|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec ali varuška
14.7.2011 7:56:12   
Kanny
Sem v dilemi. Čisto nepričakovano smo dobili vrtec. To smo zvedeli naknadno. Bili smo že dogovorjeno z eno varuško, ki ima do 7 otrok. Sedaj pa sploh ne vem kam ga naj dam.

Minusa

- drugo leto ni rečeno da dobi vrtec, saj že letos iščejo ustrezne prostore....začasno pa naj bi bil v drugem vrtcu blizu našega kraja.
- ali so večkrat bolani v vrtcu v jaslih kot pri varuški?user posted image

Res pa je tudi, da ko bo ratalo še za drugo bebico bi bil velik kar doma, saj so vrtci dragi. Kako ste ve naradile.... Ali ste otroka potem izpisali iz vrtca, ko ste ponovno rodili?

Mah res ne vem, a ima kakšna dober razlog kam ga dati?
Aja septembra bo pa ravno eno leto star.

Hvala za nasvete!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec ali varuška
14.7.2011 9:14:33   
pety78
Daj ga v vrtec. Še vedno ga lahko izpišeš. user posted image

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.7.2011 9:29:51   
betty.ford
glede na to, da ima varuška 7 otrok, je podobna zadeva kot vrtec. samo malo bolj obvladljiva.

kakšna pa je razlika v plačilu? če ni velike, potem bi ga jaz imela kar pri varuški, predvsem, če bi ga potem med porodniško vzela v lastno varstvo (za kar pa se sama zagotovo ne bi odločila, ker je fajn, da imaš kaj časa za novorojenca in zase)

meni je vrtec fajn.
glede bolezni pa je čisto odvisno od otroka do otroka. nekateri so stalno bolni, drugi pa skoraj nič.
malo že veš, kako se tvoj otrok odziva na viruse in bacile,...

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.7.2011 10:36:50   
mayci
Jaz bi se odločila za vrtec, ker je ponavadi vseeno cenejši kot varuška (razen, če niste v najvišjem plačilnem razredu), pa otrok tudi kar nekaj pridobi ob druženju z ostalimi otročki. user posted image Mislim, da ti bo tudi kar prav prišlo, da ga boš imela v varstvu, ko boste imeli še enega user posted image , ker ti bo vsaj nekaj uric na dan lažje samo z enim.

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.7.2011 11:20:14   
Kanny
Hvala vam. Tako je lažje, če nas je več:))

A mogoče katera ve kdo naj odda vlogo za znižanje plačila vrtca. Mož ali jaz?? A ni neka fora tu glede dohodkov in potem dohodnine. Mogoče kdo ve??

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.7.2011 11:22:27   
Naja31
Jaz bi ga dala k varuški, samo če bi ta čuvala 3 ali 4 otroke. 7 otrok za zasebno varuško se meni zdi preveč.

Če ste dobili vrtec, ga daj v vrtec, pa ko boš ti doma, je lahko otrok tudi več doma, izpisala ga pa ne bi. Razen če bi bil res skoz bolan in bi potem okužil še dojenčka. Kdaj pa se drugi otrok rodi?

Vlogo za znižano plačil ovrtca je pa vseeno kdo odda, ker se vpišejo prihodki od vseh.

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.7.2011 11:23:15   
betty.ford
glede vloge za znižanje plačila vrtca je vseeno, kdo jo odda, ker se tako ali tako štejeta oba dohodka.

drugače je pa pri uveljavljanju olajšave pri dohodnini.

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.7.2011 11:26:29   
Kanny
Aha no to ja, olajšava pri dohodnini. Sem vedla da je neki. Kdo pa je boljš da odda to olajšavo in kdaj je to najboljše narediti?

Naja31 - na drugem otroku delamo, kdaj pa bo pa ne vemouser posted image

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.7.2011 12:10:32   
Balerina
Ja jaz bi ga tudi dala v vrtec in tudi po rojstvu novorojenca bi ostal v vrtcu, mojadva bosta ostala, le za kak mesec ju bom vzela ven tako da nebi novorojenec že takoj fasal kakšen virus.

Glede olajšave za dohodnino ste za leto 2010 že uveljavlali in je to tudi napisano na odločbi kdo jo je uveljavljal. Eni imajo raje da se uveljavla le na koncu leta in potem dobijo vračilo preveč plačane dohovnine ravno poleti ker imajo potem za dopust jaz uveljavljam že med letom, mi upoštevajo pri plači. Za novega člana pač daš v službi takoj po rojstvu.
Najbolj smiselno je da uveljavlaj tisti ki ima višje dohodke in je tako v višji dohodnjinski lestvice. Pri več otrocih ja pa včasih smiselno izračunati.

Za znižanje plačila vrtca pa mislim da je potrebno oddati do 15. avgusta za šolsko leto 2011/2012.

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.7.2011 12:14:03   
altaja
1. Je varuška strokovno usposobljena?
2. Sama kuha? Če ja, kakšno hrano in kdo v tem času skrbi za otroke ko ona pripravlja obroke.
3. Kaj v primeru če zboli? Zjutraj odpove... kaj pa potem?
4. Kakšni so pogoji "varstva" - prostor, materiali...

Verjetno ni dejavnik samo cena...

Jaz sem za vrtec user posted image

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.7.2011 12:17:40   
Kanny
Altaja to sem se tudi sama spraševala...in so me kar raje odločili za vrtec. Smo se že lepo vpisali user posted image ...zdej pa upamo da bo šlo lepo septembra uvajanje...varuška mi je rekla, da bi se lepo počasi 3 tedne uvajala...vrtec bo pa par dni. No pa bomo že kako. Lepe počitnice

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.9.2011 11:28:22   
ronja
Če jih ima varuška 7, po moje ne bo bistvenih razlik v obolelnosti - čim so več kot 4je, je sranje - po izkušnjah prijateljic, sodelavk,... Če bi imela varuška 2, potem bi se ti splačalo, sicer pa bi se na tvojem mestu odločila za vrtec.

Sama sem imela tako rizično nosečnost, da nisem smela nič, tako da je mala ostala doma z mano (v vrtec je niti ne bi mogla peljat, ker je nisem smela nosit, sama pa še ni hodila po stopnicah), dokler se ni tamicena rodila - samo to je bilo samo 4 mesece. Tako da je takrat sploh nisem vpisala v vrtec.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.9.2011 12:24:56   
tasa.m
Jaz bi se odločila za vrtec, ker smo imeli prvo leto našo flenčo v privat varstvu (nismo dobili vrtca), pa je zjutraj vedno malo zajokcala, ko sem jo oddajala. Pa če je imala varuška kakšne opravke, sem se morala sama znajti, kje bo otrok. Zdaj je pa že eno leto v vrtcu in ful uživa, se pozna, da se tam skoz nekaj dogaja (razne igrice, ...). Je pa seveda veliko več bolana, kot je bila v privat varstvu.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?