtca in sem zdaj, ko je moja mala postala vrtičkarica, dobila samo še dodatno potrditev, da je to zares dobra odločitev in naložba v otroka. Vrtec ima toliko prednosti, da ob tem spregledam tudi kakšen prehlad ali bolezen več. In resnično ni nobenega razloga, da bi se počutila slabo, ker si naredila nekaj, kar bo otroku zagotovo koristilo. Če se tvoj partner drži, se z njim pogovori, tašča pa nima pravice, da bi se vtikala v vajino vzgojo.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.10.2007 13:52:57   
Magi*
jao, jao, a se sploh zavedajo, da s tem tebi nabijajo slabo vest? zakaj že? samo zato, ker si mama. oče je sigurno zaradi otroka pustil nadurno delo, vse hobije, doma te ful suportira... ravno tako tašča.

lepo jo daj v vrtec, naredi kar moraš narediti brez kančka slabe vesti. itak boš ti še vedno največ z njo v popoldanskih urah. grem stavit.

in hvala bogu, da ti ne delaš drame iz tega, ker bi to v prvi vrsti čustila tvoja punčka. a oni bi bili pa potem srečni, ker bi "imeli prav" in bi vzvišeno opazovali vajino trpljenje user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

Neposredna povezava do sporočila: 11
19.10.2007 14:07:25   
štorkljica

da se mora otrok naučiti živeti v družbi z vrstniki, se za sebe borit, ker "življenje ni potica".
in bi jih imele ob sebi za igračko in kratek čas. Res otrokom ni hudo pri babicah, ki svoje vnučke v "vato zavijajo", za otrokov razvoj pa je sigurno boljši vrtec, to vidim sama, ko imam otroka en mesec v vrtcu.  

Se strinjam. Babica ma tudi čas da bi jo pazila, samo so vsakodnevne kavice in tračarije bolj pomembne!

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.10.2007 14:08:25   
štorkljica

Jaz sem že od nekdaj zagovornica vrtca.

Jaz tudi, zgodnja socializacija se mi zdi zelo pomemben dejavnik v otrokovem duševnem razvoju.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.10.2007 14:10:47   
štorkljica
Maggi tebi pa itak dam prav po celi črtiuser posted image

Finta je pa da jaz sploh nimam slabe vesti, samo zdaj po tej celi drami sem se začela za trenutek spraševat ali je z mano kaj narobe. Ampak se več ne bom, ker vem zdaj da ni!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
19.10.2007 14:16:21   
barakuda
Nič ne imej slabe vesti, je prav da si se tako odločila.
Saj jih bo minilo, boš videla.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.10.2007 15:01:20   
jagoga
Pri nas sva se oba zavestno odločila, da otrok po dopolnjenem 1. letu gre v vrtec. Res da se je vključil v vrtec s starosto 1 leta in 4 mesecev, ker prej nismo dobili prostega mesta. Pri nas dela paniko le tašča (pa je 100km daleč in ne more paziti otroka)  in išče čim več vzrokov da mi da slabo vest in da koliko bi se otrok bolje počutil če bi bil pri njej. Ves čas šinfa, pa da je ves čas bolan, pa nikoli se ne pozdravi do konca.
Vse njene izjave me prizadanejo, ampak po drugi starani se pa zavedam, da otroku ni nič slabega in da uživa v vrtcu ter da nisem nič slabša mati če je v vrtcu.
Štorkljica, tvoj otrok je v vrtcu le 4 ure, za tebe pa to momeni zelo veliko, saj lahko narediš veliko za študij in za iskanje zaposlitve ravno v tistem času. Če jo bi imela doma, bi pa varstvo fehtala in se pa zaradi tega kregala s taščo in ti bi očitala, da ne moreš vsega sama narediti.
Taščem ni nikoli prav, kar narediš.

(odgovor članu barakuda)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?